Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απαγορεύεται η αγορά ακινήτων σε τούρκους στην κατεχόμενη Κύπρο!!!

Μία είδηση "σοκ", όμως με αρκετό ενδιαφέρον, έρχεται από την τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Βατάν", η οποία μας ενημερώνει για την έντονη ύπαρξη ξένων στην κατεχόμενη Κύπρο, οι οποίοι αγοράζουν γη, ενώ ταυτοχρόνως απαγορεύεται η αγορά ακινήτων και γης σε τούρκους πολίτες!

Αξίζει να παρακολουθήσουμε ολόκληρη την είδηση, όπως αυτή μεταφράστηκε από τα "Τουρκικά Νέα", για να εξάγουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την επόμενη ημέρα στην Κύπρο, όπως αυτή φαίνεται πως σχεδιάστηκε από τους "επενδυτές":

Δύο ισραηλινές εταιρίες έχτισαν δύο πόλεις σε ακτές της Μεσογείου στην KKTC. Συγκεκριμένα, Ισραηλινοί και Άγγλοι μέσω Τούρκων δικηγόρων έστησαν 443 εταιρίες "παραβάν" και πρώτα άρχισαν να αγοράζουν εκτάσεις σε Κερύνεια, Αμμόχωστο, Μόρφου, Καρπασία, Γλυκά Νερά, Ριζοκάρπασο, Μπουγιουκονούκ, Μπαχτσελί, Γενίερένκοϊ και Σαντραζάμκοϊ. Εκεί άρχισαν να χτίζουν πολυτελή συγκροτήματα.
Βίλλα αξίας 240 χιλιάδων στερλίνων
Δύο ισραηλινές εταιρίες, οι Davit Lewis και Koll Mann, με την ενθάρρυνση του υπουργείου Οικονομικών της KKTC αγόρασαν έκταση 30 στρεμμάτων στην προβλήτα της "μύτης" της Κύπρου που "βλέπει" προς την Τουρκία. Άρχισαν να χτίζουν νέες κωμοπόλεις σε περιοχές της Μεσογείου όπως στο Τοπτσούκοϊ, στο Ερένκοϊ και στο Μπαχτσελέρ. Όταν ολοκλήρωσαν την κατασκευή έβγαλαν προς πώληση 1.500 βίλλες προς 240.000 στερλίνες έκαστη. Αλλά οι εταιρίες που έβγαλαν τις βίλλες προς πώληση, ανακοίνωσαν πως δεν μπορούσαν να πωληθούνε σε Τούρκους πολίτες.
Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι που ζήτησαν να αγοράσουν βίλλα, εξεπλάγησαν πολύ όταν άκουσαν να τους λένε πως "Δεν υπάρχει βίλλα για εσάς". Κάποιοι Τούρκοι ανέφεραν πως οι ξένοι για να αποκτήσουν δικαιώματα στα διεθνή ύδατα, αγοράζουν εδάφη στην KKTC και στήνουν βίλες, και προσθέτουν πως ¨Κατά τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων στους ξένους. Και οι πολιτικοί τα παραβλέπουν αυτά για να έρθουν χρήματα στο νησί".
Βίλες αξίας 240.000 στερλίνων
Οι βίλες αυτές που κατασκευάστηκαν στην πιο ωραία και παρθένα περιοχή της KKTC, πωλούνται προς 240.000 στερλίνες. Αλλά τις κατοικίες εκείνες μπορούν να τις αγοράσουν μόνο Άγγλοι και Ισραηλινοί.
Το υπουργείο Οικονομικών δεν βλέπει κανένα θέμα
Ο υπουργός Οικονομικών Ερσίν Τατάρ, ανέφερε πως στην KKTC υπάρχουν 3 χιλιάδες Ρώσοι πολίτες και 10 χιλιάδες Άγγλοι και δήλωσε: "Οι Ρώσοι και οι Άγγλοι που ζούνε στον νότο μπορούν να έρθουν και να εγκατασταθούν στον βορά. Μπορούνε από εδώ να παίρνουν τις συντάξεις τους. Μπορούν να επιφέρουν οφέλη στην οικονομία μας. Για την εγκατάσταση και αγορά ακινήτων στον βορά από Ρώσους και Άγγλους πολίτες που ζούνε στον νότο, δεν υπάρχει κανένα θέμα".
Εφ. Βατάν 31/3/2013

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΤΟΥ; Ο ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΤΑΝ ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΘΕΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΣΤΑΝ, ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΣΤΑΝ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ. ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευσεβείς πόθοι. Πώς θα είναι η Κύπρος ελληνική, όταν σε λίγο δε θα υπάρχει Ελλάδα;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]