Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πιο μεγάλη νύχτα, αρχή της πορείας προς το φως

Σήμερα, πρώτη ημέρα του χειμώνα, η κυβέρνηση πριν από λίγο ψήφισε το νόμο για τον φόρο ακινήτων, προδικάζοντας έναν άλλον παράλληλο χειμώνα στην ζωή του καθενός Έλληνα. 
Πολλές φορές στην διάρκεια των μνημονίων αποδώσαμε στον εκάστοτε φόρο που ψηφιζόταν ότι επρόκειτο για τον "δυσβάσταχτο" του Πατροκοσμά - που από την πρώτη στιγμή κάναμε μότο στο παρόν blog - όμως η φαντασία των επίδοξων εκτελεστών μας ξεπερνούσε την δική μας φαντασία... 
Αναρωτιέται κανείς εάν μπορεί να αντέξει η ελληνική κοινωνία κάποιον νέο φόρο πιο "δυσβάσταχτο" από αυτόν που ψηφίστηκε πριν λίγο... Για το εάν είναι διατεθεμένοι οι κυβερνώντες να τον επιβάλλουν δεν υπάρχει καμία αμφιβολία αφού απέδειξαν τόσα χρόνια το πόσο αναίσθητα και υπάκουα σκυλιά στα αφεντικά τους υπήρξαν, προσπαθώντας να σώσουν το τομάρι τους και καταδικάζοντας έναν ολόκληρο λαό στην ανέχεια.

Σήμερα πρώτη ημέρα του χειμώνα επίσης είναι και η πιο μεγάλη νύχτα του έτους, ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου. Παρ' όλα αυτά όμως από αύριο αρχίζει η μέρα να μεγαλώνει και σταδιακά το φως να νικάει το σκοτάδι. Αντίστοιχα πιστεύω πως η ψήφιση του νόμου για τα ακίνητα σημαίνει και την αντίστροφη μέτρηση της λήξης του μνημονιακού χειμώνα που θα μας οδηγήσει στην οριστική απαλλαγή από ότι πιο σάπιο υπήρξε σε αυτήν εδώ την χώρα και καταδεινάστευσε τις ζωές μας πρόσκαιρα.

"Θa σάς επιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, αλλά δέν θά προφθάσουν". Δεν θα προφθάσουν γιατί ήδη μετράει αντίστροφα ο χρόνος... Δεν θα προφθάσουν γιατί ήδη το σκοτάδι αρχίζει να ηττάται...

Ό,τι και να μας κάνουν, ό,τι και να μας πάρουν το μέλλον ανήκει σε Αυτόν που σε ελάχιστες ώρες γεννιέται και είναι ο κατεξοχήν φορέας του Φωτός και κάθε είδους ευημερίας.

«Χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν»...

...μας είπε πριν δυο χιλιάδες χρόνια αλλά εμείς τον παρακούσαμε. Πόσο επίκαιρος είναι αυτός ο λόγος Του τώρα που σβήσανε οι αυταπάτες μας ότι μπορούμε να ζήσουμε ως μικροί θεοί; Τώρα που αισθανόμαστε την καυτή ανάσα του μνημονιακού θηρίου να μας απειλεί με απώλεια της περιουσίας μας, στην οποία προβάλλαμε λανθασμένα τις ψυχές μας;

Ότι έγινε, έγινε! Εφ' όσον συνειδητοποιήσουμε τον λάθος δρόμο μας και αλλάξουμε πορεία, όσο κι αν μας πλήξουν πρόσκαιρα, είναι βέβαιο ότι ένας καλύτερος κόσμος θα περιμένει εμάς και τα παιδιά μας, μια πραγματικά θεϊκή λιακάδα όπως ανέφερε και ο γ. Παΐσιος, γεμάτη Φως, γεμάτη Χριστό.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Πηγή: Ήγγικεν


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]