Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρχεται μπόρα και δεν έχουμε ούτε ομπρέλα...!

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στην Θεσσαλονίκη μια συνάντηση μεταξύ του αμερικανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, Ρόμπερτ Σάντερς και της ηγεσίας του εξτρεμιστικού μειονοτικού κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB), το οποίο συμμετείχε για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές, κερδίζοντας την πλειοψηφία στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης και έχει ως σημαία του την κατάργηση της συνθήκης της Λωζάννης και την τουρκοποίηση όλων των μουσουλμανικών πληθυσμών της ελληνικής Θράκης, με την ανοχή Βενιζέλου-Σαμαρά.

Ήταν μια συνάντηση, που προοιωνίζει αυτό που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ στην Δυτική Θράκη…
Μάλιστα η συγκεκριμένη συνάντηση του εκπροσώπου των ΗΠΑ και των ισλαμιστών, έγινε μετά από πρόσκληση του Ρ. Σάντερςκαι έγινε γνωστή, με ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του το DEB (από όπου και η φωτό, στην οποία ξεχωρίζει εμφανώς ο κ. Σάντερς…)
Και σίγουρα οι ισλαμιστές δεν θα έδιναν την φωτογραφία στην δημοσιότητα, αν δεν ήταν σύμφωνοι και οι Αμερικανοί…

Στην ανακοίνωση των ισλαμιστών αναφέρεται ότι:
«Επιτροπή του DEB, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, τον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο Ξάνθης, Οζάν Αχμέτογλου, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, Ονούρ Χιντ και την υποψήφια ευρωβουλευτή και διευθύντρια διεθνών σχέσεων του κόμματος, Λεϊλά Σαλίχογλου, συναντήθηκαν με τον Αμερικανό πρόξενο Θεσσαλονίκης Ρόμπερτ Σάντερς και με άλλους διπλωμάτες.
Στην συνάντηση με τους Αμερικανούς διπλωμάτες τέθηκαν τα θέματα και τα αιτήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, η επιτυχία του DEB στις ευρωεκλογές και οι εργασίες του κόμματος».
Το τί σημαίνει η παραπάνω συνάντηση, είναι κάτι παραπάνω από σαφές. Ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν εμμέσως πλην σαφώς, ότι η μειονότητα της Θράκης είναι τουρκική.
Κατά δεύτερον λόγο «αγκαλιάζουν» τους ισλαμιστές της Θράκης, όπως ακριβώς αγκάλιασαν τους ισλαμιστές της Συρίας και «χάϊδεψαν» την Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο.

Ουσιαστικά, εμμέσως πλην σαφώς, τάσσονται υπέρ της κατάργησης της Συνθήκης της Λωζάννης. Μόνο που η συνθήκη της Λωζάννης δεν αναφέρεται αποκλειστικά σε θέματα πληθυσμών, αλλά καθορίζει και την εδαφική κυριαρχία Ελλάδος και Τουρκίας στα σημερινά τους όρια και η κατάργησή της αποτελεί πάγιο πολιτικό στόχο της Άγκυρας, ειδικά σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, κάτι που δήλωσε ευθέως και ο Τούρκος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγόςNecdet Özel, όταν πριν δύο ημέρες, αναφερόμενος και την θέση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι
«Θα πρέπει να γίνει εξ’αρχής διαπραγμάτευση με την Ελλάδα και να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς για δεκάδες νησιά και νησίδες, που μεαυθαίρετο τρόπο έχουν καταμετρηθεί στην ελληνική πλευρά, χωρίς να υπάρξει προηγούμενη συμφωνία με την Τουρκία».
Αφερίμ, θα είπε ο φίλος του ΥΠΕΞ Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κ. Ευάγγ. Βενιζέλος.

Της συνάντησης ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσε το Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, με τον τίτλο ότι έγινε «…προς τιμήν εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βόρειας Ελλάδας…».
Έτσι απλά και χωρίς να νοιάζονται για την άποψή μας…

Μήπως είπατε τίποτα, κύριοι της συγκυβέρνησης; 
Εσείς κύριε Σαμαρά; 
Εσείς κύριε Βενιζέλο;

Το ισλαμικό τρένο έρχεται με ταχύτητα και οι ΗΠΑ ρίχνουν το καύσιμο στις μηχανές του…
Αυτοί που υποτίθεται ότι έχουν την ευθύνη της χώρας, σε ποιό βολικό κρεβάτι κοιμούνται;

Ξυπνήστε βρε πουλημένα τομάρια, ή καλύτερα, ας διώξουμε κάθε προσκυνημένο…

Ντίνος Μπάνος
Πηγή Ολυμπία

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν υπαρχει τουρκικη μειονοτητα στη Δυτικη Θρακη. Υπαρχουν μονο Ελληνεs πολιτεs που τυχγανει να ειναι μουσουλμανοι στο Θρησκευμα. Αν νιωθουν τουρκοι να πανε στην τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]