Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συριακή αντιπολίτευση προς ισλαμιστές: «Κλέψατε την επανάστασή μας»


Ο επικεφαλής της "Συριακής αντιπολίτευσης", Άχμεντ Τζάρμπα, κατηγόρησε τους μαχητές που έχουν φθάσει από το εξωτερικό ότι «έκλεψαν την επανάσταση» στη Συρία όπου πολλαπλασιάζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αντάρτες και τζιχαντιστές.

Ο κ. Τζάρμπα, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις ενώπιον της ομάδας των Φίλων της Συρίας στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, πρόσθεσε εξάλλου ότι το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ «δημιούργησε τρομοκρατικές οργανώσεις» (!) στις περιοχές από τις οποίες αποσύρθηκαν οι δυνάμεις του καθεστώτος.


«Το φαινόμενο του εξτρεμισμού εμφανίστηκε με την υποστήριξη και το σχεδιασμό του καθεστώτος, το οποίο πόνταρε στο μετασχηματισμό της επανάστασης για την ελευθερία σε εμφύλιο και θρησκευτικό πόλεμο», τόνισε ο κ. Τζάρμπα. «Το συριακό καθεστώς δημιούργησε και εξόπλισε πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις παραδίδοντάς τους τις θέσεις από τις οποίες αποσύρθηκαν οι δυνάμεις του», πρόσθεσε.

«Άλλοι ήλθαν από το εξωτερικό για να κλέψουν την επανάστασή μας», τόνισε ο πρόεδρος του Εθνικού Συνασπισμού για τις Συριακές Επαναστατικές και Αντιπολιτευτικές Δυνάμεις, αναφερόμενος κυρίως στους τζιχαντιστές που ήλθαν από αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες για να πολεμήσουν το καθεστώς με στόχο την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους.

Σύμφωνα με τον κ. Τζάρμπα, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, το φαινόμενο του εξτρεμισμού «εντάθηκε εξαιτίας της αδιαφορίας της διεθνούς κοινότητας, η οποία δεν πράττει το καθήκον της απέναντι στο συριακό λαό».

Μετά την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης από το καθεστώς, η οποία άρχισε τον Μάρτιο του 2011, η αντιπολίτευση δεν έχει σταματήσει να ζητεί από τη διεθνή κοινότητα όπλα, αλλά οι εκκλήσεις της προσκρούουν στους δισταγμούς πολλών δυτικών χωρών που φοβούνται ότι το οπλοστάσιο θα πέσει στα χέρια εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Πηγή: Newsbomb

Διαβάστε επίσης:
Συρία: Οι αντάρτες αποχωρούν από τον "Ελεύθερο Δημοκρατικό Στρατό"
 
 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]