Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ναι στη Σούδα αν ζητηθεί»

Να μην εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, αλλά να παραχωρηθούν, εφόσον ζητηθεί από τους συμμάχους, η βάση της Σούδας, ένα ιπτάμενο ραντάρ, αλλά και πλοία εκστρατείας για αποκλειστικά επικουρικό ρόλο και περιπολίες συμφώνησαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, με κύριο θέμα την κρίση στη Συρία. Θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για εξεύρεση πολιτικής λύσης, λένε στην κυβέρνηση, ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι η χώρα μας θα τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Νωρίτερα για το ίδιο θέμα συναντήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Βενιζέλος με τον υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Η Ελλάδα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, «παρακολουθεί τις εξελίξεις με αγωνία, ψυχραιμία, αλλά και πλήρη αίσθηση των διεθνών συσχετισμών» και χαρακτήρισε «ειδεχθές έγκλημα» τη χρήση χημικών όπλων. Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση» και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι ένας σταθεροποιητικός παράγων έτοιμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του». Η χώρα μας, όπως είπε, επιδιώκει πολιτική λύση και τάσσεται στο πλευρό των λαών της περιοχής που αγωνίζονται για τη δημοκρατία, ενώ υπογράμμισε τη συνέπεια της Αθήνας έναντι των υποχρεώσεών της απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς.

Θέση στο θέμα πήραν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία στην πλειονότητά τους λένε «όχι» στη συμμετοχή της Ελλάδας στη νατοϊκή επέμβαση στη Συρία και ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προαναγγέλλει τη συμμετοχή της Ελλάδας στα σχέδια για επίθεση κατά της Δαμασκού και την καλεί να ενημερώσει άμεσα το Κοινοβούλιο και τον λαό. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μέσω του Τέρενς Κουίκ, υποστηρίζουν ότι «η μυστική διπλωματία της κυβέρνησης για το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι αποδεκτή» και ζητούν τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Η ΔΗΜ.ΑΡ. εκτιμά ότι η χώρα μας «δεν πρέπει να έχει καμία εμπλοκή σε στρατιωτικές επεμβάσεις» και ζητεί ενημέρωση της Βουλής. Να απέχει η χώρα μας «εντελώς από τους βρόμικους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε πυρηνικό πόλεμο» ζητά η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ καταγγέλλει «την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση που προετοιμάζεται».




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ενταξει . Η αντιπολιτευση ΟΛΗ εκανε το καθηκον της .

    Πρεπει να τους εμποδισουμε πΑΝΤΟΣ ΤΡΟΠΟΥ να βοηθησουν τους ανθρωποφαγους .
    Τα κομματα ΟΛΑ ειναι του συστηματος . Αποδειξη οτι κυβερνουν δικτατορικα και αποδεκατιζουν τους Ελληνες εδω και 3 χρονια ,ριχνοντας τις μασκες , εναντια στην θεληση του Λαου (που διαμαρτυρηθηκε και τον ΣΚΟΤΩΣΑΝ στο ξυλο και τον ΕΚΑΨΑΝ ζωντανο , τον κυριαρχο λαο) .
    Εμεις πρεπει να τους σταματησουμε , διοτι ο εξωτερικων του Ιραν , ειπε στον χοντρο προδοτη να πει στον κοσμο τις συνεπειες εαν συμμαχισουμε στη αθωα αιματοχυσια .
    Λοιπον ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]