Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως η κυβέρνηση Ερντογάν υποκινεί τα επεισόδια…;


Γράφει ο Κωνσταντίνος 
Πηγή GrCitizen

Οι εικόνες από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, με τους τούρκους πολίτες να εναντιώνονται στην κυβέρνηση Ερντογάν, έχουν κατακλύσει τα διεθνή μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης.
Οι λόγοι για τους οποίους διαφορετικές κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές, θρησκευτικές (μέχρι και ποδοσφαιρικές) ομάδες τούρκων πολιτών ενώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν την γνωστή για την υπέρμετρη σκληρότητά της τουρκική αστυνομία, έχουν ήδη καταγραφεί.
Όπως έχει καταγραφεί και το γεγονός της απόλυτα συντονισμένης αυτής «εξέγερσης», η οποία έχει την βιτρίνα μίας «τουρκικής άνοιξης», αλλά με κύριο στόχο την απομάκρυνση από το Ισλάμ (αφού οι τούρκοι πολίτες -αν και μουσουλμάνοι- δεν επιθυμούν την μετατροπή της Τουρκίας σε ισλαμική χώρα, αλλά τη διατήρησή της ως μία χώρα – μοντέλο, η οποία θα είναι μουσουλμανική αλλά με δυτικό τρόπο ζωής).

Το χαρακτηριστικό που έχει καταγραφεί στα «ψιλά γράμματα» είτε του τουρκικού διαδικτύου, είτε του τουρκικού τύπου, είναι η παράξενη συμπεριφορά της σκληροτράχηλης τουρκικής αστυνομίας, η οποία κατόρθωσε να γιγαντώσει την οργή των τούρκων στην πλατεία Ταξίμ (μέχρι που αποχώρησε με «εντολές άνωθεν»), αλλά και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας (όπως στην Σμύρνη, όπου αστυνομικοί επιτίθονταν σε αμέριμνους τούρκους (νεαρούς και νεαρές). 
Ακόμη πιο αξιοπερίεργο είναι το γεγονός πως οι τούρκοι αστυνομικοί επιτέθηκαν και στο τζαμί Μπεζμί Αλέβ (όπου υπήρχαν γιατροί που περιέθαλπαν τραυματίες)!!! Σε όλες τις περιπτώσεις, σχεδόν, όπου η Αστυνομία λειτουργούσε με τρόπο επιεικώς απαράδεκτο, επιτρεπόταν η λήψη φωτογραφιών και βίντεο από «παριστάμενους»!!!

Άγκυρα: Επίθεση της αστυνομίας σε ανέμελους πολίτες
Έτσι λοιπόν, στον διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας Haber (Haber.sol.org), διαβάζουμε και έκπληκτοι βλέπουμε την επιβεβαίωση και σε βίντεο:
«Αστυνομικό όχημα ΤΟΜΑ που κινούνταν στην Άγκυρα, ξαφνικά χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος άρχισε να ρίχνει νερό πρώτα σε αυτοκίνητα και έπειτα σε πολίτες που περίμεναν στην στάση.
Οι εικόνες αυτές που καταγράφηκαν στην Άγκυρα, θέτουν ερώτημα σχετικά με το τι επιδιώκει η αστυνομία. Κινούμενο ΤΟΜΑ χωρίς κανένα λόγο αρχίζει να ρίχνει νερό με πίεση σε επιβάτες που περιμένουν στην στάση. Οι εικόνες τραβήχτηκαν από όχημα που κινούνταν πίσω από το αστυνομικό όχημα και δείχνει πως το ΤΟΜΑ μουσκεύει πρώτα τα αυτοκίνητα που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση και μετά τους πολίτες που περιμένουν στην στάση.
Οι πολίτες στην στάση δεν κατάλαβαν τι τους συνέβη, ενώ οι πολίτες που καταγράφουν αυτήν την παράλογη πράξη αντιδρούν λέγοντας πως ¨θα προκαλέσουν ατύχημα».

