Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτή είναι η κυβέρνηση που θα φέρει λύση στην Κύπρο;

Οι σχέσεις του ισλαμιστή Ερντογάν και της κυβέρνησής του με τους φανατικούς ισλαμιστές τζιχαντιστές της ISID, και γενικότερα ο κίνδυνος να μετατραπεί η σημερινή κατεχόμενη βόρεια Κύπρος σε έναν χώρο όπου τον κύριο (και μοναδικό) λόγο θα έχει η Σαρία, το Ισλάμ και παράφρονες κοινοί εγκληματίες (τζιχαντιστές), απασχόλησαν για μία ακόμη φορά τον τουρκοκύπριο δημοσιογράφο ΣενέρΛεβέντ, ο οποίος μέσα από ένα άρθρο - φωτιά στην εφημερίδα "Africa" στις 16/6/2014 κατακεραυνώνει τον τούρκο πρωθυπουργό (και τις λίαν επικίνδυνες πολιτικές επιλογές του), ενώ ταυτόχρονα αναφέρεται στον σοβαρότατο κίνδυνο που διατρέχουν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες (έστω και αυτές οι λίγες που επιτρέπει το τουρκικό καθεστώς κατοχής της βόρειας Κύπρου) των τουρκοκυπρίων.

Πόσο ανόητο είναι να συζητά κανείς το σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο την ώρα που συμβαίνουν σε Ιράκ και Συρία αυτές οι απίστευτες βαρβαρότητες…
Μήπως βλέπετε την κατάσταση στην Μέση Ανατολή ως κάτι πέραν της Κύπρου; 
Μήπως πιστεύετε πως εκείνο είναι άλλο θέμα και αυτό άλλο;

Σκεφτείτε… 
Σκεφτείτε που έχουν εμπλακεί αυτοί οι οποίοι επί 40 χρόνια έχουν καταλάβει το νησί μας… 
Με ποιόν βρίσκονται χέρι χέρι…
Με ποιόν έχουν συμπαραταχθεί… 
Τους λένε ISID… Και όμως το πιο σωστό θα ήταν να λέγονται κεφαλοκόπτες…
Πρόκειται για τα τέρατα των απίστευτων δολοφονιών που δεν μπορούν να αποκρυφτούν πίσω από επιστημονικούς όρους όπως ¨δογματικός πόλεμος¨. 
Στην Συρία δεν άφησαν τίποτε που να μην κάνουν. 
Στα βίντεο που οι ίδιοι τράβηξαν είδαμε με τα μάτια μας πως έκοβαν τα κεφάλια σαν να σφάζουν αρνιά… 
Και αποκεφαλίζουν και τραβάνε βίντεο… 
Υπερηφανεύονται για αυτούς τους ¨ηρωισμούς¨ τους.

Με αυτούς λοιπόν τους αποκεφαλιστές, ο Ταγίπ Ερντογάν είναι χέρι χέρι. 
Τους ταΐζει… Τους στέλνει όπλα και πολεμοφόδια. 
Μάλιστα μερικές φορές την ώρα που αυτά τα όπλα πήγαιναν, συνελήφθησαν από τίμιους αστυνομικούς στην Τουρκία. 
Αλλά οι τίμιοι αυτοί αστυνομικοί που έκαναν το καθήκον τους, τιμωρήθηκαν. 
Ο Ερντογάν άνοιξε εντελώς τις πόρτες της Τουρκίας σε αυτούς τους δολοφόνους. 
Τους τραυματίες που είχαν αυτοί σε Συρία και Ιράκ τους θεράπευσε στην Τουρκία…

Και τώρα εσείς περιμένετε από τον Ερντογάν που συμμάχησε με τους μεγαλύτερους δολοφόνους της Μέσης Ανατολής να φέρει ειρήνη στην Κύπρο;
Μήπως ονειρεύεστε να αποδώσει το Μαράσι πίσω στους ιδιοκτήτες του, να παραιτηθεί από το δικαίωμα της εγγυήτριας δύναμης και να αποσύρει τον στρατό;
Μήπως ονειρεύεστε πως θα σας οδηγήσει στην ομοσπονδία;
Μα πόσο αφελείς είστε…

