Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταδίκη της Ελλάδας από την ΕΕ για την πώληση της «Ελληνικός Χρυσός»


Η τιμή της πώλησης κρίθηκε κατώτερη της πραγματικής αξίας

Την καταδίκη της Ελλάδας με αφορμή την πώληση των μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» το 2000 αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

H πώληση έγινε έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ και το Δικαστήριο έκανε δεκτές τις αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η τιμή της πώλησης είναι κατώτερη της πραγματικής αξίας.

Η χαμηλή τιμή της εξαγοράς, καθώς και η απαλλαγή από τους φόρους, κρίθηκε ασυμβίβαστη με την κοινή αγορά.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά με την απόφαση του να κινήσει η Ελλάδα άμεσα τις διαδικασίες προκείμενου να ανακτήσει από την «Ελληνικός Χρυσός» ποσό ύψους 15,34 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Δικαστήριο τιμώρησε την Ελλάδα, επειδή διαπίστωσε ότι μέχρι τις 23 Ιουνίου 2011 η χώρα δεν είχε λάβει κανένα μέτρο εκτέλεσης της απόφασης της Επιτροπής και ότι η επίμαχη ενίσχυση, στο σύνολό της, δεν είχε ανακτηθεί.

Από την πλευρά της, η «Ελληνικός Χρυσός» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η οφειλή της κοινοποιήθηκε επίσημα στις 25 Απριλίου 2012 και πως ανταποκρίθηκε με κατάθεση εγγυητικής επιστολής και τμηματική καταβολή του ποσού, που αποπληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2013.

"Το ύψος της οφειλής αφορούσε 21,6 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των τόκων. Η οφειλή τελεί υπό την αίρεση της αναμενόμενης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στο οποίο έχει προσφύγει η εταιρεία", σημειώνεται.

Πηγή: Νews.gr  



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]