Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπό τον έλεγχο του ιρακινού στρατού το μεγαλύτερο διυλιστήριο του Ιράκ

Ο ιρακινός στρατός έθεσε την Πέμπτη εκ νέου υπό τον πλήρη έλεγχό του το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της χώρας, έπειτα από μάχες που έγιναν με τους σουνίτες τζιχαντιστές που προσπαθούσαν να το καταλάβουν, ανακοίνωσαν ιρακινοί αξιωματούχοι.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν πλήρως το διυλιστήριο του Μπαϊτζί», το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων βόρεια της Βαγδάτης, δήλωσε στην ιρακινή τηλεόραση ο εκπρόσωπος του Ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι για θέματα ασφαλείας, στρατηγός Κάσεμ Άτα.

Ένας εργαζόμενος στο διυλιστήριο δήλωσε και αυτός ότι οι τζιχαντιστές έχουν αποσυρθεί, ενώ την πληροφορία επιβεβαίωσαν κι άλλοι αυτόπτες μάρτυρες, προσθέτοντας ότι οι μαχητές εγκατέλειψαν το διυλιστήριο έπειτα από σφοδρές επιθέσεις που πραγματοποίησε εναντίον τους ο στρατός.

Οι σουνίτες μαχητές εξαπέλυσαν προχθές επίθεση στο διυλιστήριο και κατόρθωσαν να διεισδύσουν σε αυτό, ενώ είχαν σφοδρές συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις με αποτέλεσμα πολλές δεξαμενές πετρελαίου να τυλιχθούν στις φλόγες.

Οι αρχές είχαν κλείσει το διυλιστήριο την Δευτέρα και οι ξένοι εργαζόμενοι σε αυτό είχαν απομακρυνθεί ενώ ορισμένοι Ιρακινοί υπάλληλοι είχαν παραμείνει εκεί.

Η περιοχή του Μπαϊτζί βρίσκεται κοντά στην πόλη Τικρίτ, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαλαχεντίν, η οποία περιήλθε στον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) την περασμένη εβδομάδα.

Το διυλιστήριο του Μπαϊτζί παρέχει πετρέλαιο στο σύνολο των ιρακινών επαρχιών και η παραγωγή του υπολογίζεται σε 600.000 βαρέλια ημερησίως.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]