Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εδώ Ελληνική Θράκη, ακούει κανείς;

Κραυγή αγωνίας για τη Θράκη από έναν Έλληνα Πομάκο
Επιστολή σοκ: Πάνω από 3.500 έμμισθοι συνεργάτες του προξενείου παίζουν το παιχνίδι της Άγκυρας
Συντονισμένες ενέργειες ενός τουρκικού παρακρατικού δικτύου που επιτίθεται στην απροστάτευτη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης

Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα επιστολής που στάλθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 στον πλέον αρμόδιο παραλήπτη. Περιγράφει τους τρομερούς κινδύνους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Θράκη μας από την Τουρκία.
Δυστυχώς, κάθε λέξη, κάθε φράση, κάθε σκέψη που περιλαμβάνει επιβεβαιώνονται σε καθημερινή βάση.
Εμείς, βάζοντας πάνω από όλους και όλα το Έθνος, τον Χριστό και τον λαό, δημοσιεύουμε σήμερα αυτή την κραυγή αγωνίας του Έλληνα Πομάκου, με την ελπίδα το κράτος –έστω και στο παρά πέντε- να κάνει τα δέοντα για την περιοχή.

«Το πρόβλημα που υπάρχει στη Θράκη δεν είναι υπόθεση μόνο των Θρακιωτών, αλλά όλων των Ελλήνων. Άλλωστε, αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν, θα δει ότι μόνο ενωμένοι καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε εκείνους που με διάφορους τρόπους ήθελαν να επιβληθούν και να γίνουν οι κυρίαρχοι στη χώρα μας, κι αυτό ακριβώς γίνεται και στη Θράκη. Άνθρωποι που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα και συγκεκριμένα της Τουρκίας, ουσιαστικά θέλουν, για να μην πούμε ότι ήδη το έχουν καταφέρει, να συνδιοικούν με την Ελληνική Πολιτεία και σε πολλές περιπτώσεις να λαμβάνουν εκείνοι άμεσα ή έμμεσα τις αποφάσεις.

Πιέσεις στον πληθυσμό με ανοχή της Ελληνικής Πολιτείας

Στη Θράκη σήμερα το ένα τρίτο περίπου των κατοίκων της είναι μουσουλμάνοι, Πομάκοι, Αθίγγανοι και τουρκογενείς, με τους τελευταίους να είναι και οι λιγότεροι. Εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται, με την ανοχή πάντα της ελληνικής Πολιτείας, μία συστηματική προσπάθεια εκτουρκισμού όλων των μουσουλμάνων και σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό έχει γίνει πραγματικότητα.
Με διάφορους τρόπους και πιέσεις, το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και οι χιλιάδες συνεργάτες του που έχουν κατορθώσει να εκτουρκίσουν μεγάλη μερίδα των μουσουλμάνων με τρόπους που θα δούμε παρακάτω.

Στόχος βέβαια του τουρκικού προξενείου δεν είναι άλλος από το να παρουσιάσει μία τουρκική, δηλαδή εθνική και όχι μουσουλμανική, δηλαδή θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη. Στόχος που αποτελεί το πρώτο βήμα, αφού σε ορίζοντα δεκαετιών διακαής πόθος της Άγκυρας είναι η ανεξαρτητοποίηση της Θράκης. Μάλιστα, ήδη έχουν δημιουργήσει και τη σημαία που θα αποτελεί το σύμβολο της νέας ανεξάρτητης Θράκης.
Αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 3.500 έμμισθους συνεργάτες του προξενείου, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι μουσουλμάνοι της Θράκης, κυρίως Αθίγγανοι και Πομάκοι. Έργο αυτών των 3.500 συνεργατών του προξενείου είναι να επηρεάζουν όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες τους με σκοπό να τους φέρουν πιο κοντά στην Άγκυρα, αλλά και να ελέγχουν εκείνους που αρνούνται να συνταχθούν με τις θέσεις του τουρκικού προξενείου.

Η πρώτη και βασικότερη μέθοδος που, όπως φαίνεται, χρησιμοποιεί το τουρκικό προξενείο και οι 3.500 συνεργάτες του, είναι αυτή του χρηματισμού. Αυτό εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί αφού στην αρχή κάθε μήνα οι χρηματοδοτούμενοι ιμάμηδες π.χ. μεταβαίνουν στο τουρκικό προξενείο για να παραλάβουν τον μισθό τους.

Σε κάθε χωριό όλοι οι μουσουλμάνοι πληρώνουν ετήσια συνδρομή, περίπου 80 ευρώ, για τον ιμάμη. Όμως οι ψευτομουφτήδες, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα μας, έδωσαν οδηγίες στους ιμάμηδες των χωριών αυτών να μην πληρώνουν πλέον τα χρήματα αυτά διότι το κόστος εξόδων των ιμάμηδων θα το αναλάβει η Τουρκία. Δηλαδή διαπιστώνεται μία άμεση παρέμβαση στα εσωτερικά θρησκευτικά θέματα της Ελλάδας.