 
Αλεξανδρέττα: Πυροβολισμοί αστυνομίας και στρατού κατά μελών του ΚΚΕ
Στην άκρως ευαίσθητη περιοχή της Αλεξανδρέττας (στα σύνορα με την Συρία), συνέβη ένα πολύ παράξενο περιστατικό, αφού αστυνομικοί και στρατιωτικοί άρχισαν ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση να πυροβολούν σε αυτοκίνητο που μετέβαιναν 5 μέλη του ΤΚΡ (κομμουνιστικό κόμμα Τουρκίας), με αποτέλεσμα να τραυματισθεί πολύ σοβαρά ένας από τους επιβαίνοντες, όπως μας ενημερώνει το Haber.org.
«Η αστυνομία στην Αλεξανδρέττα άνοιξε πυρ σε βάρος αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν 5 μέλη του ΤΚΡ, οι οποίοι προσπαθώντας να διαφύγουν έπεσαν με το αυτοκίνητό τους σε κανάλι νερού.
Τα μέλη του ΤΚΡ ονόματι Ουμούτ Ατλικάν, Ντιντέμ Σεντούρκ, δικηγόρος Μ. Αλή Μπαγδατλί, Σεζγκίν Ερτάς και Σαχίν, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με αυτά που περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες, αφού βγήκαν από το σπίτι τους, τους στρίμωξε ένα πολιτικό και ένα στρατιωτικό όχημα, και πανικοβλημένοι από τα πυρά σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στο κανάλι με το όχημα ντελαπαρισμένο. Αναφέρεται πως ο Σεζγκίν Ερτάς έχει κάταγμα στο κρανίο και η ζωή του διατρέχει κίνδυνο».
Από τα γεγονότα αυτά, διαπιστώνουμε πως κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει στην Τουρκία εκ μέρους των αρχών Ασφαλείας, οι άνδρες των οποίων φαίνεται πως προκαλούν και δίνεται η εικόνα πως επιζητούν να εξοργίσουν τους τούρκους πολίτες που δεν μετέχουν στις κινητοποιήσεις. 
Γιατί άραγε; 
Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα ή η συγκεκριμένη συμπεριφορά (σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας) οφείλεται σε υπέρμετρο ζήλο εκ μέρους των αστυνομικών; 
Μήπως η ίδια η κυβέρνηση Ερντογάν επιθυμεί την διασάλευση της έννομης τάξης, την περαιτέρω διόγκωση των διαμαρτυριών; 
Και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ποιος ο σκοπός; 
Τι προετοιμάζεται στην Τουρκία και από ποιους;

Στήριξη στο πάρκο Γκεζί από τον Νοάμ Τσόμσκι : Είμαι και εγώ κατσαπλιάς
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ζουριέτ, ο διάσημος Αμερικανός διανοητής και γλωσσολόγος Νοάμ Τσόμσκι συνεχίζει την στήριξη του στις διαδηλώσεις του πάρκου Γκεζί.
Σε μήνυμα στήριξης που δημοσιεύτηκε αναφέρει:
«Συμφωνώ με την Διεθνή Αμνηστία που προστατεύει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία κατήγγειλε την χρήση ανελέητων μέτρων από τις κρατικές αρχές σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών στο Ταξίμ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, και συμφωνώ με τις άλλες διαδηλώσεις. Οι ειδήσεις που έρχονται τις τελευταίες μέρες από την Τουρκία που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει προόδους που χαιρετίσαμε, είναι από τις ξεδιάντροπες στιγμές της τουρκική ιστορίας που πιστευόταν πως πλέον είχαν μείνει πίσω».
Στο μήνυμα του ο Τσόμσκι αναφέρει «Παντού αντίσταση, παντού Ταξίμ», ενώ το πλακάτ πίσω του λέει «Είμαι και εγώ επίσης ένας κατσαπλιάς σε αλληλεγγύη RESISTANBUL».
Ο Τσόμσκι αυτή τη φορά έστειλε μήνυμα με βίντεο.



Νεκρός και τρίτος διαδηλωτής στην Τουρκία
Υπέκυψε στα τραύματά του ο Τούρκος ακτιβιστής Ετέμ Σαρισουλούκ, ο οποίος είχε χτυπηθεί στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των βίαιων ταραχών στην Άγκυρα.
Ο αριθμός των θυμάτων από τις διαδηλώσεις στην Τουρκία ανεβαίνει πλέον στους τρεις, ενώ οι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ταξίμ.
Η σημερινή συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Μπουλέντ Αρίντς απέβη άκαρπη.

Πληροφορίες από Τουρκικά Νέα
Διαβάστε επίσης:
Πόσο κοντά είναι η Τουρκία σε ένα… πραξικόπημα;
Το μεγάλο σχέδιο πίσω από την εξέγερση των τούρκων πολιτών
Ο Ερντογάν μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα...
Πού οδηγείται η Τουρκία; (φωτορεπορτάζ)

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. τωρα ειναι η ευκαιρια να τους επιτεθουμε και να τους εξαφανισουμε απο τον χαρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου.Όταν υπάρχει αναταραχή και επιτεθείς τότε το αποτέλεσμα είναι να συσπειρωθούν όλοι εναντίον σου

      Διαγραφή
    2. αμα ειμαστε ενωμενοι ,συντονισμενοι,και αποφασισμενοι,ειμαστε και ατρομητοι...δεν μας σκιαζει φοβερα καμια.

