Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας: "Θέλουμε να επανιδρύσουμε την Ευρώπη"

Της Νίκης Ζορμπά

Σε κλίμα πανηγυρικό, παρουσία στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε στο Ακροπόλ, η κεντρική εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Υποστήριξης της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε υπό τη διττή ιδιότητα του υποψηφίου Προέδρου για την Κομισιόν και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας ότι φιλοδοξεί η ανατροπή των πολιτικών στην Ελλάδα να σηματοδοτήσει και την αλλαγή των συσχετισμών όπως είπε στη σημερινή ηγεσία της Ε.Ε.

"Δεν είμαστε λοιπόν εμείς ευρωσκεπτικιστές. Αυτοί διαλύουν και ασχημαίνουν την Ευρώπη. Εμείς είμαστε αρνητές της δικής τους Ευρώπης, της Ευρώπης των τραπεζών και των πολυεθνικών. της Ευρώπης της λιτότητας και του αυταρχισμού" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζοντας τη σημερινή Ε.Ε "αποκρουστική και επικίνδυνη".

Μιλώντας ως υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν, απαρίθμησε τις τρεις προτεραιότητές του εάν εκλεγόταν επικεφαλής της:

1. "Θα απαιτούσα την απόσυρση της ευρωπαϊκή επιτροπή από την τρόικα.

Την καταστρόικα όπως πετυχημένα την αποκαλούν ακόμα και στελέχη των σοσιαλιστικών κομμάτων στην Ευρώπη.

2. θα έθετα αμέσως στο τραπέζι το ζήτημα της διάσκεψης για τη ρύθμιση του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και κυρίως, όσο ποιο δυνατό είναι το δικό μας μέτωπο τόσο πιο δυνατά θα ακουστεί το αίτημα για απαλλαγή του λαού μας από το μνημόνιο της καταστροφής.

3. θα διεκδικούσα περισσότερες αρμοδιότητες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, την ενίσχυση της δημοκρατίας και της συμμετοχής των λαών στις κρίσιμες αποφάσεις μέσα από δημοψηφίσματα".

"Δε συμβιβαζόμαστε..."

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως διακύβευμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα την καταψήφιση των πολιτικών της γερμανίδας Καγκελαρίου, επισημαίνοντας ότι: "οι λαοί της Ευρώπης γνωρίζουν πως αν στη πατρίδα μας, στην Ελλάδα, επιβραβευθεί το πείραμα της ακραίας λιτότητας και δεν ηττηθούν οι μνημονιακές δυνάμεις, τότε το πείραμα θα επαναληφθεί και θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη".

Δια τούτο, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα "εκατομμύρια μάτια στην Ευρώπη, το βράδυ της 25ης Μάιου θα κοιτούν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα".

Επιτιθέμενος σφόδρα στις υφιστάμενες δομές της Ε.Ε ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως: "Δεν συμβιβαζόμαστε με την αρχιτεκτονική της ευρωπαϊκής ζώνης. Δεν συμβιβαζόμαστε με τις δυνάμεις της αγοράς. Δεν συμβιβαζόμαστε με ένα οικονομικό και πολιτικό σύστημα, που διοικείται αντιδημοκρατικά προς όφελος των ισχυρών.Δεν συμβιβαζόμαστε με μία Ευρώπη ενάντια στους λαούς".

Επ αυτού, είπε: "Η άλλη επιλογή σε αυτήν την δύσκολη μάχη είναι αυτή της κ. Μέρκελ.
Ο κ. Γιούνκερ, ο κ. Σουλτς. Το πολιτικό τους προσωπικό στην Ελλάδα. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος.
Είναι η Ευρώπη που κατάντησε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη, νεοφιλελεύθερη νομισματική και οικονομική περιοχή" και στην "ιστορική πρόκληση" όπως χαρακτήρισε τη διπλή του υποψηφιότητα, δήλωσε πως απαντά με "τη φιλοδοξία να επανιδρύσουμε την Ευρώπη".

Πηγή Capital

Σχόλιο ιστολογίου: Προφανώς η ταξινόμηση προτεραιοτήτων είναι κάτι που πρέπει να αποσαφηνίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η προσήλωσή του στο να επανιδρύσει την Ευρώπη φαίνεται πως είναι ισχυρότερη από το να επανέλθει η Ελλάδα στη θέση που πραγματικά της αξίζει να βρίσκεται.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]