Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην κορυφή της λύτρωσής μας…


Είναι δύσκολη πολύ ετούτη η ανηφοριά αδερφέ μου.

Σου κόβει την ανάσα, σου κάνει κομμάτια το κορμί.

Μα είσαι τυχερός, γιατί από τα πριν ξέρεις πως στην κορφή της θα ξαποστάσεις.

Κι από εκεί ψηλά, μαζί με τον Θεό, θα δεις όλα τα θαύματα της γης κι όλα τα χρώματά της.

Και τότε με φωνή γεμάτη δάκρυα, γιομάτος από όσα θά 'χεις δει, τότε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα θα φωνάξεις πως είσαι λεύτερος να ζήσεις κι έτοιμος ν' αποθάνεις επειδή ετούτη δω η ανηφόρα σε δίδαξε πώς να κοιτάξεις στην καρδιά και πώς την ψυχή σου να ακούσεις, το κάλεσμα εκείνο το μυστικό που γίνεται μία φορά στα χίλια χρόνια.

Και ήσουν τυχερός εσύ, μα πιότερο εγώ που μπόρεσα και κρατήθηκα δίπλα σου κι έζησα έτσι εκείνα που μονάχα οι άγγελοι και οι άγιοι μπορούν να βλέπουν.

Σαν σταθείς στην άκρη του γκρεμού μην φοβηθείς, γιατί είσαι σε χέρια αγγέλων. 

Μόνο στάσου εκεί και κοίτα ψηλά, στο απέραντο αυτού του υπέροχου ουρανού, για να μετρήσεις στα αστέρια πόσα είναι τα δώρα που σε περιμένουν…

Κάμε ησυχία λοιπόν και αφουγκράσου, για να μπορέσεις ν’ ακούσεις εκείνη τη μυστική φωνή που σαν φως θα έρθει στην ψυχή, να σου χαράξει το δρόμο μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

Κι έτσι απόμεινα όρθιος… Κι έτσι έζησα για να δω το έλεος του δημιουργού μου...


Υ.Γ: Να με συγχωρείτε, αλλά αυτά τα λόγια μου καίγαν το μυαλό, σαν σκέφτηκα πως ο δημιουργός μας έδωσε το σπίτι του, για να το κάνουμε εμείς πατρίδα…


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο Θεός να σε ευλογεί παιδί μου.
    Ο Θεός να είναι μαζί σου.
    π. Φώτιος Βεζύνιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι δύναμη και υγεία σε όλους, να δούμε στην πραγματικότητα αυτό που έχει ήδη ωριμάσει μέσα στην ψυχή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]