Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν προς G7: «Καλή όρεξη»...


Απέκλεισαν τον Πούτιν από τη σύνοδο της G7!

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αποκλείστηκε από τη σύνοδο της G7, που με τον ίδιο θα μετατρεπόταν σε G8, με αφορμή τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, απέκρουσε την «προσβολή» που του έγινε ευχόμενος «καλή όρεξη» στους ηγέτες που γευμάτισαν χωρίς εκείνον στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Πούτιν επρόκειτο να φιλοξενήσει τους ηγέτες στη σύνοδο της G8 που ήταν προγραμματισμένη να γίνει αυτήν την εβδομάδα στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. Όμως οι υπόλοιπες επτά χώρες (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Καναδάς, Ιταλία και Ιαπωνία) του χάλασαν τα σχέδια μετά την προσάρτηση της ουκρανικής Κριμαίας από την Ρωσία τον Μάρτιο και αποφάσισαν να οργανώσουν μια σύνοδο χωρίς αυτόν στις Βρυξέλλες.

Στην ερώτηση πώς αισθάνεται για αυτό, ο κ. Πούτιν μόλις που έκοψε το βήμα του για να απαντήσει στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στη βάση μιας μεγάλης σκάλας στη Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία, στην Αγία Πετρούπολη, όπου είχε πάει να συζητήσει την πολιτική της χώρας στο θέμα της Αρκτικής. «Θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή όρεξη» είπε, συνεχίζοντας το δρόμο του.

Η G7 μετονομάστηκε σε G8 το 1997, όταν εντάχθηκε σ' αυτήν η Ρωσία, γεγονός που θεωρήθηκε σημαντικό επίτευγμα στην προσέγγιση της Μόσχας με τη Δύση. Όμως η κρίση στην Ουκρανία έχει επαναφέρει τις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ψυχροπολεμικά επίπεδα. Οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει κυρώσεις σε βάρος αξιωματούχων, βουλευτών και εταιρειών που σχετίζονται με τον κ. Πούτιν.

Πάντως η «απομόνωση» του Προέδρου της Ρωσίας από τη Δύση ισχύει μόνο εν μέρει. Από την Αγία Πετρούπολη ο Ρώσος Πρόεδρος αναχώρησε για την Γαλλία όπου αργά χθες το βράδυ δείπνησε με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ σήμερα θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 70ή επέτειο από την Απόβαση στη Νορμανδία.

Κατά την παραμονή του στην Γαλλία αναμένεται ότι θα συναντηθεί επίσης με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ δεν υπάρχει στο πρόγραμμα κάποια συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή Κontranews

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ,ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΗΤΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εκδηλώσεις αυτές δεν ήταν σύνοδος της G8

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]