Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιράν: Θα επιτεθούμε στο Ισραήλ αν οι ΗΠΑ…

Ιρανός στρατηγός: «Οποιαδήποτε επιθετικότητα των ΗΠΑ θα οδηγήσει σε επιθέσεις κατά του Ισραήλ»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

«Οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση εναντίον του Ιράν θα οδηγήσει στην καταστροφή του Ισραήλ», δήλωσε ο υπαρχηγός του ιρανικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Υποστράτηγος.

Ο ιρανός στρατηγός πραγματοποίησε τις δηλώσεις αυτές, μετά από σχετική δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ότι θα εφαρμοσθεί χρήση βίας εναντίον του Ιράν, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ο υποστράτηγος Jazaïry δήλωσε ότι, ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας «άμυαλος εάν υπολογίζει σοβαρά την χρήση βίας εναντίον της ισλαμικής δημοκρατίας». Συνέκρινε μάλιστα την αμερικανική απειλή χρήσης στρατιωτικής βίας, «με τα όνειρα των μικρών παιδιών» και είπε ότι «εάν η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της ήθελαν να επιτεθούν στο Ιράν, θα το είχαν πράξει χωρίς δισταγμό» αναφέρει η εφημερίδα NEWSru.co.il.

«Σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης, το Ιράν θα καταστρέψει το Ισραήλ και θα μεταφέρει τον πόλεμο μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι, «το τέλος της αμερικανικής ηγεμονίας είναι κοντά, και η «αυτοκρατορία του χρήματος και των όπλων» θα καταρρεύσει πολύ σύντομα».

Υπενθυμίζεται ότι ο επόμενος γύρος των συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και τους «έξι» διεθνείς μεσολαβητές για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης θα πραγματοποιηθεί στις 16 - 20 Ιουνίου στη Βιέννη.

Πάντως από το ύφος και τον τρόπο που «μίλησε», ο ιρανός στρατηγός εναντίον των ΗΠΑ, διαφαίνεται σαν είχε από πίσω του κάποιες «πλάτες». Αυτές πιθανόν να είναι ρωσικές, ειδικά μετά την συνάντηση του Ρώσου και του ιρανού Προέδρου στο Πεκίνο, με ότι συμφωνήθηκε «εκεί» για την παροχή όπλων και εξοπλισμού.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]