Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο βρώμικος πόλεμος της Τουρκίας στη Συρία



  • Τούρκοι πολίτες στρατεύονται στις τάξεις των ισλαμοφασιστών
  • Ο τρομοκρατικός ρόλος της Τουρκίας στη Συρία συνεχίζεται…
Η Τουρκία είναι η χώρα που στηρίζει ισλαμοφασίστες και τρομοκράτες, βρίσκεται συστηματικά εδώ και 2,5 περίπου χρόνια πίσω από όλα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της Συρίας.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, συνεργαζόμενες στον μέγιστο βαθμό με παρακρατικές και ισλαμιστικές οργανώσεις που έχουν έντονη ανεπτυγμένη δράση στην επιβολή του ολοκληρωτικού ισλάμ, έχουν κατορθώσει όχι μόνο να δημιουργήσουν χώρους υποδοχής και εκπαίδευσης αράβων τζιχαντιστών, αλλά έχουν αναλάβει και την περαιτέρω στήριξη με πλήρη και συνεχή πλήρη εφοδιασμό (από στρατιωτικό υλικό έως πόρνες που "προσλήφθηκαν" από την ΜΙΤ στην Κωνσταντινούπολη) των «ιερών μαχητών του Αλλάχ» για την συνέχιση του πολέμου που διεξάγεται στη Συρία.

Επιπλέον, οι ακραίες ισλαμιστικές τουρκικές οργανώσεις και ΜΚΟ φροντίζουν να δημιουργούν ομάδες ιερών μαχητών (τζιχαντιστών) που σε συνεργασία με την ΜΙΤ εκπαιδεύονται και αποστέλλονται στη Συρία προκειμένου να συμβάλουν στην ανατροπή του Άσαντ και στην μετατροπή της χώρας σε αμιγώς ισλαμική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταράφ (φ. 23/9/2013) υπηρεσίες πληροφοριών στην Συρία (ΜΙΤ) ισχυρίζονται πως υπάρχουν εκεί 500 Τούρκοι μαχητές, κάποιοι εκ των οποίων μάχονται κατά του Άσαντ με μισθό 1.500 δολάρια τον μήνα.
Αποκαλύφθηκε πως στις ερήμους της Συρίας υπάρχουν 500 άτομα με καταγωγή από την Τουρκία που μάχονται κατά του Άσαντ που επί 2,5 χρόνια καταπιέζει τον κόσμο. Φάνηκε πως ένα τμήμα από αυτούς μετέχουν στον αγώνα σαν «τζιχάντ» (ιερός πόλεμος), ενώ ένα άλλο τμήμα είναι μισθοφόροι. Εντοπίστηκε πως οι καταγόμενοι από την Τουρκία μισθοφόροι που πολεμάνε στην Συρία έχουν έσοδα 1500 $ τον μήνα. 
Εντύπωση προκάλεσε πως στις συγκρούσεις που έγιναν στην κουρδική περιοχή Ροζάβα, ανάμεσα στο PYD και στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ήρθαν αντιμέτωποι Κούρδοι και Τούρκοι. Αποκαλύφθηκε πως στις συγκεκριμένες συγκρούσεις μετείχαν επίσης πολιτοφύλακες (korucu) και μέλη της "παράνομης οργάνωσης" (σημ. μεταφρ : PKK) που πήγαν εκεί από την Τουρκία.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της Ταράφ από πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, στην Συρία εξακολουθούν να πολεμάνε ακόμη 500 άτομα που κατάγονται από την Τουρκία. 
Τα άτομα αυτά χωρίζονται σε τρεις ομάδες. 
Η πρώτη ομάδα αποτελείται από άτομα που πήγαν εκεί να πολεμήσουν για την τζιχάντ. Τα άτομα αυτά μετέχουν σε οργανώσεις εντός του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, μαζί με άτομα που έρχονται από άλλες μουσουλμανικές χώρες. 
Η δεύτερη ομάδα απαρτίζεται από μισθοφόρους. Στην Συρία υπάρχουν και ένοπλες ομάδες που συστάθηκαν πλούσιους επιχειρηματίες που τις συνέστησαν για να προστατέψουν την περιουσία τους. Οι ομάδες αυτές αποτελούνται από μισθοφόρους στρατιώτες. Οι μισθοφόροι είναι άτομα που αγαπούν την περιπέτεια και ο μισθός τους είναι στα 1.500 $ μηνιαίως. 
Η τρίτη ομάδα που πολεμά στην Συρία είναι τα μέλη του PKK που πέρασαν στο PYD που είναι γνωστό πως είναι ο κλάδος του PKK στην Συρία.
Από την άλλη αναφέρεται πως τμήμα από πολιτοφύλακες και μέλη του PKK που με την διαδικασία επίλυσης στην Τουρκία είχαν επιστρέψει σε κανονική ζωή, πέρασαν στην Τουρκία. Στην εργασία της υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ), αναφέρεται πως με απόφαση του KCK τμήμα των ανταρτών που αποσύρθηκαν από την Τουρκία, εντάχθηκαν ως ενίσχυση στις γραμμές του PYD. Aπό την άλλη, κάποιοι πολιτοφύλακες εντάχθηκαν στις γραμμές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Έτσι οι δύο αυτές ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στην βόρεια Συρία.
Πριν από μερικές ημέρες, μία μεγάλη ομάδα τούρκων τζιχαντιστών – μισθοφόρων, αποδεκατίστηκε –κυριολεκτικά- από Κούρδους της βόρειας Συρίας, όταν μετά από συντονισμένη επίθεση των Κούρδων στην περιοχή Sere Kaniye βρέθηκαν και εξολοθρεύθηκαν –μέχρι τελευταίου- τούρκοι που λειτουργούσαν ως «Σύριοι αντάρτες» εκκαθάριζαν και πλιατσικολογούσαν στην συγκεκριμένη συριακή περιοχή.

