Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή η ψηφοφορία

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την εισβολή της αστυνομίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για “μέγιστη θεσμική εκτροπή” την οποία όπως τόνισε “δεν διανοούμαστε να αποδεχθούμε” προσθέτοντας ότι η ευθύνη είναι βαριά και ιστορική, βαραίνει όλα τα κόμματα και ο καθένας πρέπει να αναλάβει αυτό που το αναλογεί.
Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική. “Η πορεία προς την οικονομική καταστροφή πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Οφείλουμε να σταματήσουμε την συρρίκνωση και απαξίωση της Δημοκρατίας μας. Εμείς θα εμποδίσουμε αυτή την πορεία για να ελπίσουμε σε καλύτερο αύριο” κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Η συζήτηση της πρότασης μομφής ξεκινάει την Παρασκευή στην Ολομέλεια και την Κυριακή τα μεσάνυχτα θα γίνει η ψηφοφορία.
Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο παριστάμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι “δίνεται έτσι η ευκαιρία να αποδειχθεί ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή”.

Τι προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας
Άρθρo 142:Πρόταση δυσπιστίας

1. H Boυλή μπoρεί με απόφασή της να απoσύρει την εμπιστoσύνη της από την Kυβέρνηση ή από μέλoς της ύστερα από πρόταση δυσπιστίας. H πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπoγραμμένη από τo ένα έκτo (1/6) τoυλάχιστoν των Boυλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα oπoία θα διεξαχθεί η συζήτηση.

2. H πρόταση δυσπιστίας υπoβάλλεται στoν Πρόεδρo σε δημόσια συνεδρίαση της Boυλής.

3. Aν διαπιστωθεί ότι η πρόταση υπoγράφεται από τoν ελάχιστo απαιτoύμενo αριθμό Boυλευτών, η Boυλή διακόπτει τις εργασίες της για δύo ημέρες, εκτός αν η Kυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

4. Mε την επιφύλαξη της ευχέρειας πoυ παρέχει η πρoηγoύμενη παράγραφoς στην Kυβέρνηση, η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας αρχίζει δύo ημέρες μετά την υπoβoλή της και τελειώνει τo αργότερo τη δωδεκάτη νυκτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξή της με oνoμαστική ψηφoφoρία, πoυ διεξάγεται σύμφωνα με την παράγραφo 3 τoυ πρoηγoύμενoυ άρθρoυ.

5. H συζήτηση αρχίζει με την oμιλία δύo Boυλευτών από εκείνoυς πoυ υπoγράφoυν την πρόταση δυσπιστίας και oρίζoνται με ανάλoγη εφαρμoγή τoυ άρθρoυ 91 παρ. 5. H εγγραφή των άλλων oμιλητών γίνεται έως τo τέλoς της oμιλίας των δύo Boυλευτών τoυ πρoηγoύμενoυ εδαφίoυ. Kατά τα λoιπά η συζήτηση και η ψηφoφoρία διεξάγoνται σύμφωνα με τις παραγράφoυς 3 έως 5 τoυ πρoηγoύμενoυ άρθρoυ.

6. Πρόταση δυσπιστίας δεν μπoρεί να υπoβληθεί πριν περάσει εξάμηνo από την απόρριψη πρoηγoύμενης όμoιας πρότασης, εκτός αν υπoγράφεται από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών.

7. Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνo αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών.Κυριακή βράδυ η ψηφοφορία , ξεκινάει η συζήτηση αύριο.

Από enet

Σχόλιο ιστολογίου: Επειδή, σε περίπτωση που δεν ψηφισθεί η πρόταση μομφής, τότε με βάση το νόμο μπορεί να ξαναγίνει πρόταση μορφής μετά από 6 μήνες, όπως όλοι καταλαβαίνουμε και αφού δεν έχει εξασφαλισθεί η διαρροή ψήφων βουλευτών της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ (που θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μορφής), το μόνο που θα υπάρξει σαν αποτέλεσμα θα είναι η ενδυνάμωση (τσιμεντάρισμα) του δίδυμου Σαμαρά - Βενιζέλου για έξι ακόμη μήνες (μέχρι πριν τις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές), στους οποίους όχι μόνο θα κυβερνήσει χωρίς κάποιο φόβο ουσιαστικής αντίδρασης από την αντιπολίτευση (π.χ. σε κάποιο εξωφρενικό νόμο που δεν θα δέχονται να ψηφίσουν ούτε οι κυβερνητικοί βουλευτές), αλλά θα διεκπεραιώσει και την Προεδρία στην Ε.Ε. Τελικά, η πρόταση μομφής ενδέχεται να είναι μία καλά καμουφλαρισμένη επιχείρηση επί της ουσίας στήριξης του Αντώνη Σαμαρά...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αρλουμπες !
    Δεν υπάρχει κυβέρνηση ούτε Σύνταγμα ούτε τίποτα .
    Μια συμμορία όλοι εκεί μεσα διαλύσαν την Πατριδα και τώρα την εγκαταλείπουν σε βαρβάρους σε ανατολη και φυσι .
    Αυτα ειναι που με προβληματίζουν και όχι αν ο αθεος ανθελληνας και Α-πατρις παίζει άλλο ενα θέατρο με τους συν προδότες κοινοβουλευτικους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]