Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πολιτικός έχει αξία μόνο και μόνο αν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όχι μόνο θα έπρεπε να είχαμε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην Ελλάδα μας εδώ και χρόνια, αλλά τώρα που παλεύουμε καθημερινά για αυτό το εθνικό θέμα έχουμε δικούς μας φανατικούς του ραγιαδισμού που προσπαθούν να παίξουν ένα βρώμικο κομματικό παιχνίδι με τη δημιουργία αντιπαραθέσεων.

Άτομα που δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ εδώ και δεκαετίες τολμούν τώρα να εμφανιστούν για να μας εξηγήσουν ότι πρέπει να καθυστερήσουμε την θέσπισή της.

Αντί να προσπαθούν και αυτοί να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό να αποκτήσει επιτέλους μια ΑΟΖ που θα του δώσει προοπτικές για το μέλλον, θέλουν να μας δείξουν ότι κάνουν κάτι με μια κομματική αντιπαράθεση.

Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι ο ελληνικός λαός αδιαφορεί για τους δεξιούς και τους αριστερούς. Είδε ακριβώς τι ήταν και τι είναι ικανοί να κάνουν για την πατρίδα. Έτσι, όταν εξετάζει πολιτικούς, εξετάζει αποκλειστικά αν είναι πατριώτες και για όλα τα άλλα τους γράφει εκεί που πρέπει. Αλλά και τους πατριώτες δεν τους θέλει ανίκανους και αναποτελεσματικούς. Δεν εμπιστεύεται πια κανένα στο πολιτικό πλαίσιο και πολύ καλά κάνει.

Ο πολιτικός έχει αξία μόνο και μόνο αν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα. Και αυτό ισχύει για όλους και σε όλα τα επίπεδα, από το χαμηλό στο πιο υψηλό. Και για να είμαστε ακόμα πιο ξεκάθαροι για όσους το έχουν ακόμα ανάγκη, ας το θέσουμε πιο απλά για να γίνει απόλυτα κατανοητό. Τι να τον κάνεις ένα πρωθυπουργό αν δεν μπορεί να φέρει την ΑΟΖ στην Ελλάδα; Τι να την κάνεις την κυβέρνηση χωρίς ΑΟΖ;

Τι να την κάνεις την αξιωματική αντιπολίτευση αν δεν επιμένει για να έχει ΑΟΖ η πατρίδα μας;

Διότι όλοι ξέρουν πια ότι μόνο η ΑΟΖ μπορεί να προσφέρει πραγματικές δυνατότητες στην Ελλάδα.

Όλα τα άλλα είναι απλώς μέτρα και περιορισμοί δίχως κανένα μέλλον. Κι ο ελληνικός λαός έχει ήδη δει από όλα στον τομέα των υποσχέσεων.

Αντί λοιπόν να χάνουμε χρόνο σε αντιπαραθέσεις, οι οποίες έχουν υποτίθεται ένα πολιτικό υπόβαθρο, ενώ δεν είναι τίποτε άλλο από μία κομματική σαβούρα, ας πιέσουμε όλοι ως ελληνικός λαός προς την ίδια κατεύθυνση.

Η ΑΟΖ είναι απαραίτητη στην πατρίδα και κάθε πολιτικός σοβαρός το έχει καταλάβει αλλά αυτό δεν αρκεί πια. Τώρα πρέπει να παλέψουμε ενάντια σε οποιονδήποτε βάζει εμπόδιο στην πατρίδα μας για να έχει και αυτή ΑΟΖ. Διότι όλο το θέμα των υδρογονανθράκων και των υδριτών μεθανίου δεν είναι απολύτως τίποτα δίχως ΑΟΖ. Όλα αυτά βρίσκονται στα κυριαρχικά δικαιώματα που μας δίνει η ΑΟΖ.

Ας πάψουν λοιπόν οι γελοιότητες που προωθούνται από άσχετους κι ας ακολουθήσουμε την πορεία της θέσπισης της ΑΟΖ, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για συζήτηση. 