Οι σχετικές πληροφορίες (αλλά και οπτικό φωτογραφικό υλικό) που έχουν συλλεχθεί κατά το διάστημα των πολεμικών συγκρούσεων στο εσωτερικό τη Συρίας, αποδεικνύουν πέρα από την συμμετοχή Τούρκων πολιτών και την εμπλοκή τούρκων στρατιωτικών που συνδράμουν σε θέματα στρατιωτικής τακτικής, σχεδιασμού και εκτέλεσης πολεμικών επιχειρήσεων κατά του επίσημου Συριακού Στρατού, αλλά λειτουργούν επιπλέον και ως σύνδεσμοι της κυβέρνησης Ερντογάν με σύρους αντικαθεστωτικούς, τζιχαντιστές και ομάδες της Αλ Κάιντα. 
Άλλωστε, είναι γνωστές οι πολύ καλές έως άριστες σχέσεις του Ταγίπ Ερντογάν με άραβες που ενισχύουν οικονομικά την δράση και την λειτουργία ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων σε ολόκληρο τον κόσμο και δεν αποτελεί έκπληξη η συμμετοχή (πρώην, όπως ισχυρίζονται τα τουρκικά ΜΜΕ) τούρκων στρατιωτικών στις τάξεις των ισλαμοφασιστών που ατιμώρητοι συνεχίζουν να εγκληματούν καθημερινά εις βάρος της Συρίας και του συριακού λαού.

Ταυτόχρονα, έχει ξεσκεπαστεί και η συμμετοχή της Τουρκίας στον εφοδιασμό των τζιχαντιστών (οργανώσεις Ελ Νούσρα και Αχράρ-ι-Σαμ) με χημικά όπλα, γεγονός που θάφτηκε επιμελώς από τα δυτικά ΜΜΕ, ενώ επίσημα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έχει στηρίξει την δράση των ισλαμοφασιστών και κατήγγειλε ως προπαγάνδα(!) τους αποκεφαλισμούς και τις ακρότητες που έχουν αποτυπωθεί σε οπτικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο). 
Ξεχνώντας(!) πως οι εικόνες φρίκης της δράσης των τζιχαντιστών άρχισαν να δημοσιεύονται από το 2011, ο τούρκος υπουργός εξωτερικών ισχυρίστηκε πως η συριακή αντιπολίτευση δεν αποδέχεται τις εικόνες βίας που αποδίδονται σε μαχητές της και είπε πως οι τελευταίες δημοσιεύσεις είναι προπαγάνδα του καθεστώτος. 
Και όμως η πραγματικότητα δεν είναι όπως τα περιγράφει ο υπουργός Εξωτερικών. Ο Νταβούτογλου είπε πως και ο ίδιος και η "συριακή αντιπολίτευση" καταγγέλλουν τι εικόνες με τους αποκεφαλισμούς. Ο Νταβούτογλου μιλώντας στο Α Haber, δήλωσε: «Ο λόγος για τον οποίο βγαίνουν αυτές τις μέρες αυτές οι εικόνες βίας, είναι πως πρόκειται για μια προπαγάνδα πως βαρβαρότητες ανάλογες με την επίθεση με τα χημικά δήθεν κάνει και η άλλη πλευρά».

