Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το δίλημμα για την Συρία

Γράφει ο Κλεισθένης 
Σύννεφα πολέμου στον ουρανό της Συρίας. Οι “προοδευτικοί” και “εθνοσωτήρες” “υπερδημοκράτες” δυτικοί ετοιμάζονται πυρετωδώς για επέμβαση στην Συρία, για να την εκδημοκρατίσουν, όπως ισχυρίζονται. 
 
Μας ζητούν να διαλέξουμε, τον σατανά ή τον διάβολο.
Απ' τη μια το αιμοσταγές καθεστώς Άσσαντ κι απ' την άλλη οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι και τα δουλικά τους.
Προσωπικά τους απορρίπτω όλους.
Ας θυμηθούμε λίγο το ιστορικό.

Στην Συρία επεκράτησε το κόμμα αλ-Μπάαθ, κάτι σαν το δικό μας προδοτικό ΠΑΣΟΚ σε πιο σκληρή βερσιόν. Πρόεδρος μέχρι τον θάνατό του ήταν ο αδίστακτος δικτάτορας, τύπου Σαντάμ Χουσεΐν, Χάφεζ αλ-Άσσαντ. Θυμίζω ότι το κόμμα του Σαντάμ Χουσεΐν ήταν αδελφό κόμμα με το μπάαθ της Συρίας και επί Παπανδρέου του Ανδρέα αδελφό κόμμα με το ΠΑΣΟΚ.
Κληρονομικώ δικαίω τον αντικατέστησε στην προεδρία ο γιος του Μπασάρ αλ-Άσσαντ. Σπουδαγμένος στην δύση.

Προς στιγμή δόθηκε η εντύπωση ότι θα εκδημοκράτιζε την Συρία, ότι θα την έκανε μία δυτικού τύπου δημοκρατία αλλά αντίθετα ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και κυβερνά μέχρι σήμερα στηριζόμενος από ένα καθεστώς ανελεύθερο και δικτατορικό. Οι πολιτικές δολοφονίες, οι αποκλεισμοί και οι διώξεις των αντικαθεστωτικών ήταν και είναι στην ημερήσια διάταξη του καθεστώτος Μπάαθ.

Σήμερα μία ομάδα φανατικών ισλαμιστών απ' όλο τον κόσμο, συνεπικουρούμενη απ' την αλ-Κάιντα και τους δυτικούς, επιχειρεί να ανατρέψει τον δικτατορίσκο Άσσαντ και να επιβάλει ισλαμοκρατία.

Πιστεύω ότι όλοι οι εχέφρονες οφείλουν να καταδικάσουν ομού και το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς Άσσαντ και τους δυτικούς συμμάχους των ισλαμοφασιστών.

Η Συρία  θα βρει τον δρόμο του εκδημοκρατισμού μόνο στηριγμένη στον Συριακό λαό. Οι έξωθεν παρεμβάσεις δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα απεναντίας θα το οξύνουν και θα δώσουν στην αλ-Κάιντα περισσότερα πολιτικά ερείσματα στον Αραβικό κόσμο.

Εγώ διάλεξα την απόρριψη και των δύο πλευρών, εσείς;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]