Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σινά: Αιγυπτιακό ελικόπτερο «κατερρίφθη», με αποτέλεσμα 5 νεκρούς στρατιώτες

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Αιγυπτιακό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη κοντά σε χωριό στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά σήμερα Σάββατο, σκοτώνοντας πέντε αιγύπτιους στρατιώτες, ανέφερε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων maannews.
Το στρατιωτικό ελικόπτερο βλήθηκε από ικανή απόσταση από αντιαεροπορικούς πυραύλους που φέρονταν σε ημιφορτηγό που ήταν ειδικά διαμορφωμένο, αναφέρουν οι ντόπιοι Βεδουίνοι.

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού αντισυνταγματάρχης Ahmad Ali επιβεβαίωσε τη συντριβή του ελικοπτέρου κοντά στο χωριό αλ-Kharruba και τους θανάτους των 5 στρατιωτών, αλλά δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό. Ο ίδιος ανέφερε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την τύχη του πληρώματος του ελικοπτέρου.

Σχόλιο: Οι ένοπλοι αντάρτες της Αλ-Κάιντα επωφελούνται στο έπακρο από την κατάσταση αναρχίας και την δυσαρέσκεια προς την αιγυπτιακή κυβέρνηση στην χερσόνησο του Σινά.

Παραδοσιακά, δεν υπήρχαν πολλές επενδύσεις στο βορειότερο τμήμα της χερσονήσου, με τα κεφάλαια να «κατευθύνονται» σε τουριστικές περιοχές κατά μήκος των ακτών της Ερυθράς Θάλασσας.

Οι τοπικές φυλές διαμαρτύρονται επανειλημμένως για την περιθωριοποίησή τους από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, που τους κάνει «εύκολη βορά» στα χέρια των ακραίων ισλαμιστών της Αλ-Κάιντα. Και αυτός ακριβώς είναι ο φόβος για την αιγυπτιακή κυβέρνηση, οι τζιχαντιστές της Αλ-Κάιντα να μην «στρατολογήσουν» τους αυτόχθονες βεδουίνους διότι τότε θα αποκτήσουν ισχυρότατο λαϊκό έρισμα στην περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο πληθυσμός των Βεδουίνων, απαριθμεί περισσότερους από 200.000 ανθρώπους και περιλαμβάνει περισσότερες από 30 μεγάλες φυλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 15 διαφορετικές ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, έχουν διεισδύσει στη χερσόνησο του Σινά. Αιγυπτιακές πηγές ασφάλειας και πληροφοριών ανέφεραν πως ο καταζητούμενος ειδικός στα εκρηκτικά, Ramzi Mowafi, ηγείται των τζιχαντιστών στο Σινά, προσλαμβάνοντας άτομα και οργανώνοντας τη χρηματοδότηση και τα όπλα. Σύμφωνα με το BBC Arabic, ο Mowafi φέρεται να είναι ο εμίρης της προσφάτως συσταθείσας Αλ Κάιντα στη χερσόνησο του Σινά.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]