Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

9 στρατιωτικούς στόχους στη Συρία χτύπησε το Ισραήλ



Εννέα στόχους σε συριακό έδαφος έπληξαν ισραηλινά μαχητικά τα ξημερώματα της Δευτέρας, ως αντίποινα για την επίθεση στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός 15χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο ανθρώπων.

Οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται πως είναι και η απάντηση σε μία σειρά από παραβιάσεις συνόρων και πυροβολισμούς από μεριάς των Σύρων και πως έγινε για να διαφυλαχθούν οι Ισραηλινοί πολίτες.

Ισραηλινές πηγές ασφαλείας έχουν κάνει επανειλημμένως λόγο για σποραδικά πυρά κατά θέσεων του ισραηλινού στρατού στο Γκολάν προερχόμενα από τα συριακό έδαφος, στα οποία έχουν απαντήσει οι ισραηλινές δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αντίδραση από τη Δαμασκό. Ο θάνατος του εφήβου την Κυριακή στο ισραηλινό έδαφος ήταν το πρώτο αιματηρό περιστατικό στα Υψώματα του Γκολάν από το ξέσπασμα του συριακού εμφυλίου πριν από τρία χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός το πρωί της Δευτέρας, «επιβεβαιώθηκαν άμεσα πλήγματα» για εννέα στόχους στη συριακή πλευρά πέραν της μεθορίου. Εκτός από τη μονάδα περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, επλήγησαν επίσης και «θέσεις εκτόξευσης», χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Την προηγούμενη ημέρα, δυνάμεις από τη συριακή πλευρά είχαν πλήξει πολιτικό όχημα στα Υψώματα του Γκολάν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 14χρονος αραβοϊσραηλινός που επέβαινε και να τραυματιστούν άλλοι δύο επιβάτες.

Τα στοιχεία του νεκρού δόθηκαν στη δημοσιότητα μερικές ώρες αργότερα. Επρόκειτο για τον 14χρονο Μοχάμεντ Καράκα από το χωριό Αράμπα, που βοηθούσε τον πατέρα του στην παράδοση προμηθειών σε ισραηλινές μονάδες στην περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός είχε αναφέρει ότι η επίθεση στο όχημα «ήταν σκόπιμη». «Ήθελαν να πλήξουν ισραηλινό όχημα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Πίτερ Λέρνερ, λέγοντας δεν ήταν γνωστό με τι μέσο ακριβώς έγινε η επίθεση. Δεν ήταν ωστόσο ξεκάθαρο εάν η επίθεση έγινε από τον συριακό στρατό ή από τις ομάδες αντικαθεστωτικών που, όπως ανέφερε ο Λέρνερ, «έχουν εκτεταμένη παρουσία» στην περιοχή.

ΑΠΕ, Τα Νέα οn line, in.gr

Πηγή: Geopolitics.com.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι γνωστοί ανθρωπιστές πράττουν ανάλογα. Ένα χωριό σφάζανε οι Γερμανοί για ένα Γερμανό που σκότωναν οι αντάρτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]