Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπό κατάρρευση ασφαλιστικά ταμεία και ΕΟΠΥΥ

Οργανωτικό, λειτουργικό χάος και κατάρρευση απειλεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα σύμφωνα με την ομοσπονδία των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία που παρέθεσε μία σειρά στοιχείων για την σημερινή κατάσταση στον τομέα των συντάξεων και της υγείας .

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία οι προϋπολογισμοί των Ταμείων για το 2014 προβλέπουν ελλείμματα της τάξης των 2 δις ευρώ και πάνω και συγκεκριμένα στο ΙΚΑ 807,9 εκ € στον ΟΑΕΕ 462,7 εκ € στον ΟΓΑ181,3 εκ € στο ΜΤΠΥ 91,3 εκ € στο ΤΠΔΥ 66,2 εκ € στο (ΕΤΑΑ)ΤΣΑΥ 39,5 εκ € και στο ΕΤΕΑ 274,0 εκ €

Αυτά τα ελλείμματα δεν είχαν υπολογίσει την μείωση των εισφορών κατά 3,9%, την περικοπή των κοινωνικών πόρων, ούτε την μείωση της κρατικής επιχορήγησης που βαίνει μειούμενη από χρονιά σε χρονιά ούτε φυσικά αποτιμούν τις οφειλόμενες συντάξεις (κύριες-επικουρικές-εφάπαξ).

Κάτω από 1000 ευρώ το 76% των συντάξεων

Το ίδιο απογοητευτικά είναι και τα στοιχεία για το ύψος των χορηγούμενων συντάξεων όπου οι κύριες συντάξεις στο 76,5% να είναι κάτω από 1.000,00 € και στις επικουρικές το 99% πολύ κάτω από τα 500,00 €, περίπου στα 190,00 €.

Προς στάση πληρωμών ο ΕΟΠΥΥ!

Ο ΕΟΠΥΥ κινδυνεύει να βρεθεί σε αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεών του, οι οποίες μέχρι και τον 4ο/2014 διαμορφώνονται ως εξής: 

Προς ιδιώτες παρόχους 2.738.685.166 €, προς ασφαλισμένους 100.000.000 €, προς φορείς γενικής κυβέρνησης (νοσοκομεία κ.λ.π.) 4.900.597.884 € (ένα μέρος των οφειλών θα διαγραφεί με υπουργική απόφαση).

ΣΥΝΟΛΟ ΟΦΕΙΛΩΝ: 7.739.283.050 €. 

Πηγή: Ασφάλιση Net 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τόσα χρόνια το παλεύουν τα καλόπαιδα! Διόριζαν δικαστικούς στα συμβούλια να έχουν πλειοψηφίες και να διαχειρίζονται την περιουσία των Ταμείων υπέρ των διαπλεκόμενων, τάισαν το Χρηματιστήριο με λεφτά των Ταμείων, επέτρεπαν την υπερτιμολόγηση στους προμηθευτές των νοσοκομείων για να τσεπώνουν μίζες, μέχρι κι ο Προβόπουλος κούρεψε τις καταθέσεις τους. Επιτέλους τα κατάφεραν να τα χρεοκοπήσουν!
    Φάγανε, φάγανε, φάγανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]