Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Αλβανία δηλώνει πρόθυμη να επιτεθεί στη Συρία!

Η Αλβανία μπορεί να δηλώνει έτοιμη να επιτεθεί στην Συρία όμως δεν μας λέει με τι θα επιτεθεί, αφού ούτε στρατό, ούτε πολεμικό ναυτικό, ούτε πυραύλους έχει…

Η Γαλλία και η Αλβανία είναι οι δύο πρώτες χώρες που έχουν εκφράσει την προθυμία τους να επιτεθούν στη Συρία. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου δήλωσε ότι “η Γαλλία είναι έτοιμη να τιμωρήσει” τους υπεύθυνους για τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία.

“Η Γαλλία εκφράζει την εντιμότητά της για την τιμωρία εκείνων που πήραν την απόφαση να επιτεθούν με αέριο σε αθώους ανθρώπους”, δήλωσε ο Ολάντ.

Από την άλλη πλευρά, η Αλβανία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε πως θα υποστηρίξει οποιαδήποτε δράση που θα αναληφθεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ εναντίον του καθεστώτος του al-Assad, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ που επικαλούνται δηλώσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

Σχόλιο ιστολογίου: Μέσα στο club των πρόθυρων σφαγέων ενός λαού, προστίθεται λοιπόν και η Αλβανία η οποία δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες πως παραδίδει... σεμινάρια δημοκρατίας. Φυσικά, δεν αποτελεί έκπληξη η συγκεκριμένη στάση της Αλβανικής κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι η Αλβανία σαν κράτος δεν είναι σε θέση να υπεραπιστεί στρατιωτικά ούτε τον γεωγραφικό χώρο που καλύπτει. Η έκπληξη δεν βρίσκεται ούτε στην προθυμία να συγκαταριθμηθεί η Αλβανία μεταξύ των σφαγέων ενός λαού. Κι αυτό επειδή είτε τα απολιφάδια του UCK (που έτρεξαν να συμμετάσχουν στις τάξεις των φανατικών ισλαμιστών και τζιχαντιστών ως "εθελοντές" - μισθοφόροι), είτε η σχέσεις στοργής (αλλά και οικονομικής εξάρτησης) που έχει αναπτύξει η Αλβανία με την Τουρκία (άλλη γνωστή "δημοκρατία") του ισλαμιστή Ερντογάν, είχαν προ καιρού προσανατολίσει την κυβερνητική στάση της Αλβανίας για την περίπτωση εκείνη που θα υπήρχε μία πολεμική (έστω και παροδική) στρατιωτική σύγκρουση στην περιοχή των Βαλκανίων ή και της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου. Η Αλβανία, τασσόμενη υπέρ των ισλαμικών συμφερόντων αλλά συμπεριφερόμενη και ως ύαινα, "ενισχύοντας" την απόφαση για πόλεμο της δύσης κατά της Συρίας, ουσιαστικά επιθυμεί στο να αποκομίσει μικρά ή μεγάλα οφέλη, αδιαφορώντας για την κατάσταση στην οποία θα περιέλθει ο συριακός λαός, αλλά αδιαφορώντας ακόμη και για την πιθανή ευρύτερη ανάφλεξη, η οποία (όπως δηλώνουν σοβαροί αναλυτές, αλλά και αρχηγοί κρατών, όπως ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Όλαντ) ενέχει σοβαρές πιθανότητες για την έναρξη ενός παγκοσμίου πολέμου. Δυστυχώς, χώρες όπως Τουρκία και Αλβανία (πιθανότατα τις επόμενες ώρες ή ημέρες να υπάρξει ανάλογη πρόθυμη ανακοίνωση και από τα Σκόπια), με δεδομένη επιθετική (ίσως και αιμοσταγή) πολιτική, συνορεύουν με την Ελλάδα, η κυβέρνηση της οποίας οφείλει να προσμετρήσει με την δέουσα προσοχή αυτή την πρόθυμη στάση των γειτόνων της, για την εμπλοκή τους σε πολεμικές συρράξεις.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]