Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ισλαμοφασίστες συνεχίζουν τις σφαγές αμάχων, με τον Λευκό Οίκο θεατή

Ο Ομπάμα είναι υποστηρικτής εγκληματιών που διενεργούν εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας
Η Αλ Κάιντα με την βοήθεια της Τουρκίας συνεχίζει τις σφαγές αμάχων

Μαχητές ισλαμιστικής οργάνωσης των σύρων ανταρτών, η οποία διατηρεί δεσμούς με την Αλ Κάιντα, σκότωσαν 12 μέλη της θρησκευτικής μειονοτικής κοινότητας των αλαουΐτών (παραλλαγή του σιιτικού ισλάμ) στην κεντρική Συρία, μετά την κατάληψη του χωριού στο οποίο τα θύματα κατοικούσαν, ανέφερε την Τετάρτη παρατηρητήριο το οποίο υποστηρίζει την συριακή αντιπολίτευση.

Οι αλαουΐτες τίθενται συχνά στο στόχαστρο φονταμενταλιστών σουνιτών μαχητών, οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο μεταξύ των δυνάμεων οι οποίες πολεμούν εδώ και δυόμιση χρόνια κατά του καθεστώτος του σύρου προέδρου και επίσης αλαουΐτη, Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Στις τέσσερις δεκαετίες της εξουσίας της οικογένειας Άσαντ, οι αλαουΐτες, αν και αποτελούν περίπου το 12% του συριακού πληθυσμού, στελεχώνουν κατά το το μεγαλύτερο μέρος την πολιτική και στρατιωτική ελίτ της Συρίας.

Η άνοδος των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών εντός της στρατιωτικής παράταξης των ανταρτών και η πιθανότητα επιθέσεων σε μειονότητες αποτελούν βασικό λόγο για τον οποίο η Δύση διστάζει να εμπλακεί ενεργά στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης.

Η δολοφονία των 12 συνέβη όταν μαχητές του Μετώπου Αλ Νούσρα, το οποίο έχει δηλώσει πίστη στον αρχηγό της Αλ Κάιντα, κατέλαβε το χωριό Μακσάρ Αλ Χεζάν, ανατολικά της Χομς, την Τρίτη, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διατηρεί την έδρα του στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, το οποίο διατηρεί δίκτυο πηγών εντός της Συρίας, το γεγονός επιβεβαιώνεται τόσο από κατοίκους όσο και από ιατρικές πηγές.
Ανάμεσα στα θύματα του Μετώπου Αλ Νούσρα βρίσκονται γυναίκες, αλλά και ηλικιωμένοι.

Ακτιβιστής της αντιπολίτευσης στη Χομς αρνήθηκε ότι οι αντάρτες εκτέλεσαν τους αλαουΐτες, σημειώνοντας ότι οι τελευταίοι έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.

Λίγες ώρες μετά την κατάληψη του χωριού από τους ισλαμιστές αντάρτες, ο συριακός στρατός το ανακατέλαβε, σε μία μάχη η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο κυβερνητικούς στρατιώτες, καθώς και σε αριθμό ανταρτών, σύμφωνα πάντα με το παρατηρητήριο.

Πηγή: Reuters




-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]