Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλεμμένες εξουσίες, με κλεμμένες ομιλίες...


Κατηγορούν τον Δένδια για ομιλία στη Νέα Υόρκη, copy paste από τη wikipedia

Ομιλία με εκτεταμένα αποσπάσματα από την αγγλόφωνη έκδοση της ελεύθερης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, φέρεται να έχει κάνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος thepressproject, η ομιλία του υπουργού στο John Jay College of Criminale Justice αποτελεί σε μεγάλο βαθμό συρραφή αποσπασμάτων από άρθρα της wikipedia στα αντίστοιχα λήμματα επί των οποίων μίλησε ο κ. Δένδιας.

Σε δήλωση του στο ΑΠΕ, ο κ. Δένδιας είχε δηλώσει ότι είχε την ευκαιρία να αναπτύξει «ένα θέμα που έχει να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εφαρμογή του νόμου και επίσης να αναλύσω τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία».

Πράγματι, επισημαίνει η ιστοσελίδα, ο υπουργός μίλησε για το κράτος δικαίου, την αρχή της αναλογικότητας, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα και άλλα, προτού φτάσει στην δικαιολόγηση της πολιτικής που ακολουθεί στο υπουργείο του. Ωστόσο, μεγάλο μέρος του θεωρητικού μέρους της ομιλίας που ο ίδιος ο υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως και της προσωπικής του ιστοσελίδας, αποδεικνύεται πως είναι προϊόν αντιγραφής από αντίστοιχα λήμματα της αγγλικής wikipedia και όχι μόνο. Η αντιγραφή αυτή δεν έχει γίνει χωρίς λάθη σε όλες τις περιπτώσεις.

Ιδού μια ενδεικτική αντιπαραβολή:










Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ε και λοιπον που ειναι το παραξενο ;
    Αν δεν ηταν μαριονετα θα ητο αξιον προσοχης και αναλυσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βίντεο δεν υπάρχει να τον ακούσουμε να μιλάει αγγλικά και να μη μας μείνει άντερο απ' τα γέλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]