Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Τέλος στο κράτος πρόνοιας" ανακοίνωσε ο νέος Ολλανδός μονάρχης


Σοκ στους Ολλανδούς από το πρώτο επίσημο διάγγελμα του νέου βασιλιά, Γουλιέλμου Αλεξάνδρου

Σε μια σεμνή και λιτή τελετή, ο νέος βασιλιάς της Ολλανδίας , Γουλιέλμος Αλέξανδρος, ενημέρωσε απλά και κατανοητά τη χώρα του ότι το κράτος πρόνοιας έχει πλέον τελειώσει και ότι οι Ολλανδοί θα πρέπει πλέον να κάνουν το "κουμάντο" τους, όσον αφορά την κοινωνική και οικονομική ασφάλειά τους.

Κατά τη πρώτη επίσημη ομιλία του για την παρουσίαση του τον προϋπολογισμού της χώρας, παρουσία του Πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε και του Υπουργού Οικονομικών και Προέδρου του Eurogroup Γιερόν Ντάισελμπλουμ, ο βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος μαζί με τη σύζυγό του, βασίλισσα Μάξιμα, ανακοίνωσε το τέλος του κράτους πρόνοιας, λόγω εκτροχιασμού της ολλανδικής οικονομίας, επιφυλάσσοντας δυσάρεστες εκπλήξεις στους Ολλανδούς.


"Για πολίτες, επιχειρήσεις και τράπεζες έφτασε η ώρα να εξισορροπήσουν τα οικονομικά τους" ανέφερε σε ο Ολλανδός μονάρχης και, με συνοπτικές διαδικασίες, ανακοίνωσε ότι στο εξής, ο κάθε πολίτης "θα επωμιστεί το βάρος να δημιουργήσει το δικό του δίχτυ ασφαλείας τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον, χωρίς την παρουσία του κράτους".

Ωστόσο, δεν ξεκαθάρισε στους Ολλανδούς αν στις περικοπές λιτότητας θα συμπεριληφθούν και τα έξοδα της βασιλικής οικογένειας, η διατήρηση του παλατιού και οι παρελάσεις, τα οποία υπολογίζονται σε 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Οι προβλέψεις για την Ολλανδική οικονομία για το 2014 είναι δυσοίωνες. Το έλλειμμα αναμένεται να ξεπεράσει το 3,3%, παρά τη δραστική περιστολή δαπανών του δημοσίου που προωθεί η κυβέρνηση Ρούτε- ένθερμος υποστηρικτής της Άνγκελα Μέρκελ και της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής των χωρών του Νότου. 



Πηγή: News.gr



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Είπαμε , πρώτα τους Ελληνες , τους επικίνδυνους και έπειτα τους ΜΑΛΑΚΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε θα καταλάβουν και τίποτε οι Ολλανδοί, μέσα στη μαστούρα είναι όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]