Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περίεργες μπίζνες Φούχτελ στην Κρήτη

- Με χρήματα της Ε.Ε, που προορίζονταν για το Νότο, ο κ.Φούχτελ δημιούργησε τουριστική σχολή στην Κρήτη.  
- Την ίδια ώρα υποχρηματοδοτούνται οι σχολές τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Μία καινοφανή ιστορία, που αποδεικνύει πολλά, αποτελεί η ίδρυση σχολής τουριστικής εκπαίδευσης στην Κρήτη, με πρωτοβουλία του τοποτηρητή της κ. Άνγκελας Μέρκελ στην Ελλάδα, κ. Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ.

Η σχολή χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους που προορίζονταν για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε νέους ανθρώπους των χωρών του Νότου.

Είναι άγνωστο ποιος είναι ο φορέας που χρηματοδοτήθηκε και ποια η διασύνδεσή του με τα γερμανικά συμφέροντα.

Η φοίτηση έχει προβλεφθεί να είναι δωρεάν, θα διαρκεί τρία χρόνια ενώ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σαφή φιλογερμανικό προσανατολισμό, με εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας παράλληλα με το πρόγραμμα σπουδών, σύμφωνα με την εφημερίδα NEWSBOMB.

Για να δελεάσουν τους δυνητικούς σπουδαστές, οι υπεύθυνοι της σχολής διαφημίζουν και πρακτική εξάσκηση 18 μηνών, μετά από συμφωνίες που έχουν κλειστεί με ξενοδόχους της Κρήτης.

Η σχολή επρόκειτο να αρχίσει να λειτουργεί την επόμενη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και είχε προγραμματιστεί η παρουσία του κ. Φούχτελ, που ήταν ο πρωτεργάτης της ίδρυσης της και η συνακόλουθη επικοινωνιακή καταιγίδα για τη βοήθεια που μας προσφέρουν οι Γερμανοί που «είναι φίλοι μας».

Φαίνεται όμως ότι κάτι δεν πάει καλά και αυτό είναι ο χαμηλός δείκτης ενδιαφέροντος από τους νέους και τις νέες της Κρήτης.

Μόνο 16 σπουδαστές έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα και αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό για το χαμηλό ενδιαφέρον, παρά τις παροχές που δίνονται από τη σχολή Φούχτελ ή Φουχτελάκη, όπως τον αποκαλεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, που διατηρεί άριστες σχέσεις μαζί του.

Υπάρχει φυσικά και το ερώτημα αν έχει πιστοποιηθεί η συγκεκριμένη σχολή από το υπουργείο Παιδείας αλλά και το πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο της ως υπουργού Τουρισμού η, εκ Κρήτης ορμώμενη, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το οξύμωρο είναι ότι έρχονται Γερμανοί για να παραστήσουν τους πρωτοπόρους σε ένα τομέα που η Ελλάδα έχει παράδοση, όπως είναι ο τομέας της τουριστικής εκπαίδευσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει μία διαρκώς αυξανόμενη υποχρηματοδότηση του τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον των Γερμανών για τον έλεγχο της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι δεδομένο και η σχολή του κ. Φούχτελ απλά προετοιμάζει το έδαφος. Μόνο που όταν αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο, η τουριστική εκπαίδευση δεν θα είναι δωρεάν.

Πηγή: Νewsbomb

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]