Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοινοβουλευτική χούντα η συγκυβέρνηση

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου


Ο σημερινός Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι πλέον ο κύριος εκφραστής του ψεύδους και του τυχοδιωκτισμού. Είναι ο κύριος εκφραστής του μνημονιακού μπλοκ, αλλά και ο βασικός υπεύθυνος της απεμπόλησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της απόλυτης εξαθλίωσης του λαού μας. Είναι εκείνος που σήμερα ηγείται του κόμματος της ΝΔ, από τη στιγμή που ισχυριζόταν σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Καθημερινή, στις 4 Ιουλίου 1993, ένα χρόνο δηλαδή, μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση της ΝΔ του Κων. Μητσοτάκη πως: «δεν θα επιστρέψω, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω ο “αρχηγός” της». Είναι ακριβώς ο ίδιος που δήλωνε ως αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης: «Δεν είμαστε κόμμα συγγενές με τη ΝΔ», θέλοντας έτσι να επισημάνει πως αυτός εκφράζει τη «λαϊκή Δεξιά» και καλούσε ταυτόχρονα τους ψηφοφόρους της ΝΔ να «αποκολληθούν από την πλάνη τους» και να τον ακολουθήσουν την ΠΟΛΑΝ.
Βέβαια τα πάντα άλλαξαν, όταν τους λεονταρισμούς του τους έκανε γαργάρα και ως «συνεπής» και «τίμιος» πολιτικός επανέκαμψε στη ΝΔ (εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής το 2004) γλείφοντας τελικά εκεί όπου έφτυνε. Έτσι, με αυτά και με τα άλλα, στην πορεία, αυτός ο πολιτικός σαλταδόρος έγινε αρχηγός της ΝΔ, αναπτύσσοντας μια αντιμνημονιακή καταγγελτική ρητορική και μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού τον θεώρησε ως τον «εκλεκτό» της Ιστορίας.
Μερικά αποσπάσματα της αντιμνημονιακής υστερίας του θα παραθέσω παρακάτω από την ομιλία του στην 76η ΔΕΘ, όταν κατήγγειλε την πολιτική του αριβίστα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και από όπου ξεκάθαρα προκύπτει ο πολιτικός του τυχοδιωκτισμός!
«…Την κρίση την πληρώνει ο Ελληνικός λαός και ιδίως η μεσαία τάξη. Και μας επιβάλουν το χαράτσι στα ακίνητα το οποίο είναι διπλάσιο από όσο μας είπαν στην αρχή, που αν δεν το πληρώσουμε μας απειλούν να μας κόψουν το ρεύμα… Στο Ζάππειο 2 ανακοινώσαμε περικοπές σπατάλης της τάξεως των 18,4 δις ευρώ. Αλλά δεν ήταν σπατάλη η σύνταξη των 700 ευρώ που έκοψαν από πέρσι. Και που την πληρώνει πολλαπλά ο συνταξιούχος από τις κρατήσεις του όταν δούλευε. Αυτή την τεράστια αδικία θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να την αποκαταστήσω το ταχύτερο!... Αυτή την στιγμή η οικοδομική δραστηριότητα έχει πέσει κατά 50% περίπου σε όλη την Ελλάδα. Αν μπει μπροστά ξανά η Οικοδομή, το κράτος θα αρχίσει και πάλι να εισπράττει. Αλλιώς η κυβέρνηση Παπανδρέου των «μαθητευομένων μάγων» θα φτάσει να φορολογήσει και τον αέρα που αναπνέουμε! Και ο κόσμος θα κρατά την αναπνοή του. Γιατί πια δεν έχει τίποτε να πληρώσει…».
Ωστόσο, όλες οι παραπάνω βαρύγδουπες δηλώσεις και οι εξαγγελίες ψεύδους διατυπώνονταν μέχρι να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, ώστε να κερδίσει τις εκλογές του Ιουνίου 2012 και να σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Δηλαδή, αυτός ο πολιτικός κωλοτούμπας, συμμάχησε με αυτούς που εναντίον τους χυδαιολογούσε ασύστολα και τελικά «προσυπέγραψε το λάθος και συμμορφώθηκε προς τις υποδείξεις».
Έτσι, ως Πρόεδρος της τρικομματικής Κυβέρνησης, έγινε το απόλυτο φερέφωνο και ο εκτελεστής των απάνθρωπων επιταγών των τοκογλύφων δανειστών μας, εις βάρος του Ελληνικού λαού και από προστάτης των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αδυνάτων και των φτωχών, έγινε ο βιαστής και ο δήμιός τους.
Εν τέλει θα καταγραφεί πως αυτός διέλυσε, φτωχοποιώντας την μεσαία αστική τάξη, την πλέον παραγωγική τάξη της κοινωνίας μας. Παρ΄ όλα ταύτα, σήμερα συνεχίζει να συγκυβερνά τη χώρα μας, μαζί με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, παρά την αποχώρηση από την κυβέρνηση της ΔΗΜΑΡ.

