Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίδειξη δύναμης στη Θράκη

Τα παιχνίδια της Άγκυρας με… βοήθεια από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους

Του Σωτήρη Ξενάκη

Το ανθελληνικό όργιο στο οποίο επιδόθηκε το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, σε αγαστή συνεργασία με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων, οδήγησε για πρώτη φορά μετά από περίπου 25 χρόνια σε μία νέα επίδειξη δύναμης της Άγκυρας στη Θράκη, έστω και λιγότερο επιτυχημένη από εκείνη της περιόδου 1989 – 1990, με μπροστάρη, τότε, τον μακαρίτη Αχμέτ Σαδίκ.
Το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής σε Κομοτηνή και Ξάνθη ήρθε να επιβεβαιώσει πλήρως εκείνους που επέμεναν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας (περίπου το 80%) προτίμησε ένα κόμμα που δηλώνει ότι είναι «τουρκικό».

Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) κατασκεύασμα της Άγκυρας, του προξενείου και κάποιων τουρκόψυχων «Ελλήνων», συγκέντρωσε συνολικά 42.500 ψήφους στους δύο νομούς της Θράκης, αποσπώντας την πρωτιά από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 1990 οι συνδυασμοί του ίδιου κόμματος είχαν λάβει 46.000 ψήφους.

Έδωσαν ρέστα

Εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν από την Τουρκία για εξαγορά συνειδήσεων και μεταφορά ψηφοφόρων από την Κωνσταντινούπολη. Το προξενείο δημιούργησε «τουρκικούς» συλλόγους, έστησε ψευτομουφτείες και πλήρωσε αδρά ορισμένα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Κυρίαρχο ρόλο, όμως, είχαν και πρόσωπα που, αν και ανήκουν σε ελληνικά κόμματα, έδωσαν ρέστα για το DEB.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ υπήρξε για μία ακόμη φορά πρωτοπόρος στην εξυπηρέτηση των σχεδίων του προξενείου. Είναι ο άνθρωπος που απαίτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν και πέτυχε την αντικατάστασή της από έναν στενό συνεργάτη του (τον Μεστάν Οσμάν), παντελώς άγνωστο στη μειονότητα, έτσι ώστε να μην έχει καμία ελπίδα απέναντι στο ψηφοδέλτιο του DEB. Σε όλη την προεκλογική περίοδο ο Ζεϊμπέκ μοίραζε ψηφοδέλτια του DEB, έκανε ανοιχτό αγώνα γι αυτό και, φυσικά, ο δικός του υποψήφιος Μ. Οσμάν δεν βρήκε στην κάλπη ούτε την ψήφο του!

Ήταν τόσο προκλητικός ο Ζεϊμπέκ, ώστε η τοπική εφημερίδα “Trakyanin Sesi” αφού του έγραψε ατελείωτους ύμνους, προχώρησε στη σύγκρισή του με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν (υπαρχηγό παλιότερα του Σαδίκ), λέγοντας ότι, αν και αυτός διετέλεσε πρόεδρος του DEB για χρόνια, τελικά έκανε λιγότερα από τον Ζεϊμπέκ για να βοηθήσει το κόμμα. Η αλήθεια είναι ότι ο Χατζηοσμάν δεν έκανε λιγότερα. Απλώς κινήθηκε πιο έξυπνα (σ.σ. και με λιγότερο θόρυβο) από τον Ζεϊμπέκ και από τον Ιλχάν Αχμέτ (που μαζί με την Μαρία Ρεπούση έλεγαν ότι ο νόμος των ιεροδιδασκάλων δεν θα περάσει ποτέ, την εποχή που η ΔΗΜΑΡ συγκυβερνούσε), οι οποίοι δεν έχασαν ούτε μία από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματος του προξενείου.

Την περαντζάδα της όμως από την Θράκη έκανε και η υποψήφια βουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων, Άννα Στάμου, η 30χρονη Ελληνίδα που παντρεύτηκε τον επικεφαλής της ΜΚΟ «Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας», Ναΐμ Ελγαντούρ, αφού προηγουμένως βαπτίσθηκε μουσουλμάνα.
Η κυρία Στάμου συναντήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με τους ψευτομουφτήδες, με τον τούρκο πρόξενο, αλλά και με τον επικεφαλής του DEB, Μουσταφά Τσαβούς.

Απέτυχαν στα Δωδεκάνησα

Αν, πάντως, στην Θράκη οι εγκάθετοι της Άγκυρας επιχείρησαν να κάνουν επίδειξη δύναμης και το πέτυχαν σε έναν σημαντικό βαθμό, δεν συνέβη το ίδιο στη Ρόδο και την Κω, όπου έσπασαν τα μούτρα τους. Παραμονές εκλογών εμφανίστηκε στα Δωδεκάνησα στέλεχος του DEB από τη Θράκη. Ήταν ένας μουσουλμάνος δάσκαλος που προσπάθησε να διανείμει ψηφοδέλτια του κόμματος στους περίπου 3.000 – 4.000 μουσουλμάνους που κατοικούν στα δύο νησιά. Μόνο που τον έδιωξαν με τις κλωτσιές τον «τουρκοπράκτορα» οι μουσουλμάνοι των δύο νησιών, οι οποίοι συνεργάζονται άψογα με το Ελληνικό κράτος και ιδιαίτερα με την Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας.
Έτσι, αναγκάστηκε να φύγει κακήν κακώς, ενώ ενδεικτικό ήταν το αποτέλεσμα της κάλπης. Συνολικά, στα Δωδεκάνησα, το DEB απέσπασε μόλις 15 ψήφους, καθώς το μουσουλμανικό στοιχείο τους γύρισε την πλάτη.
«Δείτε τι έγινε στα Δωδεκάνησα. Κι ακόμα γιατί κοιτάμε μόνο το 80% της μειονότητας στη Θράκη και δεν κοιτάμε το 20% που δεν ψήφισε το ΚΙΕΦ», μας λέει υψηλόβαθμό κυβερνητικό στέλεχος και προσθέτει: «Πρέπει να θυμόμαστε όλοι μας ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να μην ψηφιστεί το DEB, ειδικά στα χωριά που οι προξενικοί μοίραζαν ψηφοδέλτια από σπίτι σε σπίτι. Αντί να κάνουμε τη συνήθη ερώτηση της αποτυχίας «τι κάναμε λάθος και μας γύρισαν την πλάτη;» ας κάνουμε την ερώτηση της επιτυχίας «το κάναμε σωστά;». Τότε θα δούμε ότι αυτό το 20% οφείλεται στους αντίστροφους λόγους της αρνητικής ψήφου του 80%. Όπου το ελληνικό κράτος κινήθηκε με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως ανέδειξε και προστάτεψε τη θρησκευτική ταυτότητα των μουσουλμάνων, όπου το ελληνικό κράτος ήταν παρόν και δίπλα τους, εκεί το προξενείο απέτυχε παταγωδώς. Όπου, όμως, η ελληνική πολιτεία απουσίασε, τότε τα ποσοστά του ΚΙΕΦ έφτασαν ακόμη και στο 90%»!

Πηγή εφημ. «Παραπολιτικά»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]