Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γόρτυνος: Άστραψε και βρόντηξε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

«Συμπροσευχή κληρικού με παπικούς επισύρει ποινή καθαιρέσεως»

Άστραψε και βρόντηξε ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας για την πρόσφατη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο στα Ιεροσόλυμα. «Συμπροσευχή κληρικού με παπικούς επισύρει ποινή καθαιρέσεως» είπε.

Στο κυριακάτικο κήρυγμά του, ο κ. Ιερεμίας δήλωσε πως ένιωσε ντροπή όταν είδε ορθόδοξο επίσκοπο να φιλά το χέρι του Πάπα.

Κάλεσε μάλιστα τους χριστιανούς σε προσευχή λέγοντας ότι ο λαός είναι ο θεματοφύλακας των ιερών παραδόσεων. Όπως υποστήριξε, το Πηδάλιο προβλέπει καθαίρεση για συμπροσευχή κληρικού με παπικούς.

«Δεν υπάρχει στα ιερά μας κείμενα λόγος των Αγίων Πατέρων που να αγκαλιάζει την παπική πλάνη [...] Τότε, πώς εμείς αγκαλιάζουμε τον Πάπα και τον προσφωνούμε ως "αδελφό" και ως "αγιώτατο" και συμπροσευχόμαστε μαζί του; Δεν είναι αυτό ενάντια τακτική προς την γραμμή των Αγίων Πατέρων;» διερωτήθηκε.

Δήλωσε πάντως ότι θα ζητήσει συγγνώμη αν κάποιος «αποδείξει από τα ιερά κείμενα» ότι η «πίστη των παπικών δεν είναι αιρετική». 

Πηγή "Το Βήμα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. etsi orizoun oi kanones tis orthodoxou ekklisias mas! o katholikismos einai airesi!!!! triadikotita ..tou theou einai ADIERETOS!!!!!! kai alles ousiastikes diafores...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανσυγκριτισμός λέγεται η "ασθένεια". Δείγμα του καιρού. Είτε μας αρέσει, είτε ΄΄οχι.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]