Στην καημένη την Μοσούλη όπου ανακήρυξαν το βασίλειο τους αυτοί οι αποκεφαλιστές, δεν έμεινε τίποτε που να μην έκαναν…
Βιασμοί…Δολοφονίες… Λεηλασίες και αρπαγές… 
Σε πρώτο στάδιο εκτέλεσαν 1700 Ιρακινούς… 
Χιλιάδες αιχμάλωτοι είναι στα χέρια τους…
Στις οθόνες έδειξαν την κατάσταση των αιχμαλώτων, όπως και τις σφαγές που έκαναν…

Σκεφτείτε…Οι υπάλληλοι του τουρκικού προξενείου βρίσκονται στα χέρια τους… Και μάλιστα μεταξύ τους υπάρχουν και μωρά μερικών μηνών…

Σκεφτήκατε ποτέ τι σημαίνει να είσαι αιχμάλωτος των αποκεφαλιστών;

Και μάλιστα μέρες τώρα ούτε είδηση από εκείνους…
Που τους κρατάνε; 
Πως τους μεταχειρίζονται… 
Καμμία πληροφορία…
Δεν επιτρέπουν ούτε σε δημοσιογράφους να τους συναντήσουν… 

Τα τέρατα που δημιούργησε η κυβέρνηση του Ερντογάν, τώρα καταπίνουν τους διπλωμάτες της Τουρκίας...
Μην εκπλαγείτε καθόλου αν στο μέλλον προκαλέσουν μεγαλύτερο μπελά για την Τουρκία…

Σκεφτείτε εκείνους τους αιχμάλωτους και βάλτε τον εαυτό σας στην θέση τους. 
Βρισκόσαστε στα χέρια των τεράτων που έθρεψε και μεγάλωσε η κυβέρνηση σας. 
Μπορεί να υπάρξει κάτι πιο κακό;

Ανίκανοι να δούνε τον τουρκικό κίνδυνο και στην Ελλάδα

Σε ένα δημοσίευμα της τουρκόγλωσσης εφημερίδας "Μπιρλίκ" (φ.17/6/2014) μαθαίνουμε για την γιορτή που στήθηκε από έλληνες τουρκόφρονες, για να γιορτάσουν την έλευση - επίσκεψη του τούρκου προξένου της Θεσσαλονίκης.

Διαβάζουμε, λοιπόν, πως μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον για τον Τούρκο πρόξενο Θεσσαλονίκης Τογρούλ Μπιλτεκίν στο φεστιβάλ πάλης με λάδι που έγινε στον Σοχό Θεσσαλονίκης. Τον υποδέχτηκαν στο χώρο εκεί με νταούλια και ζουρνάδες.

Το φεστιβάλ πάλης με λάδι που έγινε σε ορεινή περιοχή του δήμου Λαγκαδά στο χωριό Σοχός στο διάστημα από 28 έως 30 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή έξι αθλητών από Ανδριανούπολη όπως και άλλων αθλητών από Βουλγαρία και Σκόπια, ενώ παρέστη και ο Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης Τογρούλ Μπιλτεκίν.

Κατά την τελευταία μέρα του φεστιβάλ που έχει το χαρακτήρα του φεστιβάλ αγώνων πάλης του Κιρκπινάρ σε μικρή κλίμακα και οργανώνεται με βάση τα οθωμανικά έθιμα, παρέστη και ο πρόξενος Θεσσαλονίκης Τογρούλ Μπιλτεκίν.

Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Λιτής και Ρεντίνας Ιωάννης, η βουλευτής των ΑΝΕΛ από την Β΄περιφέρεια Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην δήμαρχος Σοχού) και υπεύθυνος για θέματα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Θεοφάνης Παπάς και ο δήμαρχος Λαγκαδά Καραγιάννης Ιωάννης πήραν τις θέσεις τους ανάμεσα στους θεατές και έκατσαν στους επίσημους μαζί με τον πρόξενο Μπιλτεκίν.

