Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ν. Κορέα και ΗΠΑ διεξάγουν την μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση που έγινε ποτέ

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διεξάγουν την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα σε συμμέτοχη ανδρών και μέσων, και για δύο εβδομάδες, αεροπορική άσκηση, αρχομένης από την Παρασκευή, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ν.Κορέας την Πέμπτη.

Οι κοινή αεροπορική δύναμη των δύο συμμάχων, παρουσιάζεται στην άσκηση με την ονομασία «Max Thunder» από τις 11 έως τις 25 Απρίλιου 2014, δεσμεύοντας όλο το εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας, την ενισχυμένη συνδυασμένη στρατηγική ικανότητα των δυνάμεων αυτών, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Άμυνας σε συνέντευξη Τύπου.

Η αεροπορική άσκηση, η οποία διεξάγεται δύο φορές το χρόνο, θα κινητοποιήσει αεροπορική δύναμη αποτελούμενη από 103 μαχητικά αεροσκάφη, ανέφερε το υπουργείο, σημειώνοντας ότι «θα διενεργηθούν και σενάρια «προσομοιώσεων αερομαχιών» μεταξύ των δυνάμεων μας και εχθρικών δυνάμεων με σκοπό την διεξαγωγή ρεαλιστικής εκπαίδευσης».

Περίπου 1.400 στρατιώτες θα συμμετέχουν σύμφωνα με πληροφορίες στην άσκηση αυτή, καθώς και περίπου 50 μαχητικά αεροσκάφη της Νότιας Κορέας, με αεροσκάφη του τύπου F-15, KF-16, F-4E, F-5, C-130 και Ε-737, καθώς επίσης και περίπου 50 πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων των F-15, F-16, FA-18, ΕΑ-18 και AWACS, ή αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης.

Η μεγαλύτερη κοινή αεροπορική άσκηση μεταξύ ΗΠΑ και Νότιας Κορέας που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, έρχεται ακριβώς την στιγμή που τρία drones, τα οποία ανακαλύφθηκαν στα σύνορα των ανατολικών και δυτικών περιοχών κατά τις τελευταίες εβδομάδες, υπάρχει διάχυτη η υποψία ότι προέρχονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας σχεδιάζει να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας, σχετικά με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το απόγευμα της Παρασκευής.

Σχόλιο: Η αεροπορική άσκηση πραγματοποιείται έπειτα από τις φήμες ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να κάνει πυρηνικές δοκιμές, απειλώντας έτσι την δύση. Υπενθυμίζεται η εντολή του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας στα πολεμικά σκάφη της χώρας να καταρρίπτουν οποιοδήποτε πύραυλο εκτοξευθεί προς την χώρα του από την Βόρεια Κορέα.
Επειδή δεν υπογράφηκε κάποια συμφωνία ειρήνης μετά από τον πόλεμο της Κορέας που διήρκησε από το 1950 μέχρι το 1953, η Βόρεια και η Νότια Κορέας τεχνικά βρίσκονται ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]