Όλοι ξέρουμε πια ότι η ΑΟΖ είναι η επανάσταση της Ελλάδας. 

Και αυτή θα γίνει θέλουν δεν θέλουν οι προδότες, οι ραγιάδες και τα κομματόσκυλα.  

Ένα είναι το όραμα, ένας είναι ο στόχος, διότι μία είναι η πατρίδα μας και υποφέρει άδικα και άσκοπα.

Τώρα θέλει ΑΟΖ για να ζήσει επιτέλους ελεύθερη.


Πηγή: On Alert

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Στα όρια της φασιστικής παράνοιας
    Και ενώ τα «κλεμμένα δις» φτερουγίζουνε στον αέρα δυνατά και αόρατα ανάμεσά μας, εμείς αρχίσαμε ήδη την κουβέντα «να δίνει το κράτος κουπόνια των 2 ευρώ («όχι, των 3», λένε οι πιο χουβαρντάδες) στα παιδιά (αυτά που πάνε σχολείο) –για να ξέρουμε πως σιτίζονται τουλάχιστον μ’ ένα σάντουιτς, γιατί φοβούνται πια «οι γνωρίζοντες» ότι σε δεκάδες χιλιάδες σπίτια υποσιτίζονται εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Απολύσεις. Ρευστότητα γιοκ. Χαράτσια. Φόροι. Μαγαζιά που κλείνουν. Άνθρωποι που μέχρι πρόσφατα κάπου δουλεύανε, ψάχνουνε τώρα στα σκουπίδια. Κρυφά χρήματα διακινούνται όταν άλλοι ‘’πεθαίνουν’’, λίρες χρυσό αγοράζουν κατά χιλιάδες, άνθρωποι ‘’κρύβονται’’ στις σπηλιές…..και κάθε αθλιότητα που μπορούν να σκεφτούν
    Μα τέτοια προπαγάνδα μόνο οι φασίστες μπορούν ‘’εξασκούν’’ σαν το κύριο επάγγελμά τους, μετά φυσικά το ρουφιανιλίκι και τον χαφιεδισμό .
    Ντροπή σας μπράβοι της Μέγκελ και του Σόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΩΣΙΑ= ΙΜΙΑ =ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
    ΕΝΑΣ ΠΙΘΑΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
    Είναι πολύ ενδιαφέρον, διαβάστε το για να μάθετε ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής , ούτε λέγονται! Ούτε μαθαίνονται ! αλλά και ΠΡΕΠΕΙ να προσέχουμε και τι λέμε και ιδίως ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ!...
    ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ.
    Το 1947 στην Αρκτικό Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μία υποθαλάσσια οροσειρά πού έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονοσοφ .
    Αυτὴ ἡ οροσειρά γεωλογικὰ είναι συνέχεια της Σιβηρίας.
    Το 1982 υπογράφτηκε στην ΟΗΕ το διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας πού καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικὰ μίλια απὸ τις ακτές.
    Με το διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δύο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω αρκτικής) και ἡ Τουρκία (λόγω Αιγαίου).
    Σύμφωνα με το δίκαιό του ΟΗΕ αν μία χώρα χει υποθαλάσσια οροσειρά ἡ οποία είναι γεωλογική συνέχεια μίας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε ἡ υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια απὸ το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς.
    Επομένως ἡ υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη ἡ Αρκτική της ανήκει. Στον βόρειο πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων και άρα ἡ Ρωσία έχει την δυνατότητα να γίνει ἡ μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου.
    Αυτὸς είναι ὁ λόγος πού δεν υπόγραψαν το δίκαιο οι ΗΠΑ. Απ την άλλη ἡ Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το δίκαιο δεν έχει υφαλοκρηπίδα πού να έχει κοιτάσματα δεν το υπόγραψε και έθεσε ως αιτία πολέμου την εφαρμογή του στο Αιγαίο.
    Επομένως ἡ Ελλάδα αν τολμήσει να το εφαρμόσει θα οδηγηθεί σε σύγκρουση.
    Ουσιαστικά όμως οι ευρωπαίοι και οι αμερικανοί μέσω της Ελλάδας δημιουργούν τετελεσμένο για την κατάργηση και την μη εφαρμογή του δίκαιου έτσι ώστε και ἡ Ρωσία να χάσει την Αρκτική.
    Αυτός είναι ὁ λόγος πού ὁ Πούτιν πρόσφερε 25 δὶς δάνειο τότε ώστε να μην πάει ἡ Ελλάδα στο ΔΝΤ και ἡ Κίνα άλλα τόσα για να μην χάσει την Αρκτική.

