Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προβληματισμοί για τα εθνικά μας θέματα

Σήμερα, 13/11/2013, μία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος εκδήλωση που αφορά τα εθνικά θέματα πραγματοποιείται στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς (γωνία Σινά και Ακαδημίας 48) στο εντευκτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 7 μ.μ., θα γίνει μία δημόσια Παρουσίαση - Ημερίδα με θέμα «Προβληματισμοί για τα εθνικά μας θέματα».

Στην εκδήλωση αυτή οι εισηγητές θα αναπτύξουν την ιστορία και την υφιστάμενη κατάσταση των εθνικών θεμάτων, αλλά και θα παρουσιάσουν σειρά προτάσεων και ενδεδειγμένων –και απαραίτητων- λύσεων, αφού οι πρωτοφανούς μεγέθους γεωπολιτικές αλλαγές που συμβαίνουν απαιτούν από την κυβέρνηση της Ελλάδας την συμμετοχή και όχι την απλή παρακολούθηση, προκειμένου να εξασφαλισθούν τα ελληνικά συμφέροντα και να βελτιωθεί η θέση της Ελλάδας στον διεθνή πολιτικό και γεωπολιτικό χάρτη.

Οι ομιλητές είναι μέλη του «Διπλωματικού Κύκλου», μίας ομάδας πρώην πρέσβεων της Ελλάδας, ειδημόνων επί των εθνικών θεμάτων, εγνωσμένου διεθνούς κύρους, τα μέλη του οποίου αποτελούν την μοναδική -ίσως- μη κρατική «πηγή σκέψης» που ασχολείται με μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος θέματα τα οποία χρήζουν ουσιαστικής αντιμετώπισης μέσω της χάραξης ενός στρατηγικού διπλωματικού σχεδιασμού.

Η εκδήλωση είναι απολύτως ενδιαφέρουσα, αφού οι εισηγητές είναι ειδικοί γνώστες (αφού διετέλεσαν επί σειρά ετών ως πρέσβεις της Ελλάδας στις αντίστοιχες χώρες που αποτελούν πηγές προβλημάτων για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ν.Α. Ευρώπης και της Μ. Ανατολής) επί των ειδικών εθνικών θεμάτων που απασχολούν την χώρα μας και που συνθέτουν έναν εν δυνάμει κίνδυνο για την Ασφάλεια και την Άμυνα της Ελλάδας.

Εκτός από τις άκρως ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη ενημέρωση τεσσάρων ομιλητών του «Διπλωματικού Κύκλου», η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία , αφού είναι δυνατόν να αναπτυχθεί σειρά ειδικών δράσεων στον τομέα της στήριξης των ελληνικών εθνικών θέσεων, μέσω μίας κινητικότητας σε διεθνή φόρουμ, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και προς την κατεύθυνση δημιουργίας λόμπι υπέρ των ελληνικών συμφερόντων.

Όσοι βρίσκονται στην Αθήνα και ενδιαφέρονται να ενημερωθούν από τους απόλυτους γνώστες και εξειδικευμένους σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και επί των εθνικών θεμάτων της Ελλάδας, έχουν μία μοναδική ευκαιρία για να μάθουν από «πρώτο χέρι» θέματα που μέχρι στιγμής ταλανίζουν την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

Εισηγητές στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα είναι οι:
Ιωάννης Κοραντής, Πρέσβυς ε.τ. πρώην Πρέσβυς της Ελλάδος στην Τουρκία και πρώην Διοικητής της Ε.Υ.Π.
Ελευθέριος Καραγιάννης, Πρέσβυς ε.τ. πρώην Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βελιγράδι (πρώτος διαπραγματευτής επί διμερούς επιπέδου με την ΠΓΔΜ)
Κωνσταντίνος Πολίτης, Πρέσβυς ε.τ. πρώην Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αλβανία
Ευθύμιος Στοφορόπουλος, πρώην Πρέσβυς της Ελλάδος στην Κύπρο
Συντονιστής θα είναι ο Εμμανουήλ Μεγαλοκονόμος, Πρέσβυς ε.τ. πρώην Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας του ΥΠΕΞ.

Ίσως μέλη της Ομογένειας θα έπρεπε να ορίσουν συναντήσεις με τον «Διπλωματικό Κύκλο», προκειμένου να σχεδιασθεί και να υλοποιηθεί άμεσα μία σειρά ενεργειών μέσα από ομάδες εργασίας που θα λειτουργούν με κοινό γνώμονα αλλά σε διαφορετικά αντικείμενα (Αλβανία, Ελληνοτουρκικά, Σκόπια, Κύπρος).


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]