Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά την Αλβανία και η Τουρκία παραδίδει μαθήματα… βιασμού της δημοκρατίας!

Είναι γνωστό πως η Τουρκία προσβάλλει κατάφορα την έννοια της λέξης «δημοκρατία», αφού ως και δια στόματος του σημερινού της πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «η δημοκρατία υπάρχει την ημέρα των εκλογών».

Ένα κράτος, που –πολύ σωστά το έθεσε ο αποθανών καθηγητής Νεοκλής Σαρρής- «δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο» και που πέρα από την εισβολή στην Κύπρο και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε τότε, είναι αντιμέτωπο με τα αίσχη που έκανε κατά των Κούρδων αλλά και άλλων μειονοτήτων (θρησκευτικών και εθνοτικών) στην Τουρκία, αλλά και στα Βαλκάνια (Βοσνία, Κόσοβο κ.α.), είναι ταυτόχρονα ιδιαζόντως θρασύ να αυτό-προσδιορίζεται ως «δημοκρατία».

Βέβαια, το δικαίωμα στον ό,ποιο αυτο-προσδιορισμό είναι αναφαίρετο, όμως όταν οι ιστορικές αποδείξεις (και ιδιαίτερα οι λίαν πρόσφατες) αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο, τότε δικαίως η Τουρκία είναι η χώρα εκείνη που πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή των χωρών που εγκληματούν κατά κόρον, κατά σύστημα και με πολύχρονους σχεδιασμούς, και που παραβιάζουν ανενδοίαστα κάθε έννοια λογικής, κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και οτιδήποτε θεωρείται κανόνας προάσπισης του ανθρώπου όπως έχει οριστεί από τη διεθνή κοινότητα.

Είναι τραγικό, λοιπόν, ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός κ. Ερντογάν μιλώντας στη γενέτειρά του στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας (Πόντος…) καλεί τους διανοούμενους της Τουρκίας να γράψουν ελεύθερα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως 
««Το λέω πολύ καθαρά. Είμαι πολιτικός, αλλά εάν ένας από εμάς (τους πολιτικούς) ζητήσει δημόσια κάτι το οποίο αντιβαίνει τη γνώση της επιστήμης, τότε το πιο σημαντικό καθήκον για τον διανοούμενο είναι να πει: "δεν είναι έτσι, είναι αλλιώς". Δεν πρέπει να περιμένει»…» 
και ολοκληρώνει την άποψή του περί δημοκρατίας λέγοντας 
«Η ελευθερία δεν πρέπει να διαταράσσει τη δημόσια τάξη, αλλά να τη σέβεται. Όταν όμως παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου, τότε αυτό διασαλεύει τη δημόσια τάξη και παράγει βία» 
(μεταφράζοντας προφανέστατα την έννοια της δημοκρατίας όπως ο ίδιος νομίζει και όπως τα προσωπικά του πολιτικά συμφέροντα επιτάσσουν), την ίδια στιγμή, να τιμωρεί με φυλάκιση τούρκο δήμαρχο (αντίπαλου κόμματος), επειδή τόλμησε να παρευρεθεί σε κηδεία μέλους του ΡΚΚ!!!