    Όμως ένα μικρὸ κράτος όπως είναι ἡ Κύπρος στην προσπάθειά της να επιβιώσει (να μην μπλέξει στο ΔΝΤ) τους χάλασε τα σχέδια.
    Έκλεισε διμερή συμφωνία με το Ισραήλ πού όμως βασιζόταν στο διεθνὲς δίκαιο της θάλασσας.
    Αυτὸ όμως ήταν και ἡ ευκαιρία της Ρωσίας για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.
    Για τον λόγο αυτὸ κατεβάζει τον στόλο με το αεροπλανοφόρο στην μεσόγειο τον Νοέμβριο. Όμως αυτὴ την στιγμή το Ισραήλ έχει παγιδευτεί όπως και οι ΗΠΑ στο διεθνὲς δίκαιο πού με αυτό κερδίζει ἡ Ρωσία την αρκτική και αυτὸ δεν το θέλουν καθόλου.
    Ἡ Τουρκία νιώθει απομόνωση και γαβγίζει. Έτσι είναι ήλοι παγιδευμένοι. Μας έσκαψαν το λάκκο και έπεσαν οι ίδιοι μέσα. Έτσι τώρα ἡ Ρωσία για να ισχυροποιήσει την θέση της και την θέση της Κύπρου παίρνει και αυτὴ άδεια με την gazprom για εξορύξεις και μάλιστα εκεί πού οι Τούρκοι την θεωρούν δική τους ζώνη. Όμως αν γίνει αυτό τέρμα ἡ υφαλοκρηπίδα για την Τουρκία και τέρμα ἡ αρκτική για τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους....

    Δύο στοιχεία ακόμα που θα βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων:

    1. Το 2010 το τουρκικό ΓΕΕΘΑ μάζεψε τοις καθηγητές πανεπιστημίων και τους ρώτησε αν τα κοιτάσματα στην ανατολική μεσόγειο δικαιολογούν το ρίσκο του πολέμου και ἡ απάντηση τους ήταν ναι.
    2. Στης 25 Ιουλίου το 2011 το Υπεξ της Ρωσίας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση που προειδοποιούσε την Τουρκία να μην πειράξει την Κύπρο ειδάλλως..........(δεν το λέω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πιστέψει κανείς δεν ξέρει;

      .......Η Κύπρος φαίνεται πλέον να αποτελεί ένα γεωπολιτικά καμμένο χαρτί για την Μόσχα. Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται από τις τελευταίες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Hurriyet, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κατέστησε σαφές πως η Ρωσία δεν πρόκειται να ρισκάρει τις σχέσεις της με την Τουρκία, προκειμένου να συμμετέχει στο εταιρικό κονσόρτσιουμ άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.......(παραθετω και τον υπεσύνδεσμο:http://www.prisonplanet.gr/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CF%80%CE%B1/14352-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%81%CE%AE%CE%BE%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%AF-%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BF%CE%B6