Όταν όμως δεν πιάνει τόπο το χρήμα, ευτυχώς ακόμα και στην εποχή μας εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που είναι υπεράνω των χρημάτων, τότε εφαρμόζεται με εξίσου μεγάλη επιτυχία η μέθοδος της τρομοκρατίας. Είναι κι αυτός ένας τρόπος με τον οποίο οι 3.500 συνεργάτες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής προσεγγίζουν εκείνους που δεν δέχονται με άλλο τρόπο να δηλώσουν ότι είναι Τούρκοι.
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος τρομοκράτησης αυτών των ανθρώπων είναι τα ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα, όπου απειλούν τους ίδιους ή αγαπημένα τους πρόσωπα, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν.

Η μέθοδος της δημόσιας προσβολής και εξευτελισμού είναι επίσης ένας άλλος τρόπος άσκησης πίεσης προς όσους δεν υπακούν στις εντολές του τουρκικού προξενείου. Συγκεκριμένα: Τους βρίζουν στη μέση του δρόμου, αποκαλώντας τους προδότες και πολλά άλλα παρόμοια. Οι ιμάμηδες που πραγματοποιούν ομιλίες μέσα στα τζαμιά των χωριών, όπου αναφέρουν τα ονόματα των «αντιφρονούντων», ώστε να μάθουν οι πιστοί ότι αυτά τα άτομα πρόδωσαν το τουρκικό έθνος κ.λ.π.
Αναρτούν καταστάσεις με τα ονόματα των «αντιφρονούντων» είτε σε τζαμιά είτε ακόμη και σε καφενεία.
Μία επίσης καλά και συχνά δοκιμασμένη μέθοδος είναι η πρόκληση ζημιών σε περιουσιακά στοιχεία και κυρίως στα αυτοκίνητα εκείνων που φανερά δηλώνουν ότι είναι Πομάκοι και όχι Τούρκοι. Σκασμένα λάστιχα, γρατζουνιές, σπασμένα τζάμια, αποτελούν τις πιο συνηθισμένες προειδοποιητικές ζημιές, ενώ ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί στον τομέα αυτόν κάτι πιο σοβαρό.

Και ψυχολογική βία από τους ιμάμηδες

Ένα άλλο δυνατό σημείο των πρακτόρων της Άγκυρας, το οποίο δύσκολα μπορεί να αντιπαλέψει κανείς, με δεδομένο ότι στοχεύει σε αδύνατους και κυρίως σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους, είναι η ψυχολογική βία, στην άσκηση της οποίας συμβάλλουν κυρίως οι ιμάμηδες στα τζαμιά καθώς και τα τουρκόφωνα μέσα ενημέρωσης.

Αποτέλεσμα αυτής της μορφής βίας, η οποία ασκείται στα τζαμιά με τις ομιλίες των ιμάμηδων, αλλά και μέσα από τα δημοσιεύματα του τουρκόφωνου έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπο της περιοχής, όπου παρουσιάζουν τους αυτοπροσδιοριζόμενους Πομάκους ως προδότες του τουρκικού έθνους, ως ανθρώπους που κάνουν τα πάντα μόνο για το χρήμα, ως άτομα που συνεργάζονται είτε με διάφορους Έλληνες επιχειρηματίες είτε με το «σκοτεινό Ελληνικό παρακράτος», όπως το αποκαλούν…

Η κοινή θρησκεία μεταξύ των μουσουλμάνων της Θράκης και των τούρκων της Τουρκίας ήταν, είναι και θα είναι το πιο βασικό τους επιχείρημα για να παρουσιάζουν μία τουρκική μειονότητα στη Θράκη και για να πείθουν τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης ότι δεν είναι Έλληνες, αλλά τούρκοι.

Αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο, δεδομένου ότι μιλάμε για αγράμματους στην πλειονότητά τους ανθρώπους, στους οποίους απλά λένε ότι είναι αμαρτία να λες ότι είσαι Έλληνας, ότι αυτό δεν το επιτρέπει το Ισλάμ και ότι όποιος δηλώνει Έλληνας είναι σαν να δηλώνει ταυτόχρονα και χριστιανός…!

Έτσι, ειδικά όταν απευθύνονται σε ανθρώπους θρήσκους και μεγάλης κυρίως ηλικίας, ανθρώπους που ελάχιστες φορές έχουν βγει έξω από τα χωριά τους, τους πείθουν πολύ εύκολα ότι όντως θα βράζουν στα καζάνια της κόλασης εκείνοι οι μουσουλμάνοι που δηλώνουν Έλληνες.
Μάλιστα, επειδή οι νέοι μουσουλμάνοι πλέον σπουδάζουν, ταξιδεύουν, βλέπουν πως ζει ο υπόλοιπος κόσμος και για τον λόγο αυτό αρχίζουν και έχουν διαφορετική αντίληψη γύρω από το θέμα «μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης», έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια μία συστηματική προσπάθεια μετάδοσης του φανατισμού και του μίσους για την Ελλάδα στα μικρά παιδιά, από την προσχολική τους ηλικία, ώστε να μπορούν να έχουν και στο μέλλον τον έλεγχο της μειονότητας.