Του Ευάγγελου Βενιζέλου, που ήταν ο πρωτεργάτης του ονομαζόμενου «βρώμικου ΄89» υπερασπιζόμενος τον Ανδρέα Παπανδρέου. Διά μέσω του «βρώμικου ΄89», πέτυχε να επιβάλει στην κοινωνία πως η όποια διερεύνηση σκανδάλων αποτελούσε πολιτική δίωξη.
Αυτό που ακόμη και σήμερα δηλητηριάζει τον πολιτικό κόσμο, ήταν μέγα επικοινωνιακό επίτευγμα του Βενιζέλου που στηρίχτηκε από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και το οποίο του έδωσε το διαβατήριο της έναρξης της πολιτικής του σταδιοδρομίας με την πρώτη εκλογή του το 1993. Του Ευάγγελου Βενιζέλου, που ήταν ο εισηγητής στην αναθεώρηση του Συντάγματος, του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, διασφαλίζοντας το ακαταδίωκτο των υπουργών και των συνεργατών τους (νόμος 3126/2003). Με βάσει αυτόν τον νόμο, μόνο η Βουλή έχει αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά υπουργών, οι οποίοι τέλεσαν αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Το δε ακαταδίωκτο το κατοχύρωσε με το άρθρο 3, όπου αδικήματα που τέλεσε υπουργός παραγράφονται «με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξεως». Του Ευάγγελου Βενιζέλου που ήταν υπεύθυνος συντονισμού της προετοιμασίας της Ολυμπιάδας του 2004. Μιας πολυδάπανης Ολυμπιάδας για την οποία δήλωνε υπερήφανος και τον λογαριασμό της οποίας πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός.

Με αυτό το «παχύδερμο» της Ελληνικής πολιτικής σκηνής συγκυβερνά ο Αντώνης Σαμαράς, δίνοντάς του κάλυψη και άλλοθι για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που για την τέλεσή τους, είτε έχει πρωτοστατήσει, είτε είχε συμμετάσχει από όλα τα υπουργεία στα οποία διατέλεσε υπουργός.
Έτσι, με βάσει τον νόμο 3126/2003, του οποίου πρωτεργάτης, όπως προείπα, ήταν ο Ε.Βενιζέλος, έχει απαλλαχτεί των όποιων κατηγοριών θα τον βάρυναν αύριο-μεθαύριο που δεν θα είχε την βουλευτική ασυλία, από τη στιγμή που όλα τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα παρουσιάζουν το ΠΑΣΟΚ, να προσπαθεί για την είσοδό του στην επόμενη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, οι οποίες κάθε μέρα που περνά φαντάζουν όλο και πιο κοντά.

Άλλωστε, πρόσφατο επιστέγασμα της ανώμαλης πολιτικής συνεργασίας τους εκτός των άλλων, ήταν «το προγραμματικό πλαίσιο της κυβερνητικής συνεργασίας» της 23ης Οκτωβρίου 2013. Ένα 12σέλιδο κείμενο, για το οποίο δαπάνησαν πολύτιμο χρόνο στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προκειμένου να καταγράψουν τις αρλούμπες που εν πολλοίς συζήτησαν. Ένα κείμενο που δεν τους δεσμεύει σε κανένα από τα σημεία, αλλά ταυτόχρονα περνούν και πολλά μηνύματα στην Ελληνική κοινωνία για την μεγαλύτερη εξαθλίωσή της, όπως επί παραδείγματι το σημείο 8, όπου αναφέρεται επί λέξει:
«Τώρα η Ελλάδα μπορεί να λέει διεθνώς με πειστικό τρόπο ότι νέα δημοσιονομικά μέτρα που περιορίζουν μισθούς και συντάξεις ούτε πρέπει ούτε μπορεί να ληφθούν….».
Συμφωνούν λοιπόν, επί του πρακτέου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έχει δηλώσει πως: «Δεν θα παρθούν οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα αλλά η νέα επιβολή μέτρων θα αφορά στοχευμένες περικοπές δαπανών». 
Άρα εξάγεται το συμπέρασμα πως θα παρθούν νέα εγκληματικά μέτρα κατά του λαού μας, όπως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας κ.α. προς εξοικονόμηση εσόδων για την κυβέρνηση!