      Διαγραφή
  3. Το υπέδαφός μας και εμείς.
    ΕΝΑΣ ΠΙΘΑΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
    Είναι πολύ ενδιαφέρον, διαβάστε το μία ακόμη φορά , για να μάθετε ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής , ούτε λέγονται! Ούτε μαθαίνονται ! αλλά και ΠΡΕΠΕΙ να προσέχουμε και τι λέμε και ιδίως ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ!...
    Γράφει ο Ν. Βράχος
    Οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας είναι προδιαγραμμένες από το 1950 περίπου. Το μεγάλο αφεντικό για την περιοχή και ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία της ‘’ ΓΙΑΛΤΑΣ’’, είναι η Αμερική.
    Το ‘’ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ’’, ήταν τελικά μια πανέξυπνη χλωροφόρμιση των Αμερικανών, για να πατήσουν πόδι σε μια περιοχή διχασμένη , αιματοβαμμένη, εμφυλιοπληγωμένη, πάμπτωχη αλλά με τρομακτικά αποθέματα υδρογονοανράκων και άλλων υλών( Βωξίτης, χρυσός, ουράνιο, κόκκινος υδράργυρος)) στο υπέδαφός της.
    Έπρεπε λοιπόν, να μεθοδευτεί η κατάσταση έτσι, ώστε αυτά τα κοιτάσματα να περιέλθουν στα χέρια των κατοχικών δυνάμεων , που απλώς άλλαξαν όνομα και έδρα για την Ελλάδα. Αντί των Άγγλων ήλθαν οι Αμερικανοί, οι οποίοι σαν νέοι ‘’ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ’’ οριοθέτησαν την περιοχή τους και προετοίμασαν ..το μέλλον της.
    Όσοι προσποιούνται ότι το αγνοούν ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ!
    Τι είναι όμως εκείνο στο στοιχείο το οποίο δεν έλαβαν υπόψη τους οι Αμερικάνοι. Τι είναι εκείνο που τους έχει ξαφνιάξει και ..ψάχνονται. Δεν υπολόγισαν σωστά τη Γερμανική ψυχοσύνθεση. Ο γερμανός δεν ανήκει στην κατηγορία των λαών που ξεχνούν..όταν χάνουν. Απλά, οι Γερμανοί ήταν στην Ελλάδα πολύ πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Το γεγονός ότι έχασαν δεν σημαίνει ότι έφυγαν και οι προσβάσεις και τα προγεφυρώματα κατεστράφησαν…
    Σήμερα τόσα χρόνια μετά, είναι πάλι οι επικυρίαρχοι του παιχνιδιού. Μόνο που τώρα είναι πιο έξυπνα και ..αναίμακτα προετοιμασμένοι.
    Το πρόβλημα πλέον εμφανίζεται και προσδιορίζεται στη μοιρασιά του …εθνικού μας πλούσιου υπεδάφους. Το αιγαίο αποτελούσε πάντα μια θάλασσα που μας επέτρεπαν ΜΟΝΟ να διασχίζουμε, χωρίς να κοιτάμε το βυθό της. Αυτός , ανήκε κατά το μέγιστο ποσοστό στους κατακτητάς του.
    Σήμερα επιχειρείται μια αναπροσαρμογή με βάση την ιδιομορφία της περιοχής , των γειτόνων και των κατακτητών.
    Πολλοί γράφουν ..πολλά και άνοστα. Κινούνται μέσα στη σφαίρα της συνειδητής παραπληροφόρησης και της μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Αυτοί είναι όλοι τους οι καντηλανάφτες του πεπρωμένου του Αιγαίου. Και η λύση είναι τόσο δύσκολη, όσο είναι ..δυνατή και η εθνική ομοψυχία, κατανόηση και συμφιλίωση. Καταλάβατε… Αφου δεν μπορούμε να τα «βρούμε μεταξύ μας», θα διεκδικήσουμε και το υπέδαφός μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγλόφιλοι, Ρωσόφιλοι, Γερμανόφιλοι... η νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

      Διαγραφή
  4. Η Ιστορία της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου ..λέει(δυστυχώς) ΠΟΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]