Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες θα αποκτήσουν και μη επανδρωμένα αεροπλάνα
Ο Οργανισμός Εθνικών Πληροφοριών (MİT) της Τουρκίας έχει συνάψει σύμβαση με το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Ερευνητικό Συμβούλιο της χώρας (TÜBİTAK) για την ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (UAV) που θα μπορεί να συγκεντρώνει οπτικές και ακουστικές πληροφορίες.
Η MİT εμπνευσμένη από τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν κατασκευάσει τα παγκοσμίου φήμης κατασκοπευτικά αεροπλάνα Hawk, ζήτησε από την TÜBİTAK να αναπτύξει ένα παρόμοιο drone.
Το εναέριο όχημα θα πρέπει να σχεδιασθεί για να παραμείνει στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχοντας φορτίο τουλάχιστον 500 κιλά καθώς θα διεξάγει παρακολούθηση ήχου και εικόνας.
Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός τέτοιου έργου θα σήμαινε για την MİT μια πρωτοπορία αφού θα είχε για πρώτη φορά ένα δικό της drone.
Η TÜBİTAK αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αναζήτηση ενός μηχανικού αεροσκαφών, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει το εγχείρημα.
Τα μέλη του Συμβουλίου της εταιρείας έχουν έρθει σε επαφή με ορισμένες εταιρείες στις ΗΠΑ που παράγουν σχετικό έργο.
Η MİT επιδιώκει επίσης την παροχή της επιτήρησης, μέσω εικόνας από τους δορυφόρους που βρίσκονται σε λειτουργία και από τα UAV Heron των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για τις δικές της βάσεις δεδομένων.
Ήδη, από τον περασμένο Φεβρουάριο η MİT και η TÜBİTAK έχουν υπογράψει μια σημαντική 10ετή συμφωνία έρευνας και ανάπτυξης που περιλαμβάνει την κατασκευή υψηλής τεχνολογίας συσκευών πληροφοριών, στα νέα εργαστήρια της TÜBİTAK. Οι συσκευές αυτές είναι για υποκλοπές καθώς και άλλες για παρεμβολές βάσει ενός σχεδιασμού της Υπηρεσίας.
Για την όλη αυτή συνεργασία θα διατεθούν περίπου 220 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.
Πηγή: Μικρές Εκδόσεις – Εχέδωρος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...