Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική επίδειξη ισχύος σε όλα τα μέτωπα

«Μέχρι το 2023 θα ξανασμίξουμε με τα αδέλφια μας που βρίσκονται σε εδάφη που χάσαμε την περίοδο 1911-1923 και στα εδάφη από τα οποία αποχωρήσαμε. Αυτό αποτελεί ένα επιτακτικό ιστορικό καθήκον»
Αχμέτ Νταβούτογλου
Με σοβαρά και αποφασιστικά βήματα οι εξ ανατολών «φίλοι» κα εταίροι μας στο ΝΑΤΟ, προωθούν τις επεκτατικές τους βλέψεις εναντίον της πατρίδας μας, αμφισβητώντας συνολικά το καθεστώς του Αιγαίου αλλά και της ηπειρωτικής χώρας την οποία απελευθέρωσε ο Ελληνικός Στρατός κατά την διάρκεια των Εθνικών Αγώνων, όπου η Ελλάδα, μεγαλουργώντας, διπλασίασε τα εδάφη της.

Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και στη Θράκη, όπου η κάθοδος και τα ποσοστά τα οποία έλαβε το φιλοτουρκικό κόμμα στους τρεις νομούς της έδειξε ξεκάθαρα τη δράση του παράνομου τουρκικού προξενείου στην αρχέγονη αυτή Ελληνική γη. Ενός προξενείου, του οποίου η λειτουργία στερείται νομιμότητας, μιάς και θα έπρεπε να έχει κλείσει σύμφωνα με την αρχή της αμοιβαιότητας (και όχι μόνο), όταν έπαυσε να λειτουργεί το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη.

Βλέπουμε ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για επικείμενη δράση θέτοντας μάλιστα και χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης για προσάρτηση εδαφών τα οποία ανήκουν στη χώρα μας. Αντιθέτως, απειλεί ευθέως με casus belli στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα κάνοντας χρήση του Διεθνούς Δικαίου επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από τα 6 στα 12 ν.μ. Ανάλογη προδικάζει να είναι η αντίδρασή της στην περίπτωση ανακήρυξης της Ελληνικής ΑΟΖ.

Όλα τα παραπάνω τα εκφράζει με μία επίδειξη στρατιωτικής ισχύος με τις καθημερινές παραβάσεις και παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, καθώς και των χωρικών υδάτων, δείχνοντας ότι απευθύνεται σε ένα αδύναμο και ανυπόληπτο αντίπαλο.
Επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω, είδαμε μία στην κυριολεξία εισβολή του τουρκικού στόλου την περασμένη εβδομάδα στις Κυκλάδες, από την Άνδρο μέχρι τη Σίφνο. Συγκεκριμένα, οι τουρκικές φρεγάτες “Kemal Reis”, “Meltem”, “Imbat”, “Ruzgar” και “Firtina”, οι οποίες συμμετέχουν στην άσκηση “Beyaz Fertina 2014, αποκόπηκαν από τον υπόλοιπο τουρκικό στόλο και κινήθηκαν εκτός των δεσμευμένων περιοχών της άσκησης και εισήλθαν εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων στην περιοχή των Κυκλάδων, λαμβάνοντας μάλιστα κατεύθυνση προς την Αττική.
Η προκλητική αυτή ενέργεια σαν σκοπό είχε την καταγραφή των αντανακλαστικών αντιδράσεων της ελληνικής πλευράς, δείχνοντας με τον πλέον καταφανή τρόπο την επικινδυνότητα του θιάσου ο οποίος κυβερνά την πατρίδα μας, καταδεικνύοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η ελληνική κυριαρχία περιορίζεται δυτικά, πλέον, του 25ου Μεμβρινού.

Δυστυχώς, ο κατήφορος δεν σταματά εδώ για την πατρίδα μας, μιάς και η δημοσιοποίηση του χάρτη της τουρκικής υδρογραφικής υπηρεσίας η οποία αποκαλύπτει τα σημεία ερευνών αναφορικά με την ύπαρξη υδρογονανθράκων, όχι απλά εκτείνονται δυτικά του 25ου Μεσημβρινού, αλλά φτάνουν λίγα μίλια νοτιότερα του Αγίου Όρους.

Τα μηνύματα που στέλνουν οι κατά παράδοση εχθροί της Ελλάδας, είναι ξεκάθαρα και γίνονται πλέον και απειλητικά, μιάς και συνδέονται απολύτως με την τραγικά άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία μας έφερε οι πολιτικές των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης και τώρα έχουν λάβει μορφή λαίλαπας.
Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι που βλέπουν την τουρκική προκλητικότητα σε όλα τα επίπεδα και έπρεπε να αντιδράσουν, είναι οι γνωστές ανθυπομετριότητες, οι οποίοι για να παραμείνουν απλοί διαχειριστές της εξουσίας και πρόθυμοι υπάλληλοι των εντολέων τους, ξεπουλούν τα πάντα, ενδιαφερόμενοι μόνο για την επικοινωνιακή άμβλυνση των εγκληματικών τους πράξεων.
Προσβλέπουν μάλιστα στην ανύπαρκτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και μέσω δηλώσεων του Σαμαρά, αποκαλούν τα ενεργειακά κοιτάσματα περιουσιακό στοιχείο της Ευρώπης, εννοώντας το οικονομικό μόρφωμα των τοκογλύφων και των υπηρεσιών του διεθνούς σιωνισμού, των οποίων ο κύριος σκοπός τους είναι η εξαφάνιση και η καταστροφή των Ευρωπαϊκών Εθνών.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν το βασικό όπλο της εξωτερικής πολιτικής ενός κράτους. Υπό αυτή την έννοια, ένα σοβαρό κράτος πρέπει να διατηρεί αξιόμαχο Στράτευμα, ώστε να επιβάλλει την εξωτερική πολιτική του ή να προβληματίζει εκείνους που βρίσκονται αντιμέτωποί του. Στην Ελλάδα του μνημονίου και της πλήρους υποταγής στους διεθνείς τοκογλύφους, αυτός ο κανόνας φαίνεται ότι δεν ισχύει, βλέποντας το κυβερνητικό αυτό μόρφωμα να αποδομεί συστηματικά τις Ένοπλες Δυνάμεις, μειώνοντας την επιχειρησιακή τους ικανότητα σε επίπεδα εξοπλισμών, ενώ από την άλλη καταρρακώνει το ηθικό των στελεχών.
Βασική προτεραιότητα ενός κράτους είναι η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητάς του και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τη δημιουργία ισχυρών Ένοπλων Δυνάμεων, ικανών να αποτρέψουν κάθε επιβουλή.
Όσοι, ανεξάρτητα από τα αξιώματα τα οποία κατέχουν, όχι μόνο δεν ενστερνίζονται αυτή την άποψη αλλά επιπλέον λειτουργούν προς την κατεύθυνση αποδόμησης της άμυνας της χώρας, αποτελούν εν δυνάμει απειλή για το ίδιο το κράτος.

Σταύρος Κρικός


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]