Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όχι πολιτικές δηλώσεις στα τζαμιά (της Τουρκίας)…

Χαρακτηριστική η διαφορά της καθαρά θρησκευτικής χρήσης και σημασίας των τζαμιών στην Τουρκία, την ώρα που οι χαφιέδες της ξεσαλώνουν κυριολεκτικά μέσα στα τζαμιά της Θράκης!
 
Πολύ ενδιαφέρουσα η είδηση που βρήκαμε στο αδελφό ιστολόγιο tourkikanea.gr (μετάφραση δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ»), σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ πήγε στις 26 Απριλίου στο νεόδμητο τζαμί Αχμέτ Χαμντί Ακσεκί για το ναμάζι (=προσευχή) της Παρασκευής, συνοδευόμενος από τους υπουργoύς Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Νιχάτ Εργκιούν, Εθνικής Αμύνης Ισμέτ Γιλμάζ και Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμέτ Γκιορμέζ.
Όταν όμως βγήκαν στην αυλή (1η φωτογραφία) και έσπευσαν οι δημοσιογράφοι να απευθύνουν ερωτήσεις στον Γκιουλ, αυτός δήλωσε πως «εδώ, στην αυλή του τζαμιού δεν γίνονται πολιτικές δηλώσεις. Ας το πράξουμε κάπου αλλού»!

Οπότε υποθέτουμε ότι όλοι καταλάβατε τη… διαφορά, ε; Στην Τουρκία ούτε καν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κάνει πολιτικές δηλώσεις – και μάλιστα όχι μέσα στο τζαμί, αλλά ούτε καν στην αυλή του! 
Στην ελληνική Θράκη βέβαια όλοι και δηλώσεις κάνουνε παντού και κανονικούς πολιτικούς λόγους βγάζουνε! Ο ίδιος ο πρόξενος, ο πρόεδρος του DEB Αλή Τσαβούς (στην πρόσφατη 2η φωτογραφία βγάζει… πύρινο πολιτικό λόγο έξω από το τζαμί των Αρριανών), δήμαρχοι, βουλευτές, πολιτευτές και κάθε λογής λοιποί πρακτορίσκοι και χαφιέδες, χρησιμοποιούν κατά κόρον τα τζαμιά ως χώρους πολιτικής προπαγάνδας. Και δεν εννοούμε μόνο τις εκλογικές περιόδους, οπότε και σημειώνεται πραγματικό ξεσάλωμα και η προπαγάνδα για να ψηφιστούν «Τούρκοι» υποψήφιοι βουλευτές ή δήμαρχοι υπερβαίνει τα όρια της υστερίας! Εννοούμε και την απλή καθημερινότητα (βλ. και το πολύ πρόσφατο σχετικό δημοσίευμα του «Προξενείο-Στοπ» με τίτλο Πολιτικά κηρύγματα τουρκοπρακτόρων μέσα στα τζαμιά της ελληνικής Θράκης…). 
 
Αλλά θα μου πείτε τώρα βέβαια «και ποιος είναι δηλαδή ο Αμπντουλλάχ Γκιούλ»! Προφανώς ο εν διπλωματική ασυλία διατελών αλητάκος της Κομοτηνής και κάτι αγράμματοι πρώην καφετζήδες που παριστάνουν τους προέδρους κομμάτων στη Θράκη, ξέρουνε καλύτερα…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]