      Διαγραφή
    3. Σε Ελληνες μιλας ; η σε κατσαπλιαδες ;

      Διαγραφή
    4. μιλαω σε καθε ψυχωμενο Ελληνα,που δεν εχει μπολιαστει με την ηττοπαθεια και τον ραγιαδισμο.Μπορει να ακουγεται τρελο,ανεφικτο,εκτος πραγματικοτητας ...αλλα η ορθη ελληνικη σκεψη αυτη επρεπε να ηταν,οι προγονοι μας αυτο θα ηθελαν για καθε Ελληνα,αυτο μας διδαξαν,να μην σηκωνουμε μυγα στο σπαθι μας,ο ατιθασος Ελληνας φοβιζει,και τον μεγαλυτερο εχθρο,το αποκαμωμενο απολοιφαδι που τρεμει να παει και στο στρατο να υπηρετησει.. το εχουν χεσμενο ολοι....

      Διαγραφή
  2. Κωνσταντίνε, πλεόν οι αναλύσεις σου κατάντησαν γραφικές. ΣΥΝΕΛΘΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συνελθη , αλλα απο τι ;

      Διαγραφή
    2. Παρουσιάζω μία σειρά από γεγονότα και καταθέτω ένα ερώτημα. Το θεωρείς γραφικό; Ερώτημα καταθέτω, το τονίζω, ενώ ταυτόχρονα προσπαθώ να δώσω μία εικόνα που κάποιοι επιμένουν να μην θέλουν να την δείξουν. Αναρωτιέμαι: Μήπως επειδή η πιθανότητα επιτηδευμένης εξέγερσης (εξώθησης των πολιτών που έχουν άλλες απαιτήσεις) για να επιτευχθεί ένας συγκεκριμένος στόχος, έχει αρχίσει να γίνεται πολύ συγκεκριμένη; Προσωπικά δεν πιστεύω πως σήμερα υπάρχουν ή μπορούν να υπάρξουν αθώες επαναστάσεις - εξεγέρσεις πολιτών. Τουλάχιστον όχι χωρίς την βοήθεια ισχυρών που έχουν συγκεκριμένες επιδιώξεις και εκμεταλλεύονται την οργή των απλών ανθρώπων. Να με συγχωρείς που ενώ καταλαβαίνω τους τούρκους πολίτες και τα αίτια που τους οδήγησαν στους δρόμους, αδυνατώ να συνταχθώ με την λογική ότι όλως τυχαίως όλοι αυτοί συνεννοήθηκαν και βγήκαν αυθόρμητα στους δρόμους, γνωρίζοντας πως υπάρχει ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος ικανό να τους τσακίσει (κυριολεκτικά). Μπορείς να με λες γραφικό, αλλά εγώ καταθέτω μία άποψη (αιρετική ή μη θα δείξει ο χρόνος) που κάποιοι επιμένουν να μην θέλουν να γράφεται ή να ακούγεται. Αν δεν πείθεσαι από φωτογραφίες και βίντεο, αν δεν πείθεσαι από "αριστερά" μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας που καταγράφουν κάτι που αποκρύπτεται, τότε δεν ξέρω προς τα που πρέπει να στρέψεις την προσοχή σου για να πληροφορηθείς πως κάθε γνήσιο νόμισμα έχει δύο όψεις

      Διαγραφή
    3. Πες τα ρε Κωνστανίνε. Γιατί η πολιτική μας αφέλεια μας έχει οδηγήσει στην κατάσταση που είμαστε. Μένουμε στο προφανές και χωρίς ουσιαστική γνώση για την γείτονα ψάχνουμε τρόπους για να τσαλακώσουμε επιπλέον το ηθικό του Έλληνα, προβάλλοντας ως ήρωα τον τούρκο πολίτη που βγαίνει στις πλατείες και αγωνίζεται, ενώ ο έλληνας λουφάζει και κρύβεται.
      Πες τα ρε άνθρωπε, γιατί κάποιοι εδώ στην Ελλάδα είναι τόσο αγωνιστές που πηγαίνουν σε πορείες στην Ισπανία και σφυρίζουν αδιάφορα στην Ελλάδα.
      Πες τα για να πέσουν τα λέπια από τα μάτια, μπας και ξεστραβωθούνε κάποιοι και καταλάβουν πως τα παιχνίδια που παίζονται στην περιοχή είναι τόσο μεγάλα και τόσο σύνθετα που μόνο με προσεκτική παρατήρηση μπορούμε να καταλάβουμε τις μεθοδεύσεις των ισχυρών

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]