Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία, κράτος εγκληματίας που εξοπλίζει τους τζιχαντιστές εγκληματίες

Το ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος που είναι επικίνδυνο για όλες τις χώρες με τις οποίες συνορεύει, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το ότι η Τουρκία είναι ιστορικά υπεύθυνη για γενοκτονίες που έχει διαπράξει η ίδια σε βάρος μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων μέσα στην επικράτειά της, της έχει αποδώσει τον χαρακτηρισμό "το κράτος με ποινικό μητρώο". Το ότι σήμερα, όμως η Τουρκία ενέχεται σε μία οργανωμένη επίθεση των τζιχαντιστών ισλαμιστών κατά του συνόλου (σχεδόν) των κρατών της Μέσης Ανατολής, έγινε γνωστό και έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν αυτή την εγκληματική της δράση εναντίον λαών.

Έτσι, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα "Ραντικάλ", η Τουρκία είναι η χώρα τροφοδότης (οπλισμού και πυρομαχικών) των "πολεμιστών του Αλλάχ", κοινών εγκληματιών και δολοφόνων, που τα αποτροπιαστικά τους εγκλήματα στηρίζει η τουρκική κυβέρνηση (μέσω των μυστικών της υπηρεσιών).

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, λοιπόν, ο αντιπρόεδρος του CHP Μπουλέντ Τεζτζάν κοινοποίησε στην κοινή γνώμη την δικογραφία σχετικά με τα φορτηγά της ΜΙΤ που σταματήθηκαν και ερευνήθηκαν στα Άδανα. Ο Τεζτζάν δήλωσε πως πλέον αποδεικνύεται με έγγραφα πως τα φορτηγά μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά στις συμμορίες της ΙΚΙΛ και της Αλ Κάιντα που επιτίθενται στην Ροζάβα. Ο Τεζτζάν σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην βουλή, υπενθύμισε το περιστατικό της 19ης Ιανουαρίου, όταν σταματήθηκαν και ερευνήθηκαν φορτηγά στα Άδανα. Ο Τεζτζάν είπε πως όταν λέχθηκε πως θα γίνει έλεγχος στα φορτηγά που μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά, η έρευνα εμποδίστηκε και έγινε μόνο εν μέρει. Ο Τεζτζάν ανέφερε πως το κάθε φορτηγό μετέφερε από δύο κιβώτια, μέσα από τα οποία βγήκαν 25-30 ρουκέτες. Ο Τεζτζάν έδειξε την ανάλυση-έγγραφο που υπήρχε στα κιβώτια και είπε ότι τα έγγραφα είναι σε κυριλλικό αλφάβητο. 

Η ΜΙΤ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Ο Τεζτζάν ρώτησε ¨Αυτά τα φορτηγά που φορτώθηκαν και από πού ήρθαν ;¨. Είπε πως τα φορτηγά αυτά φορτώθηκαν στο αεροδρόμιο Εσενμπογά. Ο Τεζτζάν περιέγραψε πως αυτό είναι κάτι που δήλωσε ο οδηγός του φορτηγού, που πρόσθεσε μάλιστα πως αυτό το δρομολόγιο το είχε κάνει αρκετές φορές. Ο Τεζτζάν είπε πως αυτό είναι κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πως η ΜΙΤ μεταφέρει όπλα στην περιοχή.

Ο Τεζτζάν υπενθύμισε το ηχητικό που διέρρευσε από το υπουργείο Εξωτερικών και είπε ¨Μήπως με αυτά τα φορτηγά θα στέλνατε τους πυραύλους που θα εκτόξευαν προς την Τουρκία το προσωπικό που θα στέλνατε ; Μήπως με αυτά τα φορτηγά μεταφέρατε τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση που έγινε στο Ρέϊχανλι ; Ο εξοπλισμός με αυτό τον τρόπο ενόπλων μαχητών της Αλ Κάιντα και της ΙΚΙΛ, δεν αποτελεί έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ; Εμείς ξέρουμε την πλήρη απάντηση σε αυτά και την ξέρει και η κυβέρνηση και σίγουρα μια μέρα θα λογοδοτήσουν για αυτά μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο στην Τουρκία αλλά και στις αρμόδιες για το διεθνές δίκαιο αρχές¨.
Ο Τεζτζάν ανέφερε πως όταν άρχισε η έρευνα κανείς δεν ήξερε πως επρόκειτο για υπαλλήλους της ΜΙΤ και είπε : ¨Η εισαγγελία αναζήτησε την Περιφερειακή Διοίκηση της ΜΙΤ. Από εκεί στην αρχή είπαν πως δεν ήταν ενήμεροι πως θα ερχόταν τέτοια φορτηγά. Δηλαδή μεταφέρεται κάτι μέσω Αδάνων, αλλά η Περιφερειακή Διοίκηση Αδάνων δεν ήταν ενήμερη. Ακόμη και αυτό φανερώνει καθαρά το τι μετέφερε το κομβόι των φορτηγών αλλά και ότι αυτό συνιστούσε μια μεταφορά που ήταν αδίκημα¨.

ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΟΠΛΑ ΣΕ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΚΑΙ ΙΚΙΛ
Ο Τεζτζάν ανέφερε πως για πρώτη φορά ανακοινώνονται αυτές οι δικογραφίες και συνέχισε λέγοντας: ¨Η εισαγγελία των Αδάνων διεξάγει την υπ. αρ. 2014/2 προανάκριση. Το θέμα αυτής της προανάκρισης είναι η «διασφάλιση όπλων σε παράνομες τρομοκρατικές ομάδες». Ύποπτοι είναι υπάλληλοι της ΜΙΤ. Υπάρχει δηλαδή μια έρευνα στην οποία υπάλληλοι της ΜΙΤ είναι ύποπτοι για ¨διασφάλιση όπλων σε παράνομη ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση¨. Υπάρχει ακόμη μια δικογραφία, πάλι από την εισαγγελία Αδάνων, η υπ.αρ. 2014/30800. Αμφότερες οι δικογραφίες αφορούν «διασφάλιση όπλων σε παράνομες τρομοκρατικές ομάδες». Με επιμονή προσπάθησαν να κουκουλώσουν αυτές τις δικογραφίες. Με επιμονή προσπάθησαν να τις κλείσουν την υπόθεση κατασκοπίας και την σχετική έρευνα. Αλλά είναι ξεκάθαρο το εξής, με την έρευνα αποκαλύφθηκε με τις αποδείξεις και την παρακολούθηση πως τα φορτηγά μετέφεραν όπλα. Στόχος των όπλων είναι η Συρία. Είναι όπλα που στάλθηκαν σε αντάρτες της Αλ Κάιντα και της ΙΚΙΛ στην Συρία. Η ΜΙΤ μεσολάβησε για τα όπλα και η κυβέρνηση παρείχε την στήριξη της. Το υπουργείο και απευθείας ο νομάρχης παρείχαν την στήριξη τους. Διαπράχθηκε και πιθανότατα συνεχίζεται να διαπράττεται ένα κατά συναυτουργία έγκλημα¨
Ο αντιπρόεδρος του CHP Μπουλέντ Τεζτζάν, είπε πως ολόκληρη η έρευνα έχει καταγραφεί.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]