Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γλυκοκοιτάζει η κυβέρνηση Σαμαρά την πρακτική Ερντογάν

Πρόβα… φερετζέ κάνει η κυβέρνηση, που φαίνεται ότι γλυκοκοιτάζει τις πρακτικές Ερντογάν και με μία αδιανόητη παρέμβαση προσπαθεί να κάνει προληπτική λογοκρισία εντρυφώντας στη στρατηγική του φίμωτρου στην ενημέρωση και επιλέγοντας να βαδίσει σε επικίνδυνα για τη δημοκρατία μονοπάτια.

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που επιχειρείται απροκάλυπτη παρέμβαση και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, σύμφωνα με τη λίστα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η χώρα μας όσον αφορά την ελευθεροτυπία έπεσε 14 θέσεις στην κατάταξη και πλέον φιγουράρει στην 99η θέση, που είναι η δεύτερη χειρότερη –μετά τη Βουλγαρία- μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι, όμως, η πρώτη φορά που εκ των προτέρων και ισοπεδωτικά θεωρείται αδίκημα, και, μάλιστα αυτόφωρο, «η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού», φοβούμενοι ένα νέο ξεβράκωμα του εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκου, που φλέρταρε με τον υπόδικο Ηλία Κασιδιάρη, κάρφωνε τον πρωθυπουργό και εξέθετε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Και θεωρείται εκ των προτέρων και ισοπεδωτικά αδίκημα έπειτα από προτροπή –για να το πούμε κομψά- του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ο οποίος με επιστολή του και επικαλούμενος δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά σε ενδεχόμενο παράνομης κατοχής βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από μέλη της Χρυσής Αυγής ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προβεί στις δέουσες ενέργειες «για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημόσιου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού».

Έτσι, η κυβέρνηση και κατά περίεργο τρόπο και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θεωρούν εκ των προτέρων ως προσωπικά δεδομένα τα δημόσια δεδομένα κάθε δημόσιου λειτουργού, που κατεγράφησαν σε δημόσιο χώρο και αφορούν δημόσια υπόθεση.

Θεωρούν, για παράδειγμα, εκ των προτέρων ιδιωτική υπόθεση το εάν ένας δημόσιος λειτουργός «συλληφθεί» από κρυφή κάμερα να χρηματίζεται ή να παραδίδει κρατικά μυστικά. Και στην περίπτωση αυτήν παράνομος θεωρείται όχι εκείνος που χρηματίζεται, αλλά εκείνος που τον καταγράφει. Θεωρούν, για παράδειγμα, εκ των προτέρων την απιστία κατά του Δημοσίου κάτι σαν συζυγική απιστία…

Και το καταπληκτικό είναι ότι η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά, ενώ εδώ και τρία χρόνια σιγοντάριζε με τη σιωπή της την δράση της Χρυσής Αυγής, πετάει φάκα με τυράκι στους ιθαγενείς και, με πρόσχημα την προφυλάκιση στελεχών της Χρυσής Αυγής, παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου, ελευθεροτυπίας και κοινής λογικής.

Πηγή «Το Ποντίκι»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Γλυκοκοιτάζει η κυβέρνηση Σαμαρά την πρακτική Ερντογάν"
    Μόνο που ο Ερντογάν δουλεύει για τα συμφέροντα της τουρκίας, αυτοί εδώ για ποιον δουλεύουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]