Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα: Εκπρόσωπος του «χθες» στην Παγκόσμια Τράπεζα

Αναρωτιέται κανείς εάν υποκρύπτεται κάποια σημειολογία στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ορίσει, όπως ανακοινώθηκε, εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, τον Χρήστο Παπουτσή.

Είναι αντιληπτό, ότι με τη συγκεκριμένη επιλογή, επιτυγχάνονται ενδοκυβερνητικές ισορροπίες, αφού λαμβάνει ένα αντάλλαγμα το ΠΑΣΟΚ που σε κάποιο χρονικό σημείο θα κληθεί να ανταποδώσει στη Νέα Δημοκρατία (…) και ο Ευάγγελος Βενιζέλος «ξεφορτώνεται μετά χιλίων επαίνων» τον εσωκομματικό του αντίπαλο, στέλνοντάς τον σε καλά αμειβόμενη θέση στην αλλοδαπή και παράλληλα αποκαθιστά τις σχέσεις μαζί του, αφού ευλόγως θα θεωρεί, ότι… ο Χρήστος θα του χρωστά και χάρη!

Επειδή όμως τον κοσμάκη λίγο τον απασχολούν αυτά, δεν μπορεί παρά πολλοί να αναρωτηθούν, για ποιον λόγο δεν μπορούσαν οι κυβερνητικοί εταίροι να βρουν κάποιον «πιο φρέσκο», κάποιον που να συμβολίζει το σήμερα και όχι το χθες, με λαμπρές σπουδές – υπάρχουν πάρα πολλοί – ώστε να σταλεί στο εξωτερικό και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας κάποιον που να συμβολίζει το ίδιο το μέλλον.

Ένα μέλλον που δεν μπορεί να το συμβολίζει το βρόμικο μεταπολιτευτικό μας παρελθόν που τόσο θα αγωνιστούμε και θα πονέσουμε για να το αποτινάξουμε. Κι αυτό, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αποτελεί ψόγο προς όλες τις κατευθύνσεις, διότι το «defence-point.gr» έχει εξαρχής ξεκαθαρίσει τη θέση του, ότι για το σημερινό κατάντημα φταίνε ΟΛΟΙ και αυτοί που κυβέρνησαν και αυτοί που βυσσοδομούσαν από τα έδρανα της αντιπολίτευσης τάζοντας λαγούς με πετραχήλια στον δυστυχή Έλληνα, πέραν πάσης οικονομικής – και όχι μόνο – λογικής και δημιουργώντας ψεύτικες και ανεδαφικές, παρασιτικές εν πολλοίς προσδοκίες, σπρώχνοντας με μανία τη χώρα προς τον κατήφορο. Και ακόμα τα «φρένα» μας δεν έχουν πιάσει…

Κατά τα άλλα, στη σχετική ανακοίνωση, τους τελευταίους μήνες υπάρχει στενή συνεργασία της κυβέρνησης με την Παγκόσμια Τράπεζα στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, διευκόλυνση του επιχειρείν και την περαιτέρω αναβάθμιση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με βάση τους δείκτες ανταγωνιστικότητας που καταρτίζει ο παγκόσμιος αυτός οικονομικός θεσμός που τόσο κριτική – δίκαιη συχνότατα – έχει δεχτεί.

Ο Χρήστος Παπουτσής θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 15 Σεπτεμβρίου. Μακάρι να πετύχει και να μας διαψεύσει… ηχηρά. Τι άλλο να πούμε…


«Ο Σαμαράς αξιοποιεί τα διεφθαρμένα υλικά του ΠΑΣΟΚ»
Το Γραφείο Τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος σας αποστέλλει την κοινή ανακοίνωση του ΓΓ του ΧΡΙ.Κ.Ε. και Ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας κ. Ν. Νικολόπουλου, καθώς και των Βουλευτών της «Νέας Μέρας» κ.κ. Γ.Κουράκου και Ν.Σταυρογιάννη, σχετικά με τον διορισμό του κ. Χ. Παπουτσή ως εκπροσώπου της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα:
«Την ώρα που το σύνολο του Ελληνικού λαού δοκιμάζεται, που ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει ανερυθρίαστα ότι θα υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη στο μέτρο που του επιτρέπουν οι περιστάσεις, σχετικά με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί στα πρότυπα της αποτυχημένης μεταπολιτευτικής κομματοκρατίας. Η Κυβέρνηση του Α. Σαμαρά αποκαθιστά το φθαρμένο σύστημα του ΠΑΣΟΚ διορίζοντας τον κ. Παπουτσή ως εκπρόσωπο της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα. Ο Υπουργός του «Σάμινα», «αξιοκρατικά», αποκαθίσταται στην πιο κρίσιμη για τη χώρα περίοδο σε μια εξόχως τεχνοκρατική θέση.
Το ρητό του «άρχειν δια του παραδείγματος» φαντάζει άγνωστο στον κ. Σαμαρά που ιεραρχεί ως προτεραιότητα τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες ώστε να παρατείνει τον Πρωθυπουργικό του βίο».





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Καμιά σημειολογία, απλά κάτι ξέρει και απείλησε ότι θα βγάλει βρώμα αν δεν του βρουν θέση με παχυλό μισθό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΩΝ/ΝΕ ΦΟΒΕΡΗ Η ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟ ΦΕΛΛΟ!!!
    Ο ΦΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΠΛΕΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι δυστυχώς είναι φίλε μου... Οι φελλοί πάντα επιπλέουν...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]