Στην ομιλία που έκανε ο μητροπολίτης Ιωάννης στο πανηγύρι που συνέπεσε χρονικά με την σημαντική για την ελληνοορθόδοξη εκκλησία γιορτή των Αγίων Αποστόλων, τόνισε την σημασία της μέρας και είπε το ¨καλώς ορίσατε¨ στον πρόξενο Τογρούλ Μπιλτεκίν.

¨Εδώ δεν υπάρχουν εθνικότητες, υπάρχει ειρήνη, φιλία, αδερφοσύνη και ευγενής άμιλλα¨
Θερμό χειροκρότημα απέσπασαν τα λόγια του πρόξενου Τουγρούλ Μπιλτεκίν που είπε πως ¨Κατά την διάρκεια των αγώνων δεν υπάρχουν εθνικότητες, υπάρχει ειρήνη, φιλία, αδερφοσύνη και ευγενής άμιλλα. Τρίτη φορά παρακολουθώ τους αγώνες πάλης στον Σοχό. Βλέπω πως κάθε χρόνο οι αγώνες είναι ακόμη πιο ωραίοι¨.

Οι παλαιστές δεν αμέλησαν να βγούνε και μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί με τον πρόξενο Τουγρούλ Μπιλτεκίν.

Σχόλιο: Να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά  σε κάθε κάτοικο της Ελλάδας πως η Τουρκία είναι μια ΕΧΘΡΙΚΗ για την πατρίδα μας χώρα. Και επειδή κάποιοι το θεωρούν αυτό σαν μια ιδεοληψία να τους θυμίσουμε τα εξής: 

1) Η Τουρκία από το 1974 έχει καταλάβει και κατέχει ΠΑΡΑΝΟΜΑ το 37% της Κύπρου. Δεν αναγνωρίζει καν την Κυπριακή Δημοκρατία και πολλές φορές συνεχίζει να την απειλεί. 

2) Διατηρεί σε ισχύ την ΠΑΡΑΝΟΜΗ απειλή του κάζους μπέλι ενάντια στην χώρα μας σε περίπτωση που ασκήσουμε το δικαίωμα μας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

3) Ο στρατός της στην Αν. Θράκη έχει σαφέστατα επιθετική διάταξη και σχετικά πρόσφατα προμηθεύτηκαν γέφυρας ταχείας διάβασης υδάτινου κωλύματος.. Απέναντι στα νησιά μας υπάρχει στόλος με αποβατικά. Για που άραγε; Καθημερινά οι πιλότοι μας την ώρα που κάποιοι άλλοι τρων , πίνουν και χορεύουν με τους Τούρκους, αυτοί παίζουν την ζωή τους κορόνα-γράμματα για να διαφυλάξουν τα δικαιώματα της Ελλάδας.  Μόλις πριν από 2-3 χρόνια είχε συλληφθεί Τούρκος κατάσκοπος στην περιοχή της Θράκης, ο οποίος είχε φωτογραφήσει από ευαίσθητες εγκαταστάσεις μέχρι  αυτοκίνητα των στρατιωτικών. Μάλιστα στις φωτογραφίες που παρέδιδε, επισύναπτε  και ψηφιακή απεικόνιση από το Google Earth ώστε να αντιλαμβάνεται αυτός που παραλαμβάνει τις φωτογραφίες από ποιά γωνία είναι τραβηγμένες…Μήπως και για τους …πιλότους; 

4) Η Τουρκία είναι αυτή που με μύριους τρόπους και με την ανοχή του ελληνικού κράτους υποσκάπτει την ελληνική παρουσία στην Θράκη.
Θέλετε κι  άλλα ; Τα λέμε όλα αυτά γιατί όταν βλέπουμε τον εκπρόσωπο ΑΥΤΗΣ  της χώρας να τον υποδέχονται με νταούλια και ζουρνάδες, ε κάπου εκεί σκέφτεσαι ¨και λίγα μας κάνουν!¨.

Πηγή μετάφρασης "Τουρκικά Νέα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]