Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βουλή και πολιτικοί ξεκομμένοι από την κοινωνία

Η κυβέρνηση κέρδισε την μάχη στην Βουλή για την ψήφο δυσπιστίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι κέρδισε και την μάχη της κοινωνίας. Το αντίθετο μάλιστα. Η κοινωνία αδιαφόρησε πλήρως για όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στην Βουλή, γεγονός που κατά τα άλλα επιβεβαιώνεται και από την ισχνή συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα.

Ο κόσμος νοιάζεται μόνο για το πως θα βγάλει τον επιούσιο, πως θα ζήσει τα παιδιά του και πως θα αντέξει στην φοροκαταιγίδα. Ο λαός αδιαφορεί πλήρως για τα κωμικοτραγικά πολιτικά σίριαλ, τις ύβρεις που εκτοξεύει ο ένας εθνοπατέρας στον άλλον, τα σλόγκαν με προορισμό τα κανάλια και τις ιστοσελίδες, τις βουλευτίνες που ανεβαίνουν στα κάγκελα της ΕΡΤ περιμένοντας να τις πατήσει κι αυτές κανένα τανκ, τις αιώνιες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα, τον τυχοδιωκτικό ακτιβισμό της αντιπολίτευσης. Το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται κάθε ημέρα και περισσότερο και γι αυτό αυξάνει η οργή του κόσμου από την οποία επωφελούνται τα άκρα.

Η οργή του κόσμου αυξάνεται και από τις πολιτικές συμπεριφορές που δεν αλλάζουν. Υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της κρατικής μηχανής συμπεριφέρονται με τρόπο καθαρά παλαιοκομματικό λες και δεν φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού, λες και δεν ζούμε την χειρότερη κρίση. Οι χειρότεροι είναι εκείνοι οι νεοδημοκράτες που βολεύτηκαν μεν σε δημόσιες θέσεις, αλλά αποφεύγουν συστηματικά να στηρίξουν το κυβερνητικό έργο και επιδίδονται συστηματικά στην υπονόμευση του Σαμαρά.

Αλήθεια πόσοι βουλευτές δεν μίλησαν στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας; Με sms και e-mail τους μάζευαν κάθε μέρα. Πως λοιπόν απαιτεί η κυβέρνηση κατανόηση από τους πολίτες, όταν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της είναι απόντες στα δύσκολα και χτίζουν την επόμενη μέρα για αυτούς, επιτιθέμενοι στις κυβερνητικές επιλογές;

Η εντύπωση που μας δημιουργήθηκε μιλώντας με πολλούς βουλευτές είναι ότι τα επερχόμενα νομοσχέδια (φόρος ακινήτων, πλειστηριασμοί) πολύ δύσκολα θα περάσουν ακόμη και με τις βελτιώσεις, ακόμη και με την πλειοψηφία παρόντων που απαιτείται και λόγω των προφυλακίσεων είναι μειωμένη.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει για τους περισσότερους από αυτούς πολιτικό μέλλον, οπότε μία «ηρωική» απόφαση ελπίζουν πως θα τους απαλλάξει από ευθύνες ετών. Βιάζονται επίσης να προλάβουν για να διαπραγματευτούν καλύτερα με τον Τσίπρα. Από την άλλη μεριά αν η Τζάκρη έχει συμφωνήσει με Τσίπρα στήριξη για δημαρχιακό θώκο, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με άλλους από το ΠΑΣΟΚ. Είναι το τελευταίο καταφύγιο στην πολιτική διαδρομή τους.

Αλλά τα προβλήματα για την κυβέρνηση δεν τελειώνουν εκεί. Το ενδεχόμενο σύλληψης του Α…, αν είναι αυτός ο ύποπτος, για τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της ΧΑ δεν γνωρίζω που μπορεί να οδηγήσει, αν δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός μέχρι κεραίας. Ενδεχόμενα λάθη ή ολιγωρία μπορεί να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα, μη αναστρέψιμα.

Θα επαναλάβω τέλος ότι είναι πλέον αρκετοί, ακόμη και στη ΝΔ, εκείνοι που υποστηρίζουν την άποψη Μητσοτάκη /Κουβέλη ότι δεν χρειάζονται εκλογές, αλλά από την υπάρχουσα βουλή μπορεί να προκύψει άλλο κυβερνητικό σχήμα ευρύτερου συνασπισμού. Γνωστές άλλωστε οι φιλοδοξίες και προθέσεις ορισμένων από την εδώ πλευρά που έχουν διακριθεί μόνο για τις δημόσιες και διαπλεκόμενες σχέσεις τους. Κάποιοι μάλιστα μιλούν για ήδη υπάρχουσα συμφωνία με Τσίπρα.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]