Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Σημερινή" Κύπρου: "Βενιζέλος: Kαμία αναφορά σε τετραμερή για το Κυπριακό"


Καμία αναφορά σε τετραμερή διάσκεψη ή άλλη εμπλοκή της Ελλάδος δεν έγινε στη συνάντηση που είχε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη χθεσινή συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας και τη συμφωνία τους να πραγματοποιηθούν εκατέρωθεν συναντήσεις με τους διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ανέφερε ότι:

«O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης ζήτησε από την ελληνική Κυβέρνηση να αποδεχθεί συνάντηση - σε επίπεδο που θα καθοριστεί - με τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας, προκειμένου να διευκολυνθεί η συνάντηση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής κοινότητας με την τουρκική Κυβέρνηση». 

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο αυτό ήταν και το περιεχόμενο της συμφωνίας με τον κ. Νταβούτογλου, ενώ όπως είπε...

...«δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά σε "τετραμερή" διάσκεψη ή σε οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή της Ελλάδος».

Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ανέφερε ότι:

«Oι δυο κοινότητες προβλέπονται στο ισχύον Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960 και ο ορισμός διαπραγματευτών έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν» και πρόσθεσε ότι «η διαφύλαξη, άλλωστε, της διεθνούς νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο της και ενεργεί ως κυρίαρχο κράτος-μέλος του Ο.Η.Ε. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι θεμελιώδης μέριμνά μας».

Καταλήγοντας ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι:

«H Ελλάδα, όπως είχα την ευκαιρία να πω στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη με στόχο μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο».

Πηγή: Σημερινή / Sigmalive


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]