Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι φοβάται ο Δένδιας και πήγε στη Νέα Υόρκη;


Γράφει ο Politicus Anonymous

Αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. στα αμερικανικά πρότυπα της αστυνομίας της “μηδενικής ανοχής” επί Τζουλιάνι και της επομένης της 11ης Σεπτεμβρίου προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, γυρνώντας από τη Ν. Υόρκη, όπου πήγε για να ζητήσει τεχνογνωσία από FBI και NYPD για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του έργου της αστυνόμευσης.

Σε συνεντεύξεις που ακολούθησαν το ταξίδι στην εκπομπή της ΝΕΤ “Συμβαίνει Τώρα” και στη “Φωνή της Αμερικής” ο υπουργός αφού είπε τα τυπικά για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, είπε και δυο- τρεις κουβέντες παραπάνω από τις οποίες μπορούμε να καταλάβουμε πως ο Δένδιας ανησυχεί για αυτά που έρχονται.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως η τεχνογνωσία που ζήτησε από το FBI αφορά τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσει η χώρα μας, τις οποίες συνέδεσε με “το ευρύτερο περιβάλλον της Ελλάδας, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στη Βόρειο Αφρική, όσο και στην υποσαχάρια Αφρική, όσο δυστυχώς και σε χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, που επηρεάζουν την Ελλάδα. Το περιβάλλον αυτό έχει γίνει τελείως ασταθές”. 

Το πρώτο συμπέρασμα λοιπόν που μπορεί να βγάλει κανείς είναι πως ο Δένδιας ανησυχεί για τις εξελίξεις στο μέτωπο της λαθρομετανάστευσης.

Επιπλέον, όπως είπε ζήτησε, “το δικό τους ισχύον πλαίσιο, ας πούμε το πλαίσιο που έχει το FBI στη χρήση όπλων. Κάτω από ποιες συνθήκες νομιμοποιείται ο πράκτορας του FBI ή ο αξιωματικός της αμερικανικής αστυνομίας να χρησιμοποιήσει το όπλο του και ποιοι είναι οι κανονισμοί εμπλοκής. Όλα αυτά θέλουμε να τα μελετήσουμε, να τα δούμε και να δούμε πώς θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα, γιατί βέβαια τίποτα δεν μπορεί να αντιγραφεί ακριβώς ως έχει”.

Το θέμα προφανώς δεν ήρθε τυχαία στο μυαλό του υπουργού. Φαίνεται πως η αστυνομία προετοιμάζεται για περιστατικά που δεν θα έχουν να κάνουν με τη συνήθη εγκληματικότητα αλλά θα είναι αναγκασμένη να κάνει χρήση όπλων. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω μια λογική υπόθεση είναι πως αυτό που φοβάται περισσότερο ο Δένδιας και σπεύδει να λάβει τα μέτρα του είναι μια πιθανή εξέγερση μεταναστών.

Ευελπιστούμε οι φόβοι του να μην επιβεβαιωθούν στην πράξη.


Πηγή: Rizopoulos Post
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]