Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: Υπό την απειλή των ισλαμιστών οι χριστιανοί της Συρίας

Το φόβο των Χριστιανών της Συρίας από ενδεχόμενη επικράτηση των Ισλαμιστών ανταρτών καταγράφει ανταπόκριση της Donna Abu-Nasr από το Ντουμπάι στο BLOOMBERG με τίτλο «Syrian Christians Pack Passports Fearing Islamist Onslaught».

Εάν οι Ισλαμιστές αντάρτες εκμεταλλευτούν μια ενδεχόμενη αμερικανική επέμβαση για να εισχωρήσουν σε χριστιανικές περιοχές και γειτονιές, τότε θα εγκαταλείψουν τις εστίες τους οι εναπομείναντες Χριστιανοί και θα διαφύγουν στο Λίβανο, όπως έπραξαν έως τώρα 1,2 εκ. Σύροι. Όπως επεσήμανε ο Πατριάρχης Αντιοχείας, Γρηγόριος ο Γ΄, την προηγούμενη εβδομάδα, πάνω από 450.000 Χριστιανοί, από τα δύο εκατομμύρια που αριθμούν στη Συρία, έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Την ώρα που το αμερικανικό Κογκρέσο συζητά το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης κατά της Συρίας, οι Χριστιανοί εντός και στα περίχωρα της Βαγδάτης δηλώνουν ότι βρίσκονται αντιμέτωποι σε μια διπλή κρίση. Φοβούνται ότι μια αμερικανική επίθεση δεν θα τερμάτιζε αλλά αντίθετα θα αναζωπύρωνε τον εμφύλιο πόλεμο, ενώ θεωρούν ότι θα αποτελέσουν στόχο των εξτρεμιστών Μουσουλμάνων.

Όπως επισημαίνει ο Torbjorn Soltvedt, αναλυτής θεμάτων Μέσης Ανατολής στο βρετανικό Maplecroft, εάν υπάρξει μαζική επίθεση των ανταρτών κατά της Δαμασκού, μετά από μια αμερικανική επέμβαση, τότε οι Χριστιανοί της πρωτεύσας θα μπορούσαν εύκολα να καταστούν στόχος των ακραίων ισλαμιστικών ανταρτικών ομάδων.

Η Εθνική Συμμαχία ωστόσο, η σημαντικότερη πολιτική ομάδα της συριακής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την διάπραξη βιαιοτήτων, επισημαίνοντας ότι έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα εντός του Ελεύθερου Συριακού Στρατού για την προστασία των κατοίκων και των ιερών τόπων της Maaloula. Ο Samir Nashar, μέλος της Εθνικής Συμμαχίας, δήλωσε επίσης ότι έχουν σταλεί στην Ουάσιγκτον δύο Χριστιανοί, υψηλόβαθμα στελέχη της Ε.Σ. για να διαβεβαιώσουν τις ΗΠΑ ότι οι Χριστιανοί δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Ο Γερουσιαστής Rand Paul, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερεουσίας, είχε δηλώσει την 1η Σεπτεμβρίου σε συνέντευξή του στο NBC ότι ο Άσσαντ προστάτευε για χρόνια τους Χριστιανούς, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη επικράτηση των Ισλαμιστών ανταρτών θα δημιουργούσε ένα ακόμη ισλαμικό κράτος στην περιοχή που θα προέβαινε σε διώξεις Χριστιανών.

Σύμφωνα με τον Kamran Bokhari, αντιπρόεδρο στον τομέα υποθέσεων Μέσης Ανατολής στο Stratfor, οι Χριστιανοί εύλογα φοβούνται, καθώς το σημερινό καθεστώς μπορεί να είναι απολυταρχικό, είναι όμως κοσμικό, ενώ το μέλλον παραμένει δυσδιάκριτο με το καλύτερο δυνατό σενάριο να προβλέπει μια συμμαχία δυνάμεων ακραίων Ισλαμιστών.

Πηγή Bloomberg



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η ιεραρχία της Εκκλησίας μας μπορεί να το χρησιμοποιήσει αυτό το γεγονός μαζί μα την κατεδάφιση των χριστιανικών ναών στην Αραβία για να θέσει βέτο στην ανέγερση τζαμιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]