Κάνοντας μία πολύ σύντομη αναδρομή, διαπιστώνουμε (μέσα από μία σωρεία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας) πως στην επίθεση που έκαναν "μαχητές της αντιπολίτευσης" (έτσι χαρακτηρίζονται οι ισλαμοφασίστες από τα τουρκικά ΜΜΕ) τον Ιούνιο του 2011 στην πόλη Τζισρ Ελ Σουγούρ, σκοτώθηκαν 120 στρατιώτες και αστυνομικοί. Οι "μαχητές" αργότερα ανέβασαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες στις οποίες φαινόταν να πετάνε τα πτώματα των ανθρώπων εκείνων στο ποτάμι Ασί. Από την Τζισρ Ελ Σουγούρ μέχρι σήμερα χωρίς κανένα διάλειμμα, οι ίδιοι οι "μαχητές" ανεβάζουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεκάδες βίντεο στα οποία κόβονται κεφάλια, με μαζικές εκτελέσεις και επιθέσεις σε πολίτες. Ιδιαίτερη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν πολλές εικόνες με μαζικές εκτελέσεις και αποκεφαλισμούς που εμφανίστηκαν στις μάχες γύρω από το Χαλέπι το 2012. Διαμάχες είχαν προκαλέσει οι εικόνες με την εκτέλεση του ηγέτη της φυλής Μπερρί επειδή «ήταν φιλοκαθεστωτικός». 

Ο Νταβούτογλου στην ομιλία του χωρίς να ονοματίσει, αναφέρθηκε μόνο σε ομάδες συνδεόμενες με την Αλ Κάιντα. Και όμως οι εικόνες βίας στην Συρία δεν είναι έργο μόνο αυτών των ομάδων. Για παράδειγμα, η ταξιαρχία Ελ Φαρουκ που ο αρχηγός της ο Αμπντουλρεζάκ Τλας επισκέπτεται συχνά την Τουρκία, τον Αύγουστο του 2012 ανέβασε στο Youtube βίντεο στο οποίο ανατίναζαν ένα νοσοκομείο στην πόλη Χομς.

Αυτά και άλλα αμέτρητα αίσχη που γίνονται στη Συρία στηρίζει η τουρκική κυβέρνηση του Ερντογάν και του Νταβούτογλου, ενώ έχουν υπάρξει και πληροφορίες δημοσιογράφων (και τουρκικών εφημερίδων) για συνεργασία της ΜΙΤ με την CIA στον τομέα των logistics των ισλαμοφασιστών. Χάρη σε αυτή την υποστήριξη συνεχίζεται η με κάθε τρόπο και μέσω τροφοδότηση και συνέχιση ενός «εμφύλιου» πολέμου (πρόκειται για πόλεμο εισβολής) στον οποίο τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας αντιμάχονται με δυτικούς μισθοφόρους, φονταμενταλιστές ισλαμιστές, τζιχαντιστές, ομάδες της Αλ-Κάιντα, Τσετσένους, Αλβανούς, Κοσοβάρους, προσηλυτισμένους στο Ισλάμ πολίτες της Δύσης (Ευρώπης και Αμερικής) και Τούρκους πολίτες και στρατιωτικούς. 

Για την ακρίβεια, πρόκειται για έναν πόλεμο στον οποίο το Ισλάμ αποπειράται να αποκαθηλώσει τον Άσαντ και να ιδρύσει ένα νέο ισλαμικό κράτος, η Τουρκία επιχειρεί να καταλάβει ένα σημαντικότατο τμήμα διέλευσης ενεργειακών αγωγών και η Δύση στοχεύει στην «διαγραφή» ενός συμμάχου του Ιράν, στην εγκαθίδρυση του χάους και στην ταυτόχρονη χρόνια εκμετάλλευση (γεωπολιτική και γεω-οικονομική) της περιοχής. 
Σε αυτόν τον πόλεμο εισβολής η Τουρκία αποτελεί έναν ισχυρό παράγοντα και «σύμμαχο» (της χωρών της Δύσης αλλά και του φονταμενταλιστικού ισλάμ) στα όσα μέχρι σήμερα συνέβησαν, στα όσα συμβαίνουν και στα όσα έχουν σχεδιαστεί να συμβούν στην Συρία και στην ευρύτερη περιοχή. 

Η Τουρκία αποτελεί το «απόλυτο εργαλείο» της Δύσης, που χρησιμοποιείται στην Μέση Ανατολή, για την ολοκλήρωση – ικανοποίηση των Δυτικών σχεδίων και στόχων, αφού εάν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθεί για τη νομιμοποίηση της επίσημης έλευσης Δυτικών (ΝΑΤΟικών) στρατιωτικών δυνάμεων και την συμμετοχή τους στον πόλεμο κατά του πολύ προσεκτικού και καλά «διαβασμένου» Άσαντ.

Κωνσταντίνος 

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΑΨΟΓΗ ανάλυση, με πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Εκπλήσσομαι για το ότι είμαι ο πρώτος που σχολιάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]