Έτσι, στα λεγόμενα παρασχολεία (κατηχητικά) όπου δήθεν διδάσκουν το Κοράνι, ουσιαστικά τα διδάσκουν την τουρκική γλώσσα, τραγούδια και ποιήματα για το μεγάλο τουρκικό έθνος και τον Μουσταφά Κεμάλ, ενώ πολλές φορές διοργανώνουν και διαγωνισμούς δίνοντας πλούσια δώρα στο παιδάκι εκείνο που θα πει καλύτερα τον τουρκικό εθνικό ύμνο!
Τα παρασχολεία (κατηχητικά) αυτά στο τέλος κάθε σχολικής σεζόν διοργανώνουν μία γιορτή όπου πάντα παρευρίσκονται τόσο ο τούρκος πρόξενος όσο και οι λεγόμενοι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής.

Όσο για τους ντόπιους πολιτικούς, αυτοί κι αν δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να χάσουν την στήριξη και την εμπιστοσύνη του προξενείου. Μερικοί από αυτούς παρευρίσκονται σε κάθε εκδήλωση που είναι παρών και ο τούρκος πρόξενος και για να δείξουν πόσο τον υπολογίζουν και για να μπορέσουν να τον πλησιάσουν. Μάλιστα, αρκετές φορές, όταν στις ομιλίες του ο τούρκος πρόξενος μιλάει για ένα μεγάλο τουρκικό έθνος στη Θράκη, οι χριστιανοί πολιτικοί της Θράκης είναι από κάτω και τον χειροκροτούν…!

Υποχωρήσεις μόνο από την πλευρά της Αθήνας

Η στάση της Ελληνικής Πολιτείας σε ό,τι αφορά τις κατά καιρούς διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα για αμοιβαίες υποχωρήσεις, χαρακτηρίζεται από υποχωρήσεις μόνο της Ελληνικής πλευράς και υπάρχουν ενδείξεις ότι θα υπάρξει ακόμα μία υποχώρηση από την μεριά της Ελλάδας, κι αυτή δεν θα είναι άλλη από το να αποδεχτεί η χώρα μας ο Μουφτής στη Θράκη να εκλέγεται και όχι να διορίζεται, όπως γίνεται μέχρι τώρα όπου ζουν μουσουλμάνοι.

Όλοι όμως καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό, όταν ένα προξενείο μπορεί να καθορίζει το αποτέλεσμα σε δήμους και περιφέρεια σίγουρα δεν θα αφήσει τον λαό να εκλέξει ανεπηρέαστος τον μουφτή που επιθυμεί, αλλά θα φροντίσει να εκλεγεί κάποιος που άμεσα ή έμμεσα συνεργάζεται με την Τουρκία.

Ο μόνος τρόπος για να αντιστρέψει η ελληνική Πολιτεία την κατάσταση στη Θράκη είναι να παρέχει σωστή εκπαίδευση στους μουσουλμάνους. Για την ώρα τα περισσότερα μουσουλμανοχώρια δεν διαθέτουν νηπιαγωγείο, γιατί ορισμένοι μειονοτικοί κύκλοι εμποδίζουν την δημιουργία τους, επειδή αυτά είναι καθαρά ελληνόφωνα και όχι μειονοτικά. Όσο για τα δημοτικά, αυτά μόνο ως σχολεία δεν μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανείς.
Παιδιά που μέχρι τα έξι τους χρόνια μιλάνε μόνο την Πομακική γλώσσα, στο μειονοτικό σχολείο πρέπει να διδαχτούν ταυτόχρονα την Ελληνική, την τουρκική και μάλιστα με το 70% των μαθημάτων να διδάσκονται σε αυτήν, την αραβική λόγω θρησκευτικών και ως μία ξένη γλώσσα την αγγλική…
Δηλαδή, ένα εξάχρονο παιδί πρέπει να διδαχτεί παράλληλα τέσσερις ξένες γλώσσες, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην καταφέρει να μάθει καμία από αυτές καλά και φυσικά με δυσκολία να μπορεί να προχωρήσει σε γυμνάσιο, λύκειο και πανεπιστήμιο.

Όσο για την Ελληνική Πολιτεία, θα βάζει σε πρώτη θέση την ψήφο, όσο δεν θα λέει ποτέ όχι στις παράλογες απαιτήσεις του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, όσο δεν θα αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τη μελέτη και καταγραφή της Πομακικής γλώσσας, όσο δεν θα παρέχει σωστό εκπαιδευτικό σύστημα στους μουσουλμάνους της Θράκης, η Άγκυρα θα κερδίζει έδαφος και σύντομα δεν θα υπάρχει όχι πομακική γλώσσα, αλλά ούτε ένας μουσουλμάνος που να δηλώνει κάτι άλλο εκτός από τούρκος.

Πρέπει άμεσα να γίνουν κάποιες κινήσεις ώστε οι μουσουλμάνοι της Θράκης να νιώσουν ότι η Ελλάδα είναι δίπλα τους, ότι τους βοηθάει, ότι τους νιώθει δικούς της ανθρώπους. Διαφορετικά, το παιχνίδι στη Θράκη έχει χαθεί…

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]