Διαβάζουμε, λοιπόν, από την τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ με τίτλο «Ποινή φυλάκισης για τον δήμαρχο που μετείχε σε κηδεία ΠΚΚλή», την άποψη του «δημοκράτη» Ερντογάν περί δημοκρατίας, ο οποίος σαφέστατα θεωρεί αδίκημα την συμμετοχή – παρουσία σε κηδεία μέλους του ΡΚΚ.
"Ο δήμαρχος του Χακκάρι και μέλος του κόμματος BDP Φαντίλ Μπεντιρχάνογλου τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 1 έτους και 3 μηνών, διότι το 2012 μετείχε σε κηδεία ενός μέλους του ΠΚΚ στην περιοχή της Γιουξέκοβα.
Ο δήμαρχος δήλωσε πως ελπίζει ότι η απόφαση αυτή θα απορριφθεί στο ανώτατο δικαστήριο.
Στον δήμαρχο του Χακκάρι Φαντίλ Μπεντιρχάνογλου του είχε υποβληθεί μήνυση στο 2ο Πρωτοδικείο, διότι στις 10/8/2012 μετείχε στην κηδεία του μέλους του ΠΚΚ Φερντανέ Κινά που είχε σκοτωθεί σε σύρραξη στην περιοχή της Γιουξέκοβας. Η μήνυση ήταν για ¨ συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση και διαδήλωση και επιμονή να μην διαλύονται παρά τις προειδοποιήσεις και την χρήση βίας¨. Η σύνθεση του δικαστηρίου τιμώρησε τον δήμαρχο και μέλος του BDP Μπαντιρχάνογλου με ποινή 1 έτους και 3 μηνών φυλάκισης.
«Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ»
Ο δήμαρχος Φαντίλ Μπεντιρχάνογλου μετά από την επίδοση της ληφθείσης απόφασης έκανε δηλώσεις και είπε:
Τιμωρήθηκα με 1 χρόνο και 3 μήνες φυλάκισης επειδή την συγκεκριμένη ημερομηνία μετείχα μαζί και με τον βουλευτή του Χακκάρι Αντίλ Ζοζανί, σε μια κηδεία στο Χακκάρι. Δυστυχώς η συμμετοχή σε κηδεία για εμάς θεωρείται αδίκημα".
Τι χρεία περαιτέρω αποδείξεων χρειαζόμαστε σήμερα για την δημοκρατία που αντιλαμβάνεται ο τούρκος πρωθυπουργός και οι αυλικοί του;
Ίσως το ότι συνελήφθησαν (την ίδια ημέρα) σε αστυνομικούς ως «έμποροι ναρκωτικών», σειρά γνωστότατων τούρκων ηθοποιών που είχαν εκφράσει δημοσίως την υποστήριξή τους στους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ και του πάρκου Γκεζί.
Ίσως, το ότι απολύονται σωρηδόν (ακόμη και οικογενεικώς) από τις εφημερίδες όσοι δημοσιογράφοι τολμούν και γράφουν κατά της κυβέρνησης Ερντογάν και της πολιτικής της πορείας.
Όμως, η τάση παρεμβατικότητας (ακόμη και στα ΜΜΕ) της κυβέρνησης Ερντογάν, έγινε κάτι περισσότερο από έκδηλη, όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, παρενέβη δημοσίως και απηύθυνε συστάσεις προς την «Χουριέτ» που «τόλμησε» να μην βάλει πρωτοσέλιδη την κυβερνητική άποψη για την πρόσφατη επίθεση με χημικά που έγινε στην Συρία.

Συγκεκριμένα και όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα «Χαμπέρ» στο φύλλο της 22 Αυγούστου 2013, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ εμπλεκόμενος στους τίτλους και απευθυνόμενος στην Χουριέτ που δεν έβαλε τίτλο ειδήσεων σχετικά με την είδηση από την Συρία δήλωσε:
«Από ποιόν πήρατε εντολή για να μην το κάνετε είδηση;
Ποιος σας άσκησε πίεση;
Μήπως υπάρχει πίεση από την κυβέρνηση του Άσαντ;
¨Ή μήπως σας άσκησαν άλλοι πίεση να κάνετε πρωτοσέλιδο αυτό με τον Τουντζάι Γκιουνέι;»
Προφανώς, για τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, υπάρχουν «κάποιοι» που καθοδηγούν και πιέζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο ίδιος δεν κάνει κάτι τέτοιο.

