Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα τον μαζέψει κανείς πριν τα επόμενα Ίμια;

Mπορεί η Τουρκία του Ερντογάν να έχει αυξήσει την ιδία συμμετοχή της στα εξοπλιστικά της στο 40% (με στόχο το 2023 να φτάσει το 80%!!!), μέσω ενός παραγωγικού μοντέλου 70 και πλέον ανθηρών εγχώριων τουρκικών βιομηχανιών στρατιωτικού υλικού, στην μνημονιακή Ελλάδα όμως Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας έχουν άλλη άποψη: Μαζί με την άσχετη περί τα στρατιωτικά νέα αναπλ. υπουργό άμυνας Φώφη Γεννηματά, βάζουν τέλος στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. Σε λίγους μήνες, ούτε σφαίρα δεν θα φτιάχνεται στην Ελλάδα. Είναι η νέα απαίτηση των έξωθεν ''αφεντικών''.
Ώστε τα πάντα να εισάγονται! Ένα απίστευτο έγκλημα κατά της εθνικής ασφάλειας διαπράττει σήμερα ο εντολοδόχος υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αφήνοντας γυμνές τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο Στουρνάρας εμφανίζεται αδιαπραγμάτευτος και αρνείται να δώσει 30.000.000 ευρώ για να αγοραστούν πρώτες ύλες, προκειμένου τα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) να βάλουν στη γραμμή παραγωγής τις παραγγελίες που έχουν από το εξωτερικό.

Μιλάμε για παραγγελίες αξίας 250.000.000 ευρώ, οι οποίες μέσα στο 2013 θα αποφέρουν στο κρατικό ταμείο μεγάλα κέρδη. Την ώρα μάλιστα που η Ελλάδα αποζητά επενδύσεις και ανάπτυξη, ο κατά τα άλλα υπουργός οικονομικών αφήνει στον αέρα παραγγελίες από τη Κίνα και αφρικανικές χώρες.

Στην εικόνα αυτή της πλήρους διάλυσης που μεθοδευμένα οδηγούνται τα ΕΑΣ, προστίθεται η διακοπή του φυσικού αερίου λόγω απλήρωτου λογαριασμού, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτά παρακαλούν καθημερινά τη ΔΕΗ να μην τους κατεβάσει το διακόπτη και μείνουν στο σκοτάδι οι μονάδες που έχουν σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα είναι έτοιμη να αποχωρήσει σε λίγα εικοσιτετράωρα και η ιδιωτική εταιρία φύλαξης των εγκαταστάσεων (και αποθηκών πυρομαχικών) από τον Υμηττό και το Λαύριο, καθώς είναι απλήρωτη και αυτή, με κίνδυνο να γίνει πλιάτσικο με ότι δραματικές συνέπειες μπορεί να υπάρξουν για ολόκληρη τη χώρα καθώς θα μπορέσουν να οπλιστούν οποιεσδήποτε ομάδες (αναρχικοί, λαθρομετανάστες) εάν απλά το θελήσουν.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά δεν άσκησε βέτο στον Γ. Στουρνάρα. Αρκέστηκε απλά στο να μεταφέρει στον υπουργό οικονομικών ότι απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου είναι να υπάρξει εξυγίανση της εταιρίας ενώ αυτή θα λειτουργεί. Μήπως τελικά ο Γιάννης Στουρνάρας μεθοδεύει την πλήρη απαξίωση των ΕΑΣ (γνωστή μέθοδος...) ώστε να πωληθούν στην κυριολεξία για ένα «κομμάτι ψωμί» σε ξένα συμφέροντα;

Θυμίζουμε πως μόνο η ακίνητη περιουσία που διαθέτουν τα ΕΑΣ είναι αξίας δισεκατομμυρίων, τα μηχανήματα με τα οποία η ελληνική πολιτεία τα έχει εξοπλίσει είναι πανάκριβα, οι πιστοποιήσεις που διαθέτει στην κατασκευή προηγμένων όπλων είναι υψηλοτάτης αξίας, ενώ οι παραγγελίες που αναμένονται αποτελούν μία τεράστια προίκα. Και δεν χρειάζεται να πούμε πως στο Πεντάγωνο οι αξιωματικικοί είναι ανάστατοι...

Ερώτημα ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α:
Προτίθεται κάποιος, έστω σε αυτή την εξαρτημένη κυβέρνηση των μνημονίων, να "μαζέψει'' τον Στουρνάρα; Πριν τα επόμενα Ίμια;

Πηγή ΕΛΚΕΔΑ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]