Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κωνσταντοπούλου επανέρχεται στις παρακολουθήσεις για... ιστορικούς λόγους!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, επανέρχεται στο θέμα των υποκλοπών ενθυμούμενη παλαιότερες υποθέσεις περί υποκλοπών και ακολουθώντας τη μέθοδο της προσεκτικής υποχώρησης (ανακυβίστησης) για παρακολουθήσεις τηλεφώνων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες διαπίστωσαν (λόγω προβληματικής επικοινωνίας) τα ίδια τα στελέχη του κόμματός της.

Χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την "επανάκαμψη" της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των παρακολουθήσεων, αξίζει να σημειώσουμε πως αυτό το "θέμα" χρησιμοποιείται ενίοτε από αντιπολιτευτικά κόμματα και έλκει τα ΜΜΕ της χώρας, τα οποία αναλίσκονται υπέρ του δέοντος σε ελάσσονος σπουδαιότητας αναφορές είτε για λόγους εντυπωσιασμού είτε για λόγους αποπροσανατολισμού από άλλα φλέγοτα κυβερνητικά θέματα της επικαιρότητας.  Επίσης, αξιοσημείωτο της πρόσφατης παρέμβασης - επανάκαμψης της κυρίας Κωνσταντοπούλου, είναι το ότι εμφανίζεται να αναφέρεται σε παρακολουθήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας παρεμβολών των επικοινωνιών τους... δηλαδή χωρίς δείγμα -έστω και- αποχρώσεων ενδείξεων παρακολούθησής τους!

Αναφορά της Κωνσταντοπούλου για τις παρακολουθήσεις

Αναφορά για το θέμα των παρακολουθήσεων, των υποκλοπών και των παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών υπέβαλε προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Υπουργό Οικονομικών,η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταθέτει με την Αναφορά τα ακόλουθα έγγραφα:

1) την υπ’αριθμόν 01/2013 Απόφαση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών με θέμα «Επιβολή κύρωσης εις βάρος της εταιρίας με την επωνυμία ‘Vodafone-ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Τηλεπικοινωνιών’ για τις παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας περί απορρήτου των επικοινωνιών»,

2) το από 7/7/2013 δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Το Βήμα» με τίτλο «Χαριλάου Τρικούπη Γκέιτ»,

3) το από 26/6/2013 δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης εφημερίδας «Real News» με τίτλο «Συνάντηση Σαμαρά με τους επικεφαλής Vodafone και Wind»,

4) το από 13/9/2013 δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Το Βήμα» με τίτλο «Επενδυτικό ενδιαφέρον από CEO της Vodafone στη συνάντηση με Σαμαρά»,

5) το από 14/7/2013 δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Καθημερινή» με τίτλο «Πρόωρες εκλογές στο Δουκάτο λόγω παρακολουθήσεων»,

6) το από 1/7/2013 δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Το Έθνος» με τίτλο «Παρακολουθούσαν και την ελληνική πρεσβεία στις ΗΠΑ-Έρευνά τα στοιχεία το ΥΠΕΞ»,

7) το από 21/10/2013 δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Γαλλική οργή για τις παρακολουθήσεις»,

8) το από 9/10/2013 δημοσίευμα του διαδικτυακού ιστοτόπου της Deutsche Welle με τίτλο «Court rules against monitoring Left party politician Ramelow»,

9) το άρθρο του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στα Επίκαιρα (17/10-23/10/2013), με τίτλο «Οι παράνομες παρακολουθήσεις επικοινωνιών ως εσχάτη προδοσία»

Παράλληλα η κ. Κωνσταντοπούλου επισημαίνει:

"Η διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών φαίνεται ότι ουδέποτε κατακτήθηκε στη χώρα μας. Πρόσφατα, φιλοκυβερνητική εφημερίδα δημοσίευσε στο διαδίκτυο ότι, στη δεκαετία του 90, η Ν.Δ. παρακολουθούσε τις συνεδριάσεις του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, μέσω παρακείμενης πολυκατοικίας. 
Εξάλλου, από τα σκάνδαλα των τηλεφωνικών υποκλοπών της δεκαετίας του ’90, που απασχόλησαν την Δικαιοσύνη και συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, φθάσαμε στις παρακολουθήσεις ακόμη και του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή το 2004-2005 και στη δολοφονία του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, που σκηνοθετήθηκε ως δήθεν αυτοκτονία και καταχωνιάστηκε επί σχεδόν ένα χρόνο σε κάποια εισαγγελικά συρτάρια. 
Για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της Κυβέρνησης Καραμανλή αλλά και πλήθους πολιτών γίνεται σήμερα ανακριτική διερεύνηση σε βαθμό κακουργήματος, με την κατηγορία της απόπειρας κατασκοπείας, ενώ ήδη δημοσιεύονται στοιχεία που φέρουν τις υποκλοπές να συνεχίσθηκαν και μετά την αποκάλυψη του συστήματος παρακολούθησης. 
Η εταιρία Vodafone, που ενεπλάκη στην υπόθεση, έχει τιμωρηθεί από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) με πρόστιμο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που είναι άγνωστο αν έχει εισπραχθεί. 
Είναι, εξάλλου, νωπές και οι αποκαλύψεις στην υπόθεση Σνόουντεν, για παρακολουθήσεις σε βάρος χωρών της Ε.Ε. εκ μέρους των Η.Π.Α., με αντικείμενο και τη χώρα μας. 
Τελευταία, ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε 2 επιχειρηματικού περιβλήματος συναντήσεις με εκπροσώπους της Vodafone, που προέβησαν και σε δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. 
Εξάλλου, ΗΠΑ και Ευρώπη συγκλονίζονται από συνεχείς αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις πολιτών, που οδήγησαν σε παραίτηση τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, σε διαβήματα του Πρωθυπουργού της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερο και σε απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, με την οποία αποδοκιμάσθηκε η παρακολούθηση βουλευτή της Αριστεράς.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις προκλητικές και συνεχόμενες παρεμβολές που κάποιοι δεχόμαστε στις επικοινωνίες μας και οι οποίες έχουν καταγγελθεί δημοσίως, επωνύμως και επισήμως, συνθέτουν ένα μωσαϊκό που, σε καμμία περίπτωση δεν επιτρέπει στην Κυβέρνηση και τον κοπτόμενο υπερασπιστή της ΕΥΠ κ. Δένδια να διαβεβαιώνουν ότι οι επικοινωνίες είναι ασφαλείς. 
Χρειάστηκε, άλλωστε, να δοθεί τόση δημοσιότητα στο θέμα για να συναινέσουν, επιτέλους, οι Κυβερνητικοί βουλευτές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να κληθεί ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. κος Δραβίλλας, πράγμα που εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ζητούμε επί μήνες. 
Παρ’ όλα αυτά και μολονότι η κλήτευση του αποφασίσθηκε προ 2 εβδομάδων για την τρέχουσα εβδομάδα, ωστόσο τούτο δε συνέβη, ενώ δεν κλήθηκε ούτε ο Επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Παρακαλούμε να υπάρξει αρμοδίως και επισήμως ενημέρωση για όλα τα ανωτέρω εκτιθέμενα ζητήματα".

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]