Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αξιωματούχος του ΟΗΕ: «Πίσω από τα χημικά βρίσκονται σαουδάραβες»

Καμία έκπληξη δεν υπάρχει –φυσικά- από τα όσα δήλωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ και δημοσιεύθηκαν πριν δύο ημέρες (24/9/2013) από την τουρκική εφημερίδα «Χαμπέρ». Κοινό μυστικό, μία αλήθεια που δεν μπορεί να παραμείνει κλειδωμένη σε συρτάρια και η οποία ανάγκασε τον Λευκό Οίκο να αλλάξει κατεύθυνση και να «συμβιβαστεί» με τις προτάσεις του Κρεμλίνου σχετικά με την ρίψη χημικών στη Συρία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την τουρκική εφημερίδα Χαμπέρ, σημαντικός αξιωματούχος του ΟΗΕ φέρεται να δήλωσε πως πίσω από την επίθεση με χημικά που συνέβη στην περιοχή της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου δεν βρίσκεται η συριακή κυβέρνηση αλλά η σαουδαραβική υπηρεσία πληροφοριών. Πρόσθεσε πως την πληροφορία αυτή την πήρε από άτομα της αντιπολίτευσης στην περιοχή.
Η εφημερίδα Ελ Αχμπάρ που βγαίνει στον Λίβανο θέτει στην επικαιρότητα έναν πολύ σημαντικό ισχυρισμό. Σε κείμενο των Σαρμίν Ναρβανί και Ριτβάν Μουρτάζα, αναφέρεται πως σημαντικός αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε πως πίσω από την επίθεση με χημικά όπλα που έγινε στην περιοχή Γκούτα της Βηρυτού, δεν βρίσκεται ο Άσαντ και ότι αυτό θα σήμαινε «αυτοκτονία».

Ο αξιωματούχος που δεν θέλει την κοινοποίηση του ονόματος του, όταν τον ρώτησαν ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, απάντησε ως εξής: «Πίσω από την επίθεση υπάρχει η σαουδαραβική υπηρεσία πληροφοριών και δυστυχώς κανείς δεν τολμά να το πει αυτό».

Το αξιοπρόσεκτο είναι πως ο αξιωματούχος του ΟΗΕ φοβάται να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του…! Γιατί άραγε; Αφού ο ΟΗΕ είναι οργανισμός που προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν μπορεί να προστατεύσει έναν δικό του αξιωματούχο που δείχνει ως ένοχους (της δολοφονίας εκατοντάδων αθώων, κυρίως παιδιών) τους σαουδάραβες;
Επειδή καταγγέλλει μία προβοκάτσια της οποίας οι εκτελεστές, σχεδιαστές και «χορηγοί» θα πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί και να δικαστούν ως εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας;
Επειδή καταγγέλλει τους ισλαμοφασίστες ως ανθρωπόμορφα κτήνη;





Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Άρτια ενημέρωση, όπως πάντα, από το ιστολόγιό σου. Το αραβικό έθνος θα πρέπει να χρωστά αιώνια ευγνωμοσύνη στον "Οίκο των Σαούδ" για την ηθική και έμπρακτη συνέργεια στη γενοκτονία τόσων λαών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]