Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ραχόι εγκατέλειψε τη διάσωση των τραπεζιτών και έσωσε την Ισπανία

Σε ρυθμούς ανάπτυξης έστω και οριακά “γύρισε” η Ισπανική οικονομία, γεγονός που για την Ελλάδα αποτελεί ακόμα μακρινό όνειρο. Εξ’ ίσου σημαντική είναι η μείωση της ανεργίας (πραγματική μείωση και όχι σοφιστείες) για πρώτη φορά μετά την κρίση στην Ισπανία.

Είχε μαγικό ραβδάκι ο δεξιός Ραχόι;

Όχι βέβαια. Απλώς έκανε αυτό που όφειλε να κάνει κάθε λογικός δυτικός ηγέτης που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία. Αρνήθηκε να “διασώσει” τους διεφθαρμένους τραπεζίτες ώστε να επιβαρύνει τον πολίτη της χώρας του με τα σπασμένα, τους φόρτωσε με κακουργήματα και διαμήνυσε στην ΕΕ πως “εάν θέλετε, σώστε τους εσείς”. Έτσι, διασφάλισε τους πόρους για να τους ρίξει στην πραγματική οικονομία ενώ η ΕΕ ανέλαβε την διάσωση των τραπεζών, εντοπίζοντας βέβαια κάθε ρεμούλα (αφού τωρα τους καίει καθότι αυτοί βάζουν το χρήμα).

Στην Ελλάδα, δεν τόλμησαν να κάνουν το αντίστοιχο αφού μαζί με τους τραπεζίτες θα είχαν πάει φυλακή και δεκάδες πολιτικοί, διαπλεκόμενοι και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Έτσι, την “διάσωση” ανέλαβε το γνωστό υποζύγιο, ο ραγιάς και τον έλεγχο το… κράτος! Που βέβαια φρόντισε να συγκαλύψει τα κακουργήματα της διαπλοκής, ενώ την ΕΕ δεν την απασχολεί καθόλου αυτό το έγκλημα αφού δεν πληρώνει αυτή τα σπασμένα.

Έτσι, οι τραπεζίτες συνεχίζουν να δανείζουν πακτωλούς στα ΜΜ”Ε” της αρεσκείας τους, ώστε τα τελευταία να εξοντώνουν ή να αναδεικνύουν πολιτικούς που θα συνεχίσουν να καλύπτουν τα εγκλήματα της τραπεζοκρατίας.

Είναι “άγιος” ο Ραχόι; Όχι. Δεν είναι όμως βουτηγμένος στην διαπλοκή σαν τα δικά μας φυντάνια, τους αιώνιους σοσιαληστές και τα δημιουργήματα τους. Δεν λήστεψε την χώρα του, άσχετα εάν έχει λάβει απάνθρωπα μέτρα εναντίον πολιτών όπως οι “αναγκαστικές εξώσεις”. Εδώ συντελείται “αναγκαστική έξωση” σε όλον τον πληθυσμό.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]