Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοσσυφοπέδιο: Άκυρες από Κεντρική Εκλογική Επιτροπή οι δημοτικές εκλογές σε 3 εκλογικά κέντρα

Σε θέσεις μάχης Ευρωπαίοι παρατηρητές για τις πρώτες δημοτικές εκλογές

Άκυρη κήρυξε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Κοσσυφοπεδίου την ψηφοφορία σε τρία εκλογικά κέντρα στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, στα οποία, την ημέρα των δημοτικών εκλογών, την περασμένη Κυριακή, εισέβαλαν μασκοφόροι και προκάλεσαν φθορές σε ψηφοδέλτια.

Ο Νέναντ Ρίκαλο, μέλος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε ότι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ελήφθη η απόφαση ακύρωσης των εκλογών στα τρία εκλογικά κέντρα και ότι η καταμέτρηση των ψήφων από τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα του βορείου Κοσσυφοπεδίου θα αρχίσει σήμερα, παρουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών και εκπροσώπων των εκλογικών επιτροπών των δήμων.


«Ολοκληρώθηκε η παραλαβή του εκλογικού υλικού από τους δήμους του βορείου Κοσσυφοπεδίου και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος καταμέτρησης των ψήφων από τα τρία εκλογικά κέντρα, καθώς τα ψηφοδέλτια είναι εντελώς άχρηστα. Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στην Τεχνική Σχολή, στο σχολείο «'Αγιος Σάββας» και στην Ιατρική Σχολή»

...εξήγησε, σημειώνοντας ότι δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία.

Απαντώντας σ την ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα επανάληψης των δημοτικών εκλογών σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, ο κ. Ρίκαλο είπε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σφραγίσματος του εκλογικού υλικού, οπότε υπάρχει βάση για νέες εκλογές σε όλο το δήμο.

Αναμένεται η έκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη στην οποία θα αποσαφηνίζεται με ποιο τρόπο και για ποιο χρονικό διάστημα οι εφορευτικές επιτροπές έμειναν χωρίς παρατηρητές, είπε ο κ. Ρίκαλο.

Πηγή: Τα Βαλκάνια

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]