Έχοντας γίνει κάτι περισσότερο από οφθαλμοφανές οι διοικούντες του κυβερνητικού κόμματος της Τουρκίας (ΑΚΡ) έχοντας ξεφύγει πια, άρχισαν να επεμβαίνουν και στους τίτλους των εφημερίδων.
Ο Μπεκίρ Μποζντάγ χρησιμοποίησε φράσεις σκάνδαλο σχετικά με την Χουριέτ επειδή έβαλε ως κεντρικό τίτλο το ρεπορτάζ με τον Τουντζάι Γκιουνέι και δεν παρέθεσε το θέμα με τους ισχυρισμούς για τα χημικά στην Συρία. Ο τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ευρισκόμενος στο ανώτατο σκαλί της συνωμοσιολογίας:
«Θα ήθελα να πως δύο κουβέντες σχετικά με τα ΜΜΕ. Και μάλιστα με το όνομα. Βλέποντας την επικεφαλίδα στην εφημερίδα Χουριέτ, βλέπεις ένα άλλο γεγονός. Δηλαδή βλέποντας την και από μέσα και από έξω, δεν μπορείς να δεις ούτε μια γραμμή για το ανθρώπινο δράμα στην Συρία.
Και υπάρχουν και άλλες εφημερίδες στις οποίες δεν μπορείτε να δείτε τίποτε.
Μα για όνομα του Θεού, τι ανθρωπιά είναι αυτή;
Με ποια συνείδηση δόθηκε η εντολή σε μια από τις πιο σημαντικές εφημερίδες της Τουρκίας, να αγνοήσει αυτή την είδηση;
Ποια λογική δεν βλέπει μια τέτοια είδηση;
Ποιος δημοσιογράφος δεν θέτει αυτό το θέμα εξ ονόματος της δημοσιογραφίας;»
Αυτό θα πει θράσος χιλίων πιθήκων! Δεν φτάνει δηλαδή που η Τουρκία ενισχύει με κάθε τρόπο τους ισλαμοφασίστες, τζιχαντιστές, επαγγελματίες δολοφόνους και ανθρωποφάγους της συριακής "αντιπολίτευσης", έχει και την προσδοκία από τις τουρκικές εφημερίδες να λειτουργούν σαν ντελίβερι της όποιας προπαγάνδας παράγεται εκεί από τα τσιράκια της!
Ο Μποζντάγ αναφέρεται στους προφανέστατα έωλους ισχυρισμούς των ισλαμοφασιστών για χρήση χημικών όπλων από τον συριακό στρατό. Που μάλιστα φέρεται να έγιναν 2-3 μέρες μετά από την άφιξη επιθεωρητών στην Συρία που θα ερευνήσουν καταγγελίες για χρήση χημικών από τους της αντιπολίτευσης!
Και η επέμβαση στο Σεράγεβο έτσι έγινε. Οι μουσουλμάνοι ΜΟΝΟΙ τους χτύπησαν το παζάρι στο Σεράγεβο…
Πραγματικά απίστευτα χυδαίο άτομο αυτός ο Μποζντάγ! Όπως χυδαιότατη είναι και η προσβολή της λέξης «δημοκρατία» και «ανθρώπινα δικαιώματα» από το παραπαίον -και λίαν επικίνδυνο για τους τούρκους πολίτες και όχι μόνο- καθεστώς Ερντογάν.

Πληροφορίες από «Τουρκικά Νέα»

ΥΓ: Ο κ. Ερντογάν εφαρμόζει την "ισλαμική δημοκρατία", στην πιό "ελαφριά" της μορφή...


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι... 




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Ενώ η Ελλάδα είναι υπόδειγμα Δημοκρατίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλε, η Ελλάδα δεν είναι υπόδειγμα Δημοκρατίας, αλλά τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν αυτά. Κι επειδή δεν έπιασες το νόημα του άρθρου, η Τουρκία δεν είναι η χώρα που μας διαφημίζουν. Το αντίθετο μάλιστα είναι. Το τελείως αντίθετο

      Διαγραφή
  2. Μεγαλη πορνη πρεπει ναναι αυτη η αορατη δημοκρατια!
    Οποιος ναναι την καλει και την χρησιμοποιη κατα το δοκουν !
    Παντως και οι ντοπιοι "δημοκρατικα" , λενε , μας γαμησαν το Κρατος και το Εθνος .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με λιγα λογια το παιζει ευρωπαιστης,και δημοκρατης για καμουφλαζ ενω στην πραγματικοτητα ειναι ισλαμοφασιστας του κερατα...οποτε να πως ονειρευεται να γινει σουλτανος και να ανβιωσει η οθωμανικη αυτοκρατορια...ετσι και εμπενε η τουρκια στην ΕΕ με τοοοσους εισβολεις ισλαμοφασιστες στην ευρωπη σιγα σιγα με την βοηθεια του μπαμπα ομπαμια θα την εκανε μια αυτοκρατορια τουρκικη την ευρωπη οριστε πολυ κοντα ο σουλτανος για να κανει το ονειρο του πραγματικοτητα...ο Θεος να φυλαει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]