Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έξω φρενών κατά του Βενιζέλου οι Κρητικοί για τα χημικά Συρίας

Η κυβέρνηση δεν απαίτησε να καταστραφούν στον Ατλαντικό επειδή... «η διαδρομή στη Μεσόγειο είναι μικρότερη»

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Πρωτοφανείς αντιδράσεις και ασυνήθιστο κύμα οργής εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σαρώνουν την Κρήτη λόγω της στάσης του Ευάγγελου Βενιζέλου στο τρομακτικής σημασίας θέμα της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο, βορειοδυτικά του νησιού. Εξαλλοι είναι οι Κρητικοί κατά του υπουργού Εξωτερικών, δεδομένου ότι αυτός είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός για το θέμα. Επί μήνες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αγνοούσε επιδεικτικά τους φορείς της Κρήτης, αδιαφορώντας για την ανησυχία και τις αντιδράσεις τους. Καθώς όμως πλησιάζουν σιγά σιγά οι ευρωεκλογές και οι τοπικές δημοσκοπήσεις προβλέπουν καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ στο ισχυρότερο προπύργιό του από την ίδρυσή του μέχρι τώρα, ο Ευ. Βενιζέλος εδέησε όχι βέβαια να συναντηθεί με τους διαμαρτυρόμενους Κρητικούς, αλλά να τους... γράψει γράμμα! Μπουρλότο έγιναν -δικαίως- οι κάτοικοι της Κρήτης με το περιεχόμενο της επιστολής Βενιζέλου.

Εξωφρενικές είναι οι δικαιολογίες που προβάλλει ο υπουργός Εξωτερικών γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά δεν αντιστάθηκε σθεναρά στην απόφαση των Αμερικανών να καταστρέψουν τα χημικά όπλα της Συρίας με εν πλω υδρόλυση σε μια κλειστή θάλασσα όπως η Μεσόγειος, όπου αν κάτι πάει στραβά, η καταστροφή θα είναι εφιαλτική. "Δεν υπήρξε από άλλες μεσογειακές χώρες αντίδραση αντίστοιχη με την ελληνική" γράφει στην επιστολή του ο Βενιζέλος. Από ποια χώρα δηλαδή περίμενε να υπάρξουν αντιδράσεις ο υπουργός Εξωτερικών - από την αμερικανόδουλη χούντα της Αιγύπτου που κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα που οργάνωσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ή από τις συμμορίες των κατσαπλιάδων που λυμαίνονται την εξουσία στη Λιβύη και αλληλοσφάζονται;

Στη Λιβύη έχουμε συμμορίες ληστών που δεν διστάζουν ακόμη και να απαγάγουν και να ελευθερώσουν με λύτρα έως και τον... πρωθυπουργό (!) της υποτιθέμενης χώρας. Με αυτές τις χώρες συγκρίνει την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος; Σε αυτές ψάχνει να βρει υπόδειγμα αντίστασης; 'Η μήπως περίμενε να διαμαρτυρηθούν η... Γαλλία και η Ισπανία για χημικά που θα καταστραφούν νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας; Επεδίωκε άραγε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να σφυρηλατήσει συμμαχία με τους αδίστακτους τεχνοκράτες της κυβέρνησης Λέτα που οι Γερμανοί επέβαλαν στην Ιταλία κατά ωμά πραξικοπηματικό τρόπο;

Κατέπεσε το ηθικό του διαπιστώνοντας ότι ο Λέτα δεν είχε διάθεση να αγωνιστεί για να αποτρέψει τη μόλυνση της θάλασσας στην... Καλαμάτα και στην Κρήτη; Η στάση της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου καθίσταται ακόμη πιο εξοργιστική, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών αποκαλύπτει στην επιστολή του ότι υπήρξε προσφορά πορτογαλικού λιμανιού στις Αζόρες, στη μέση σχεδόν του Ατλαντικού Ωκεανού, για να καταστραφούν στον ωκεανό του συριακά χημικά όπλα, αλλά η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ υποχώρησε επειδή η Ιταλία είχε ήδη διαθέσει δικό της λιμάνι για τη μεταφόρτωση των υλικών! Είναι να τρελαίνεται κανείς!

Προτίμησε η ελληνική κυβέρνηση να καταστραφούν τα χημικά νοτιοδυτικά της Καλαμάτας και βορειοδυτικά της Κρήτης και όχι στον Ατλαντικό επειδή... πρόλαβε ο Λέτα και πρόσφερε πρώτος λιμάνι στις ΗΠΑ! Πώς να κακοκαρδίσει τον Λέτα ο Βενιζέλος; Πρόκειται για εξευτελιστικά ανήκουστες δικαιολογίες. Εχει και άλλα επιχειρήματα παρόμοιου βάρους ο Ευάγγελος Βενιζέλος: Η καταστροφή των συριακών χημικών όπλων δεν κατέστη δυνατόν να γίνει στον Ατλαντικό "και διότι η διαδρομή στη Μεσόγειο είναι μικρότερη" γράφει στην επιστολή του, όσο απίστευτο και αν ακούγεται αυτό! Η κυβέρνηση Σαμαρά δηλαδή θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα για να... κάνει οικονομία στους Αμερικανούς και στον ΟΗΕ!!! Αδιανόητο. Λέει κι άλλα τέτοια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: "Οι καιρικές συνθήκες στη Μεσόγειο κρίνονται καταλληλότερες από αυτές του Ατλαντικού" προσθέτει με κάθε σοβαρότητα.

Αν πάνε να καταστρέψουν τα χημικά στον Ατλαντικό δηλαδή μπορεί να γίνει κανένα ατύχημα, οπότε καλύτερα να τα καταστρέψουν στη Μεσόγειο, μην πάθουν και τίποτα οι άνθρωποι! Τι να πει κανείς; Σαν να μην έφταναν αυτά, στο "τσακ" είναι ο Βενιζέλος να... καταγγείλει τους Κρητικούς ότι αυτοί υπονομεύουν τον ελληνικό τουρισμό με τις διαμαρτυρίες τους: "Θα ήταν όμως λάθος να δημιουργήσουμε μόνοι μας μια αρνητική συζήτηση στη διεθνή τουριστική αγορά, όταν άλλα μεσογειακά κράτη δεν θέτουν καν το θέμα" γράφει στην επιστολή του, αφήνοντας άφωνους και έξω φρενών τους Κρητικούς.

Πηγή "Έθνος"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]