Οσονούπω, θα μου επιτρέψετε να αναφέρω πως πρώτος διατύπωσα σε άρθρο μου, αλλά και κατήγγειλα πρόσφατα σε ζωντανή εκπομπή του «Μακελειό 4» του Στέφανου Χίου, στο κανάλι Zoom TV, πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση.
Και πως μπορεί να είναι διαφορετικά, από τη στιγμή που ήδη έχουν καταδικαστεί ο πρώην βαρόνος υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και παρ΄ ολίγον Πρωθυπουργός της χώρας, Άκης Τσοχατζόπουλος και ο αρχισυνεργάτης του, Γιάννης Σμπώκος;
Από τη στιγμή που πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ (Μαντέλης) αποδέχτηκε χορηγία από την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens, μέσω των μαύρων ταμείων της και του οποίου η δίκη αρχίζει την 11η Νοεμβρίου; Από τη στιγμή που στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (Τσουκάτος) παραδέχτηκε πως έλαβε χορηγία από την ίδια γερμανική εταιρεία 2 εκ. γερμανικά μάρκα και τα οποία κατέθεσε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά τελικά ακόμη ψάχνουν να τα βρουν;
Από τη στιγμή που ο άλλοτε τσάρος της οικονομίας, υπουργός του ΠΑΣΟΚ (Παπαντωνίου), σύντομα παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη για τα εξοπλιστικά προγράμματα;

Συνεπώς, θα συμφωνήσω με τον σημερινό υπουργό Επικρατείας, σύμβουλο πολλών ετών του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη, όταν απέρριπτε τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ο οποίος δήλωνε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011 στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM»: «Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, συνιστά κοινοβουλευτική χούντα».

Το συμπέρασμα λοιπόν, που εξάγεται από όλα τα παραπάνω είναι πως τελικά ο κ. Σαμαράς συγκυβερνά με μια εγκληματική οργάνωση και συνέπραξε στην δημιουργία μιας κοινοβουλευτικής χούντας.
Συγχαρητήρια, άξιος ο μισθός του!

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr
twitter: @egerssi

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτοί είναι αυτοί που είναι εθνοπροδοτικά δωσίλογα αθύρματα των αισχρών ξένων που επιβουλεύονται τα πάντα στη χώρα αυτή....ακόμη και τις ζωές μας.....
    Γνωρ΄΄ιζουμε πολύ καλά τι είναι και τι εκπροσωπούν.....και το ασήμαντο πλέον ποσοστό που τους στηρίζει.....κυβερνούν οι ίδιοι και οι ίδιοι.....και πάντα σε βάρος της Ελλάδας.
    Ποιοί μας έφεραν σε αυτό το χάλι ???
    Τα δύο αυτά βρωμερά μισελληνικά κόμματα.....
    Σύσωμη η αντιπολίτευση τι κάνει ???
    Γιατί δεν παραιτούνται όλοι τους ??? και να κατεβάσουν τον Λαό στους δρόμους ?
    Από ότι φαίνεται όλοι τους είναι μέρος του αυτού θιάσου.....και μετέχοντες στην αισχρή προπαγάνδα που φοβίζει και αποβλακώνει τον Λαό αυτό......
    Αν δεν ξεσηκωθούμε όλοι εμείς οι Έλληνες ενωμένοι και ομονοούντες , σωτηρία δεν υπάρχει.....
    Ηγέτες θα βρούμε στη διαδρομή της απελευθέρωσης της Ιερής Ελλάδας μας.....
    Αρκεί να ξεκινήσουμε , έστω λίγοι στην αρχή αλλά με συνεχή πίεση και κυρίως ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ....
    όχι χωριστά κατά κοινωνική τάξη και αραιά-αραιά......
    ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και κυρίως ΔΡΑΣΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]