Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΝΑΤΟ: Δεν έχουμε κανένα ρόλο σε μια επίθεση κατά της Συρίας

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο άμεσης εμπλοκής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σε μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, σημειώνοντας ωστόσο ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δώσει μια απάντηση στην καταγγελόμενη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς.

"Δεν βλέπω να έχει ρόλο το ΝΑΤΟ σε μια διεθνή αντίδραση" είπε ο Ράσμουσεν μιλώντας σε Δανούς δημοσιογράφους, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Πολίτικεν. Παραδέχτηκε ότι η χρήση χημικών είναι "μια στυγερή και φρικτή ενέργεια" τονίζοντας ότι οι επιθέσεις με τέτοιου είδους απαγορευμένα όπλα "συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανονισμών, ένα έγκλημα που δεν γίνεται να το αγνοήσουμε". Για το λόγο αυτό "απαιτείται μια διεθνής απάντηση, τέτοια που να μην επαναληφθεί" μια επίθεση αυτού του είδους, πρόσθεσε.

Ο γενικός γραμματέας έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση.
Ο Ράσμουσεν τόνισε επίσης ότι είναι πεπεισμένος ότι για την επίθεση με χημικά της 21ης Αυγούστου στα προάστια Μουανταμίγια και ανατολική Γούτα της Δαμασκού ευθύνεται το συριακό καθεστώς (ξεχνώντας όμως να παρουσιάσει στην δημοσιότητα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, ιδιαίτερα τη στιγμή που η επιτροπή "εμπειρογνωμόνων όχι μόνο δεν έχει αποφανθεί ακόμη, αλλά και όταν θα αποφανθεί θα δηλώσει αν έγινε χρήση χημικών και δεν θα δηλώσει ποιός έριξε τα χημικά).
"Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το καθεστώς προχώρησε σε μια επίθεση με χημικά. Αν δούμε ποιος διαθέτει χημικά προϊόντα και ποιος έχει τα μέσα να τα χρησιμοποιήσει σε μια επίθεση, μπορούμε να πούμε ότι ήταν το καθεστώς. Ελάχιστα πράγματα αφήνουν να εννοηθεί ότι η αντιπολίτευση είναι σε θέση να διαπράξει μια τέτοια επίθεση", κατέληξε.

Σχόλιο ιστολογίου: Προφανώς οι "αποδείξεις" των ΗΠΑ δεν επαρκούν για να στηρίξει το ΝΑΤΟ την επίθεση και την καταστροφή της Συρίας. Ταυτόχρονα, η σιωπή της Ρωσίας, την οποία δεν μπορεί να μεταφράσει κανείς, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις που λειτουργούν αποτρεπτικά, για εκείνους που σκέφτονται ότι το "τρις εξαμαρτείν" ίσως οδηγήσει σε έναν παγκόσμιο όλεθρο, αλλά πιθανότατα κάποια στιγμή στο μέλλον και τους ίδιους ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης. Όμως, επειδή και οι "προσφερόμενες θέσεις" είναι πολύ βολικές, ο κύριος "τίποτα" Ράσμουνσεν, προσπαθεί να αιτιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κατορθώνοντας να διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό. Το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο, τα "προσωπικά ατυχήματα" πολύ πιθανό να συμβούν στον οποιοδήποτε και ο σύγχρονος "Νέρωνας" Ράσμουνσεν νίπτει τας χείρας του για οτιδήποτε συμβεί.
Η γελοιότητα, όμως, αποδεικνύεται ότι αποτελεί κοινή ιδιαιτερότητα των "αρμοδίων", αφού σχετικά με την χρήση χημικών, δεν είναι κανείς τους σε θέση να αιτιολογήσει κάτι τέτοιο και να κατηγορήσει τον Άσαντ, τη στιγμή που οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν "τσακίσει" (κυριολεκτικά) τους ισλαμοφασίστες τζιχαντιστές και τις δυνάμεις της Αλ Κάιντα που δρουν εντός της Συρίας. 
Άραγε, για ποιόν λόγο να παραβιαστεί από την Συρία η "κόκκινη γραμμή" που έθεσε ο αμερικανός πρόεδρος, τη στιγμή που οι ισλαμιστές καταρρέουν σε όλα τα μέτωπα; Τελικά, μήπως ο Ομπάμα έθεσε την "κόκκινη γραμμή" και ουσιαστικά έστειλε το μήνυμα στην Αλ Κάιντα και στους τζιχαντιστές για το πότε θα έχει την κατάλληλη δικαιολογία για να δράσει;



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ενω το ΝΑΤΟ ειχε λογο να διαλυση την Σερβια .
    Τετοια και τετοια καψουλια εβαλαν "αργηγους" και αιματοκυλιεται ο πλανητης .
    Παντως προσωπικα εδω και παρα πολλα χρονια , οταν μιλανε οι επισημοι , εγω ΚΛΑΝΩ . Διοτι τοσοι αξια εχουν τα λογια τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]