Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FT: «Η Ελλάδα μπορεί να είναι η επόμενη Δημοκρατία της Βαϊμάρης»

Για χώρα η οποία μεταμορφώνεται αργά αλλά σταθερά στην επόμενη Δημοκρατία της Βαϊμάρης κάνουν λόγο σε άρθρο τους οι Financial Times, αναφερόμενη στην Ελλάδα.

Σε άρθρο το οποίο υπογράφει ο Αριστείδης Χατζής, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρεται ότι η σύνθεση της Βουλής η οποία προέκυψε από τις εκλογές της 16ης Ιουνίου 2012 είναι ίσως η χειρότερη στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

«Η χειρότερη σύνθεση Βουλής στη σύγχρονη ιστορία»
«Νεοναζί, σταλινικοί και μαοϊκοί μαζί με ριζοσπάστες αριστερούς, λαϊκιστές δεξιοί και πολυάριθμοι υπερασπιστές παρανοϊκών θεωριών συνωμοσίας εισήλθαν στο κοινοβούλιο», αναφέρει ο κ. Χατζής, συμπληρώνοντας ότι την ίδια στιγμή οι πλέον προσεκτικοί παρατηρητές θεωρούν ότι οι αποτυχίες των κυβερνητικών πολιτικών ξεπερνούν κατά πολύ τα επιτεύγματα του τελευταίου έτους.

«Βασικές μεταρρυθμίσεις απέτυχαν ή δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, όσες πέτυχαν είναι εύθραυστες, τα μέλη της κυβέρνησης φοβούνται το πολιτικό κόστος και τις συγκρούσεις, πολλοί υπουργικοί θώκοι καταλαμβάνονται από ανεπαρκείς κομματικούς γραφειοκράτες», σημειώνεται στο άρθρο του βρετανικού οικονομικού φύλλου.

«Αναξιόπιστη δημαγωγική αντιπολίτευση»
Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση, σύμφωνα με τον κ. Χατζή, «έχει υπερβεί κάθε όριο δημαγωγίας και λαϊκισμού. Ένα μείγμα οικονομικού αναλφαβητισμού, στενοκεφαλιάς, δογματισμού και καιροσκοπισμού την καθιστούν εντελώς αναξιόπιστη εναλλακτική στη σημερινή μέτρια κυβέρνηση».
Σε αυτό το πλαίσιο κατάθλιψης και απαισιοδοξίας, ο εξτρεμισμός ανθεί, σημειώνεται στο άρθρο των FT.

«Εμπιστοσύνη σε ένα νεοναζιστικό κόμμα»
«Οι έλληνες ψηφοφόροι όχι μόνον εμπιστεύτηκαν ένα νεοναζιστικό κόμμα – τη Χρυσή Αυγή – δίνοντάς του μια σημαντική παρουσία στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά το έστειλαν εκεί μολονότι οι ηγέτες του δεν προσπαθούσαν καν να κρύψουν τη βίαιη δράση τους και να μεταμφιεστούν σε απλούς, ειρηνόφιλους ακροδεξιούς», υπογραμμίζει ο κ. Χατζής.

Η αντίδραση της κυβέρνησης Σαμαρά στη δολοφονία, από ένα μέλος της Χρυσής Αυγής, του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, χαρακτηρίζεται «τολμηρή και ντροπιαστική ταυτόχρονα». Τολμηρή σε ό,τι αφορά την έλλειψη δισταγμών να προσαχθεί ακόμη και η ηγεσία της οργάνωσης και να προφυλακιστούν βουλευτές της, ντροπιαστική επειδή, σύμφωνα με τους FT, δεν έγινε με τον προσήκοντα σεβασμό στο γράμμα του νόμου και στα δικαιώματα των κατηγορουμένων.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]